Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Takımyıldız

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 22:35, 11 Aralık 2009 (UTC)

Takımyıldız[kaynağı değiştir]

Bu madde daha önce Seçkin Madde adayı olmuş ama sonuç başarısız, ve daha sonra içerikte telih ihlali olduğu yüzünden içerik silinmiş, bunun üzerine içeriğin alıntı yapıldığı yerden OTRS üzerinden gelen bir e-posta ile sitedeki içeriğin kullanımına CC-BY-SA 3.0 lisansı ile izin verilmiş. Ben de maddede geçen bazı cümlelere kaynaklar ekledim, ve birazda düzenledim, bence Kaliteli Madde olabilecek düzeyde bir içerik olmuş. Maldek™ ileti 13:14, 30 Ekim 2009 (UTC)

  • Destek Destek--Reality006 16:45, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı -- İçeriğe nazaran kaynak kısım dengesiz bir şekilde geniş. Kaynak kısımı geniş olduğu halde kaynaklandırma iyi değildir. Takabeg ileti 00:34, 11 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Bunu seçkin madde oylamasında da belirtmiştim, maddenin ağustos ayındaki sürümünde Yıldız Haritalarının Anahtarı bölümünün bir kitaptan taranmış olduğu barizdi, çünkü Optik Karakter Tanıma hataları içeriyordu (örneğin "...takımyıldızmdaki..."). Halen KM adayı olan bu versiyonda sadece bu kopyalanmış metinlerdeki hatalar düzeltilmiş ve takım yıldızlardan bahseden, ama aynı derecede ayrıntılı olmayan başka bir Web sitesi kaynak gösterilmiş. Bu bölümü maddeden siliyorum. Yukarıda Takabeg'in de dediği gibi, kullanılmayan kaynakların da çıkartılması gerekir. Vikipedi Vikipedi bağlantı verme, dosya depolama yeri değildir. --İnfoCan 17:25, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum "Burçlar kuşağı" bölümünde kavram kargaşası var. Her takımyıldız bir burç değildir, sadece ekliptikteki takım yıldızları burç olarak adlandırılır. Gökyüzündeki 88 burç değil, 88 takımyıldız vardır. Bu 88 rakamıyla ilgili olarak sözü edilen "takımyıldız", gökbilimcilerin tanımıyla olan anlamda kullanılır, yanılsamadan kaynaklanan halk terimi olarak değil. Bu farklılıkları daha iyi açıklanması gerek. --İnfoCan 18:23, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Üsttekilere katılıyorum. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 05:31, 19 Kasım 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.