Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Who's That Girl (film müziği albümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 11:33, 31 Ağustos 2013 (UTC)

Who's That Girl (film müziği albümü)[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizce Vikipedi'deki sayfadan çeviri.--B.S.R.F. 💬 12:02, 22 Temmuz 2013 (UTC)

  • Destek Destek Eline sağlık :) - Seyit mesaj 20:24, 22 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek--SAİT71 (mesaj) 11:32, 25 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Herhangi bir sorun göremedim. Uygun. --i.e.msj 09:49, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Aşağıda yaptığım yorumlar "bana göre"dir.
Yorumların için teşekkürler. Bu değişiklikleri yaptım ve her yorumunun altında yaptıklarımı belirttim.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. İleride patlamalarına karşı bir tedbir olarak kaynaklar arşivlenebilir.
  • Arşivleme ile ilgileneceğim.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Albümün esas adı Who's That Girl: Original Motion Picture Soundtrack değil mi?
  • Burada ve iTunes'ta sadece Who's That Girl olarak geçiyor.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Madonna'nın 1985'te rol aldığı komedi filmi Çılgın Madonna ticari bir başarı yakaladı derken neye göre bir başarıdan söz ediliyor? Referans noktası olmalı, yoksa kaldırılmalı.
  • 4,5 milyon dolar bütçesi varmış, 27,3 milyon dolar gişe hasılatı yapmış. Kastedilen bu.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Şangay Bonita'nın başarısızlığı için de referans noktası gerek.
  • Bunda ise 17 milyon dolar bütçe, 2,3 milyon dolar hasılat var. Yani felaket :) --B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Fakat Madonna'yı ve o zamanki eşi Sean Penn'i kuşatan ve Şangay Bonita'nın başarısızlığıyla birleşen kötü şöhret ışığında Madonna, projeye yeşil ışık yakması için Warner Bros.'u ikna etmeliydi cümlesi biraz garip.
  1. Filmin müziği ile ilgili aklında özel bazı fikirler olan Madonna ans. değil.
  • Gelişim alt başlığındaki kutuda kaynaklı bir ifade o. Yine de olmaması gerekiyor dersen çıkarırım.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. "The Look of Love" adı verilen şarkı, "No where to run, no place to hide. From the look of love, from the eyes of pride" sözlerini içermektedir. dan diye karşımıza çıkıyor, önemini anlayamadım. Yine sonrasındaki Madonna 1954 yapımı Arka Pencere filminde aktör James Stewart'ın aktris Grace Kelly'ye bakışından etkilendi. Madonna "Bunu tarif edemem, fakat beni seven birinin bana böyle bakmasını isterim. Bu aşkın ve hayranlığın en saf bakışı. Teslim olmak gibi. Yıkıcı." dedi. kısmı da bana gereksiz detay gibi gözüktü.
  • Bu cümleler şarkının yazım sürecini, nasıl ortaya çıktığını vs. anlatıyor. Zaten bu yüzden gelişim alt başlığında.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Madonna, Penn'in suistimal edici ve şiddetli mizacından dolayı evliliğinin ayrılmanın eşiğinde olduğunu hissetti. kısmı biraz ans. dışı gibi.
  • Bu cümleyi çıkarırsak röportajın devamının bir anlamı kalmaz ve "Causing a Commotion" şarkısının nasıl ortaya çıktığı anlatılamaz.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Buna ek olarak albüm, Warner Bros. Records'tan Club Nouveau, Scritti Politti ve Michael Davidson'ın şarkılarına da yer verdi. denmiş ya, onlar hakkında bilgi yok, hep Madonna üzerinde durulmuş. Biraz bu şarkılar hakkında da bilgi olmalı.
  • O cümlenin devamında ABD'de ticari bir başarıları olmayan ve tanınmayan bu sanatçıların şarkılarını sunmak için bir platforma ihtiyaçları vardı ve Warner bunun en iyi yolunun bu şarkıları bir Madonna albümüne dahil etmek olduğunu düşündü. cümlesi yer alıyor. Yani eleştirmenler pek dikkate almamış bu sanatçıları. Zaten maddede sürekli "albüm bir Madonna albümü olarak değerlendirildi" benzeri ifadeler var. Kompozisyon alt başlığının son paragrafında az da olsa değinilmiş o şarkılara.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Single gibi yabancı kelimelere gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmamalı.
  • Bunun hakkında kesin bir bilgim yok ama yazıldığı gibi okunmayan sözcüklerde kesme işareti kullanılması doğru olmaz mı? Singleı mı olacak mesela? Biçem el kitabı ise eğik yazılsın diyor. Ne yapmalıyız?--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Albüme adını veren parça davul makinesi, köpüren synth bassline ve yaylı çalgıların sesleri karıştırılarak Madonna'nın karakteristik tarzıyla bestelendi. cümlesine bir anlam veremedim.
  • "Köpüren" ifadesini çıkardım. Sanırım kafa karıştırıyordu.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Şarkı sözlerinin Türkçe karşılığı verilmeli parantez içinde.
  1. Şarkı, Madonna'nın 1987'de yayımlanan single'ı "La Isla Bonita"dan beri devam eden İspanyol kültürüne olan ilgisine bir örnektir. kişisel yorum.
  1. Şarkının sözleri Madonna'nın 1985 yılında yayımlanan "Into the Groove" single'ına gönderme yapmaktadır. için kaynak gerek sanki.
  • Şarkıda iki kere It's how you play the game so get into the groove, bir kere de We're wasting time, make up your mind and get into the groove sözleri geçiyor. Şarkının sözlerini kaynak olarak koyabilirim ama gerek var mı?--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Walt Disney Music Company tarafından Musicnotes.com'da yayımlanan nota kağıdına göre şarkı... kısmı gerekli mi? Şarkının nota kâğıdı zaten tek değil midir?
  • Haklısın tek bir nota kağıdı var ama buna benzer her maddede nota kağıdını hangi şirketin yayımladığından bahsediliyor.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  1. Sözcük, gamın yüksek bir notasından söylendi; böylece dokuzuncu nota, diğer notaların armonisinden ayrıldı. cümlesinde birden zaman geçişi oluyor, cümle de bana biraz anlamsız geldi.
  1. Kompozisyon başlığında yalnızca Madonna şarkıları üzerinde durulmuş, diğer şarkılar hakkında bilgi yok.--RapsarEfendim? 10:39, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  • Son paragrafın sonunda var.--B.S.R.F. 💬 12:17, 30 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Ellerine sağlık. -Alprkr (mesaj) 11:18, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.