Vikipedi:Köy çeşmesi/2013/Kasım

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Haftanın seçkin maddesi olmasın[kaynağı değiştir]

Ana sayfada "haftanın seçkin maddesi" olması bence gereksiz. en azından şimdilik. çünkü hep aynı maddeler çıkıyor. sm sayısı kısıtlı. onun yerine sadece günün maddesi olsun bence. illa seçkin madde olmasına gerek yok. düzgün yazılmış, derli toplu bir madde konsun yeter. bir haftanın maddesi olsun, bir de günün maddesi.Dobrobien (mesaj) 18:02, 8 Kasım 2013 (UTC)

"Günün maddesi"nin sadece adı günün maddesi. Örneğin şu anki maddeler 11 gündür orada duruyor. Bence 1 tane haftanın seçkin maddesi, 1 tane de haftanın kaliteli maddesi olabilir.--B.S.R.F. 💬 05:49, 9 Kasım 2013 (UTC)
Haftanın Seçkin maddesi olmasın önerisi doğru değil. Seçkin maddeler Vikipedi için önemli. Ana sayfada bu açıdan çok önemli bir yere sahip. Ayrıca belirtilen madde az görüşüne katılmıyorum. 163 tane SM var. Bir yılda 52 hafta olduğuna göre rahatlıkla haftanın seçkin maddesi düzenleyebiliriz. Hattta SM'den daha çok olan Kaliteli maddeleride ana sayfada değerlendirmeliyiz. Ayrıca Seçkin listeler bile bir şekilde ana sayfada değerlendirilebilir.Sait71yaz 09:12, 9 Kasım 2013 (UTC)

Teknik[kaynağı değiştir]

Konum haritaları[kaynağı değiştir]

Birçok ülkenin konum haritası bulunsa da bulunmayan bazı ülkelerin konum haritalarını yapamıyorum. Yapmaya çalıştığımda hata veriyor. Örneğin, Doğu Timor, Batı Sahra ve Bhutan'ın konum haritalarını yapamadım. Konum haritası derken, Şablon:Angola konum haritası gibi yerleşim birimlerinin ülke haritası üzerinde gösteriminden bahsediyorum. Teknik bir konu gibi geldi ama yardım edebilecek var mı?--вяí¢αи76ileti 23:03, 6 Kasım 2013 (UTC)

Önizleme yaparken hata varmış gibi gözükür bunlar, buradaki gibi oluşturunca o hata kalkar ortadan. Bu şablonun içeriğinde bu şablonun kendisi de kullanılıyor sanırım. Önizleme yapınca bu şablon henüz oluşturulmamış old. hata veriyor :)--RapsarEfendim? 07:27, 7 Kasım 2013 (UTC)
Elini korkak alıştırmayacaksın diyorsun yani . Teşekkürler...--вяí¢αи76ileti 00:04, 9 Kasım 2013 (UTC)

Peter Jackson[kaynağı değiştir]

Biri ana sayfadaki Peter Jackson SM şablonunu düzeltebilir mi? SM olmadan önceki hali duruyor ana sayfada. kimse de farkında değil.Dobrobien (mesaj) 15:38, 11 Kasım 2013 (UTC)

Son değişiklikler sayfası[kaynağı değiştir]

Üstteki yeni görünüm ile ilgili kısa bir not düştüm. MediaWiki tartışma:Recentchangestext. --Sadrettin mesaj 06:52, 16 Kasım 2013 (UTC)

Sayfa oluşturma hatası[kaynağı değiştir]

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı "Salim KAYICI" adına sayfa oluştururken (Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir.)diye uyarı veriyor bunun için ne yapmam gerekli. teşekkürlerBu imzasız yazı SalimKayıcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15:02, 18 Kasım 2013‎

Kopyala-yapıştır bir içerik olduğu için değişiklik süzgeci sayfa oluşturulmasına izin vermemiş. Çünkü bu telif hakkı ihlali anlamına geliyor. Kendi sözcüklerinizle içerik eklerseniz sorun kalmayacaktır. --Sadrettin mesaj 16:17, 18 Kasım 2013 (UTC)

Tek tek kendim yazdım ama yine aynı hatayı verdi.Bu imzasız yazı SalimKayıcı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 09:33, 19 Kasım 2013‎

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Madde isteklerinde bulunan, Aglomerasyon maddesini maddesini oluşturup, Kentsel yığışım maddesine yönlendirmek istedim ama "Çok kısa yeni bir madde oluşturmaya çalıştığınız için işleminiz Değişiklik Süzgecini tetikledi. Çok kısa olan yeni maddeler genellikle silinirler. Lütfen, sayfa metnini daha uzun yazmayı düşünün." yanıtı veriliyor. Acaba ne gibi bir sorun olabilir ki?--KitKatsdk (mesaj) 12:10, 19 Kasım 2013 (UTC)

Değişiklik süzgecindeki bir hata bu. Süzgeçte düzenleme yapıldı. Teşekkürler. --Sadrettin mesaj 19:00, 1 Aralık 2013 (UTC)

Beta özellikler[kaynağı değiştir]

Denemesi yapılan uygulamalar için "beta" bölümü gelmiş; bu bölümler Türkçeleştirilebilirse iyi olur.--Sayginerv-posta 00:35, 23 Kasım 2013 (UTC)

Filtreler Hk.[kaynağı değiştir]

İstismar süzgeçleri ile ilgili bir sorunumuz var. Bir filtreye bütün uygunsuz dosya isimlerini veya kelimeleri eklediğimiz zaman filtre çok fazla kaynak tüketiyor; öyle ki diğer filtrelerin çalışmasını bile engelliyor. Örneğin 37 numaralı filtreye bir kategorideki bütün dosya adlarını ekledim fakat hem çalışma zamanı çok uzadı, hem olan dosya adlarını bile engellemeyi bıraktı hem de diğer filtreleri bile çalışmaz hale getirdi, mecburen geri aldım. Örneğin 43 nolu fitre o tarihten beri çalışmaz hale geldi. Ciddi vandalizm durumunda anlık olarak duruma uygun filtre oluşturmak dışında bir çözüm gelmiyor aklıma. Fikri olan?--Alperen (mesaj) 10:03, 30 Kasım 2013 (UTC)

10 dakikada en fazla 5 dosya eklenmesine izin vermek (Bu sayılar değiştirilebilir) gibi bir filtre olabilir mesela. Bu filtreyi sen denemişsin aslında ama çalışmamış sanırım. Ben de uğraşayım biraz. Bu filtreden başka bir çözüm de gelmiyor aklıma. --Sadrettin mesaj 18:55, 1 Aralık 2013 (UTC)
Toplam faydası çok fazla olmayan 5 filtreyi devre dışı bıraktım. Not düşeyim. --Sadrettin mesaj 18:00, 6 Aralık 2013 (UTC)
İyi düşünmüşsün. En az sayıda engelleme yapan filtreleri kullanmamamız daha mantıklı.--Alperen (mesaj) 18:58, 6 Aralık 2013 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

İlginize[kaynağı değiştir]

Tekrar selamlar:) Şurada önerilerle beraber bir tartışma açtım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Beyazmavi ileti 11:34, 4 Kasım 2013 (UTC)

Help from experienced editors wanted[kaynağı değiştir]

Hi,

Sorry for writing in English. My name is John Andersson and I am working for Wikimedia Sverige with our education program.

We have a project that is about to start that I would like to tell you about. We have a number of students from Turkey that now are learning Swedish (currently one, but more might join). The students will work on translating important articles from Swedish into Turkish as part of their studies. Their native tongue is Turkish.

I would like to ask you experienced Wikipedians if you could help and guide them so that they can be as productive as possible! I myself and their teachers will also be available to help them, but we are not experts of your language version. The students will be able to pick from the following list of Swedish topics on Meta.

Is there anyone interested in helping us out? If so, please add yourself to our list of international mentors on meta:SFI/Faddrar.

Best, John Andersson (WMSE) (mesaj) 08:05, 5 Kasım 2013 (UTC)

Introducting Beta Features[kaynağı değiştir]

(Apologies for writing in English. Please translate if necessary)

We would like to let you know about Beta Features, a new program from the Wikimedia Foundation that lets you try out new features before they are released for everyone.

Think of it as a digital laboratory where community members can preview upcoming software and give feedback to help improve them. This special preference page lets designers and engineers experiment with new features on a broad scale, but in a way that's not disruptive.

Beta Features is now ready for testing on MediaWiki.org. It will also be released on Wikimedia Commons and MetaWiki this Thursday, 7 November. Based on test results, the plan is to release it on all wikis worldwide on 21 November, 2013.

Here are the first features you can test this week:

Would you like to try out Beta Features now? After you log in on MediaWiki.org, a small 'Beta' link will appear next to your 'Preferences'. Click on it to see features you can test, check the ones you want, then click 'Save'. Learn more on the Beta Features page.

After you've tested Beta Features, please let the developers know what you think on this discussion page -- or report any bugs here on Bugzilla. You're also welcome to join this IRC office hours chat on Friday, 8 November at 18:30 UTC.

Beta Features was developed by the Wikimedia Foundation's Design, Multimedia and VisualEditor teams. Along with other developers, they will be adding new features to this experimental program every few weeks. They are very grateful to all the community members who helped create this project — and look forward to many more productive collaborations in the future.

Enjoy, and don't forget to let developers know what you think! Keegan (WMF) (talk) 20:45, 5 Kasım 2013 (UTC)

Distributed via Global message delivery (wrong page? Correct it here), 20:45, 5 Kasım 2013 (UTC)

Topluluğun ilgisine[kaynağı değiştir]

Altı aydır beklemede olan şuradaki tartışmaya katılmanız önemle rica olunur. --esc2003 (mesaj) 11:34, 7 Kasım 2013 (UTC)

Bitirme projesi daveti[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu sayfada Türkiye'deki yerleşim birimleri üzerine bir proje taslağı oluşturdum. Her ne kadar önermiş olduğum proje taslağının Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri üzerinden tartışılması gerekse de, ilgili konunun önemi nedeniyle tüm kullanıcıların katılımını ve Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri'ni bitirerek, bu vikiprojeye bundan sonra sadece madde geliştirmeye yönelik çalışma rolünün devredilmesini düşünüyorum. Daha önce İncelemeelamani'nın da bahsettiği gibi bir alay konusu olan yerleşim birimleri maddelerini el birliği ile neticelendirmek için görüşlerinizi ve eğer olumlu düşünürseniz katılımınızı bekliyorum. Saygılarımla. Beyazmavi ileti 11:46, 10 Kasım 2013 (UTC)

Ağustos 2009-Ocak 2010 arasında Gökçe Yörük, BIYIKLI ve Vikiçizer'le beraber köy maddeleri için bir ekip kurmuştuk ama sonradan ilgisizlikten ve gerçek hayattaki yoğunluklardan yarıda kaldı. Örnek olarak bu maddeye bakabilirsin. 1965 ve 75 nüfusları benim ekstra araştırmamdı, o kadar kasmaya gerek yok ama köylerin koordinatları, komşu köyleri ve varsa eski adı kesin olarak yazılmalı. Şu düzen köy maddeleri için bir ideal gibi görünüyor. Önceki katılımcılara da mesaj atacam. Bu sayede ben de birkaç ili hallederek elimi taşın altına koyarım ama buna ilçe ve illeri dahil etmeyeim. O maddeleri düzenlemek ayrı uğraştırır, projeye katılımı ve motivasyonu azaltır. O projede sadece beldelere ve köylere odaklanmalıyız...--вяí¢αи76ileti 02:02, 24 Kasım 2013 (UTC)
Ben sadece il, ilçe ve şehir maddelerinde düzenleme yaptım şimdiye kadar. Yine bu yönde katkı yapmayı planlıyorum. Emeği geçen ve geçecek herkese Teşekkürler. --Sadrettin mesaj 18:45, 24 Kasım 2013 (UTC)

Call for comments on draft trademark policy[kaynağı değiştir]

dizi güncellemelerine ilişkin[kaynağı değiştir]

şu değişiklik dolayısıyla dikkat çekmek ve sormak isterim. dizilerdeki oyuncu değişiklikleri malûm. ancak her gideni sayfadan çıkartmak, verilen emeklere saygısızlık olduğu gibi ansiklopedik bilgi verme amaçlı bir madde için sorunlu. nasıl bir formül bulunur bilmiyorum, ancak gelmiş geçmiş oyuncuları kaydetmek gerekiyor. --kibele 10:10, 21 Kasım 2013 (UTC)

imdb'deki gibi oyuncu adını yazacaksın. Yanına da parantez içinde (23 bölüm) gibi oynadığı bölüm sayısını yazacaksın. --88.240.116.48 12:29, 21 Kasım 2013 (UTC)

vikikaynak'ta görüş bildirmeye ve işbirliğine çağrı[kaynağı değiştir]

şu konuda görüşlerinizi bildirirseniz yol haritasına yardımcı olursunuz. yolda işbirliği yapılırsa daha güzel olur elbette. teşekkürler. --kibele 11:57, 23 Kasım 2013 (UTC)

Vikipedi'den alıntı[kaynağı değiştir]

Milliyet gazetesi Vikipedi'den alıntı yapmış. Eskiden atıf yapmadan direkt copy-paste ederlerdi, gelişme var şükür.. --bermanya 18:13, 30 Kasım 2013 (UTC)