Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/CnkALTDS

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız

Bu oylama kukla şüphesi doğrultusunda durdurulmuştur. Gerekli açıklama oylama sayfasının alt bölümüne eklenmiştir. Sayfada değişiklik yapmayınız.

CnkALTDS[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 19:28, 6 Nisan 2010 (UTC)

CnkALTDS (MesajKatkılarİstatistikler) – Yapıcı ve istikrarlı tutumuyla Vikipedi'ye çok güzel katkılar sağlayan Cenk, vikipedi kurallarını bilen, elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen, çalışkan, deneyimli ve güvenilir bir kullanıcı. Bu özelliklerine ek olarak SDD/YMD'de son derece aktif ve bir süre önce aldığı devriyelik görevini de başarıyla sürdürmekte. Tartışmalarda olumlu ve yapıcı yaklaşımını ve kuvvetli iletişimini gözlemlediğim, bu nedenlerle hizmetli olarak gerekli vasıflara fazlasıyla sahip olduğunu düşündüğüm bir vikipedist. Üç ek fonsiyonu en iyi şekilde kullanacağına inanıyorum. Kendisini hizmetlilik için aday gösteriyor ve adaylığı kabul etmesini umuyorum. Saygılarımla Merube 89msj 19:28, 23 Mart 2010 (UTC)

  • Öncelikle Merube, nam-ı diğer Hocama bu denli güzel sözleri ve güveni için şahsım adına, bu vesileyle Vikipedi'ye olan tüm katkıları içinse Vikipedi adına bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi gibi bir kullanıcıdan böylesine güzel betimlemeler almak gerçekten onur verici. Topluluğun vereceği kararlar ile sonuçlanacak olan adaylık neticesinde hizmetliliğe layık görülürsem eğer görevimi elimden geldiğince, en iyi şekilde yürüteceğimi huzurunuzda belirtmek istiyorum.--CnkALTDSmesaj/message 22:05, 23 Mart 2010 (UTC)

Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek SDD/YMD'de daima karşılaştığım ve bu konuda vikiye katkısı büyük kişilerden biridir. Yeni kullanıcılara elinden geldiği kadar yardım ediyor ve kuralları biliyor. Kısaca özetlersek CnkALTDS'nin hizmetlilik için yeterli olduğunu düşünüyorum NooNEas 00:24, 24 Mart 2010 (UTC)
  2. Destek Destek Politikalara hakim, çalışkan bir kullanıcı. Üç ek işlevi almaması için hiçbir neden yok.-Superyetkinileti 02:53, 24 Mart 2010 (UTC)
  3. Destek Destek Bu işi hakkıyla götürebilecek bir arkadaş olduğuna inanarak içtenlikle destekliyorum.  Levent İleti Katkılar   10:24, 24 Mart 2010 (UTC)
  4. Destek Destek Araştırmacılığıyla, uzun olmayan bir sürede gerekli kuralları öğrenmiş ve uygulamış olması nedeniyle başarılı olacağını beklemekteyim.--M. Yalçın Yalhı ileti 00:49, 25 Mart 2010 (UTC)
  5. Destek Destek Üstekilere katılıyorum. Bu kullanıcı Viki'yi kafasına takmış bir kullanıcı. Gece-Gündüz vikide. Burdayken görüyordum, şimdi de eski kayıtlara bakıyorum da... --Captain BradleyMesaj Sayfam 06:25, 25 Mart 2010 (UTC)
  6. Destek Destek son değişiklikler sayfasında gördüğüm kadarıyla olumlu katkıları, çabaları olan çalışkan bir kullanıcı, başarılar!! --szoszvmesaj 14:11, 25 Mart 2010 (UTC)
  7. Destek Destek Aday gösterirken belirttiğim gerekçelerle destekliyor, başarılar diliyorum --Merube 89msj 14:53, 25 Mart 2010 (UTC)
  8. Destek Destek -- Son kahraman ileti 15:57, 25 Mart 2010 (UTC)
  9. Destek Destek kendisini çalışkan ve başarlılı buluyorum Seninbey 16:02, 25 Mart 2010 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  • Karşı Karşı - Çalışkan. İyi niyetli. Açıkçası bu kullanıcıyı seviyorum. Fakat Vikipediyi daha da öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Zamanla öğrenecek diye seçtik ama hâlâ öğrenmemiş olanlar yok değil, maalesef. Birde kritik tartışmalarda adı göremediğim için tam olalrak tarafsızlık kontorlü yapamadım. Tarafsız olacaktır diye seçildi ama tarafsız olamamış olanlar yok değildir, maalesef. O yüzden tam hizmetli yetenekler ve seviyelerine ulaşsın ve ondan sonra seçilsin. Kısaca henüz erken. Zamanla olacağına inanıyorum. tabi kendisi isterse. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:32, 24 Mart 2010 (UTC)
    • Yorum Yorum - Kritik tartışmalara katılma zorunluluğu olmadığı gibi (örneğin ben de katılmıyorum), aynı zamanda bu "tarafsızlık göstergesi" için bir koşul değildir. Aksine gözlemlediğim ve iletişim kurduğum kadarıyla tarafsız olduğuna gerçekten inanıyorum. Ayrıca buna birçok somut örnek gösterilebilir.  Levent İleti Katkılar   10:24, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı Bende çok çalışkan ve azimli olduğunu görüyorum, gerçekten değerli ve aktif bir kullanıcı. Gördüğüm kadarıyla canını dişine takıyor ve uğraşıyor. Bu oyu verirken gerçekten çok düşündüm. Bazen işler daha iyi gitsin diye, daha düzenli yürüsün diye fazladan müdahalede bulunuyor. Bu elbette güzel bir durum ama kötü sonuçlara neden olabilir. Hizmetliliğin önemli bir vasıf olmadığı hep tekrarlanmıştır....Taraflı olduğunu düşünmüyorum, iyiniyetli olduğuna da inanıyorum ama aşırı korumacı tavrı beni düşündürüyor. Takabeg'in söylediğii kritik tartışmalarda kullanıcıların tavırlarını görmek de önemli tabiki, soğukkanlılığı, üslubu önemli birer fonksiyondur hizmetli seçimlerinde..--Boyalikus 13:19, 24 Mart 2010 (UTC)
    • Yorum Yorum - Değerli Takabeg, Levent Ağabey'e ve Nihan'a değerli yorumları için teşekkürlerimi sunarım. Nihan'a izniyle huzurunuzda sormam gereken bir soru var. Bazen işler yolunda gitsin diye fazla müdahalede bulunduğumu ve bunun da kötü sonuçlara neden olabileceğini dile getirmiş değerli yorumunda. Bu gözden kaçırmış olduğum tutumum ya da yanlışımı daha detaylı olarak açıklayabilirse eğer bu aynı hatayı ya da tutumu gelecekte tekrar sergilemememi sağlayacaktır. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 15:05, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı Takabeg ve Nihan'a katılıyorum. Vikiyi daha iyi öğrensin. Ondan sonra destek:)-- FinlandiyalıM 11:50, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Karşı Karşı Ben de Takabeg ve Nihan'a katılıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 15:21, 26 Mart 2010 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  • Destek DestekBende destek veriyorum. Çok yardımcı oldu bu arkadaş bana girdiğimden beri. --Balabanpasa 09:27, 24 Mart 2010 (UTC)
Henüz VP:OY kriterlerini sağlamıyor. --M.M.ileti 10:21, 24 Mart 2010 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Mesela bu son yorumun. Oylara eğer bir yorumunuz varsa oylama sayfasında yorum bölümü var, buraya yapabilirsiniz. Bu seyri değiştirir ve tartışmaya mahal verir bir davranış biçimidir ve hoş karşılanmaz. İyi çalışmalar.--Boyalikus 15:39, 24 Mart 2010 (UTC)
Her ne kadar size bu konuda katılmasamda teşekkürler değerli düşünceleriniz için.--CnkALTDSmesaj/message 15:46, 24 Mart 2010 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Hizmetli ek fonksiyonlarının özellikle tarafımdan yapılan "SDD" ve "YMD" kontrollerinde Vikipedi'ye oldukça katkı sağlayacağını düşünmekteyim. İlgilenmekten zevk almayacağım herhangi bir durum olası değil şahsım adına. Vikipedi'yi koruma ve geliştirme adına, hizmetlilere sunulan 3 ek fonksiyonun işime yarayacağı her alanda katkı sağlayacağıma inanıyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Bugüne kadar oluşturduğum maddeler içerisinde en anlamlı olanı Colbie Caillat isimli madde. "En çok hoşnut olduğum madde" betimlemesini oluşturduğum hiç bir madde için dile getiremem açıkcası. Colbie Caillat maddesinin anlamlı olmasının sebebi henüz Vikipedi'de yeni katkı yapmaya başladığımda sadece bilgi kutusu olacak şekilde maddeyi oluşturmuştum; m1'den silinmişti haklı olunarak. Bu sebepten dolayı o madde çok daha anlamlı benim için.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Şu anda genel olarak YM, SD devriyelik işleriyle uğraşmaktayım, herhangi bir hizmetli ya da bir kaç hizmetli aktif olduğunda ise diğer Viki işleriyle (madde, şablon) uğraşıyorum. Bunun yine aynı formatta devam edeceğinden eminim. Vikipedi sakin olduğu zamanlar (genelde Türkiye saatiyle gece saatleri) özellikle diğer Vikipedi işleriyle, değişikliklerin yoğun ya da normal formunda olduğu zamanlarda ise bu 3 fonksiyonu kullanabileceğim devriye işlerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Farkettiğim ya da farkedemediğim anlaşmazlıklar elbette olmuştur; tüm bunların gerek düzgün bir iletişimle gerek ise kusurların dile getirilmesiyle çözülmüş olduğu kanısındayım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Öncelikle VP:KA'yı konu alarak cevaplamak istiyorum. Uygunsuz kullanıcı isimlerinde (bariz vandalizm ya da reklam yoksa) kullanıcının bir kaç günlük takibinden yanayım. Sonuçta bir çok kullanıcı Vikipedi kurallarını bilmeden aramıza katılmakta süresiz engellenen bir kullanıcının isteğinin kırılma ihtimalini göz önüne almakta fayda görmekteyim. Çünkü bazen bazı kullanıcı isimlerinde bir hizmetli katkılarını görelim öncelikle diye yaklaşırken diğer bir hizmetli engellemeyi seçebiliyor. Tekrar altını çiziyorum; bariz şekilde durum VP:KA sınırları dışında değilse. Bu durum haricindeki olaylarda ise süresiz engelin yapılacak en son işlem olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Öncelikle hatalı olan kullanıcıyı sempatik bir şekilde uyarmaktan ve bilgilendirmekten yanayım. Olası bir ısrarcı tutum halinde (uyarı etiketlerinin de işe yaramadığını zamanlarda) birebir iletişime geçip uygulanması istenilen ya da istenen değişiklikliğin kabul edilebilirliğini karşı tarafın düşüncelerinden öğrenip, Vikipedi için neden kabul edilemez olduğunu kendi mantığına yakın bir biçimde anlatmaya çalışırım. En kötü ihtimalle yine önlenemiyorsa (eğer vakit verilebilecek bir değişiklik ya da olaysa) belki kendimin anlatmakta yetersiz olduğunu düşünerek diğer bir hizmetliden başka yoldan bir açıklama yapmasını rica ederim. Fakat tüm bu tutum Vikipedi işleyişini olumsuz yönde etkiliyorsa ve gerekli bir kazanım yapılamıyorsa politika ihlali neticesinde engellemek kaçınılmazdır.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Öncelikle Vikipedi'de deneyimli olmak doğru düşünce anlamına kesinlikle gelmemelidir. Deneyimli kişilerin hata yapma ihtimali normal bir anonim kullanıcıya (Vikipedi işleyişini ve kurallarını bilmeyen) karşı elbette azdır. Fakat tartışma sayfalarındaki fikirlerin bir hizmetli imzası taşıyor olması diğer yorumlara göre üstün sayılabileceği anlamına kesinlikle gelmemelidir.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Açıkcası verimimi düşürecek beni engelleyici bir huyum ya da alışkanlığım olmadığı kanaatindeyim.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Çok gerekli olmadıkça koruma konmasını uygun bulmuyorum. Fakat detaylı bir cevap vermem yararlı olacaktır sanıyorum ki. Eğer kullanıcı sayfaları aşırı vandalizme uğruyorsa ilgili sayfalara süresiz koruma koymaya daha sıcak baktığımı belirtmek isterim. Zira kullanıcı sayfaları gerek diğer kullanıların gerek ise anonim kullanıcıların katkılarına bir engel teşkil etmemekte. Kullanıcı mesaj sayfalarına ise aşırı vandalizm neticesinde belli bir müddet yarı-koruma konması taraftarıyım. Çünkü bir kullanıcı mesaj sayfasına sürekli olarak yıkıcı bir vandalizm yapılıyorsa bu bir kişi ya da aynı kişi tarafından örgütlenmiş bir kaç kişi tarafından yapılmaktadır. İlgili kişinin (anonimin) engellenmesi neticesinde bu sorunun çözülebilmesi oldukça kolaydır. Kullanıcı mesaj sayfalarına konan yarı-korumanın belli bir süre sonra kaldırılması olasılığa dayanaraktan Vikipedi'ye yararlı olacağı kanısındayım. Herhangi bir anonimin bilgi edinmek ya da bir konuya dikkat çekmek istemesi yarı korumayla engellenmemiş olur bu şekilde.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Soruda sorulan 3 politika kesinlikle doğru, güvenilir ve ansiklopedik değeri olan bilginin paylaşımı açıcından oldukça önemlidir. Bir ansiklopedi yazıp bilgi paylaşmak istiyorsak eğer bunu medya içerikler gibi ya da herhangi bir internet bloğu şeklinde yapılmasının önlenmesi bu 3 politikanın doğru uygulanmasına bağlıdır.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Anımsadığım kesinlikle karşı olduğum bir karar bulunmamaktadır.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: İşleyişinden hoşnut olmadığım bir durum/şekil bulunmamaktadır.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Troll istekli bir şekilde düzeni bozmak, işleyişi aksatmak ve kişileri yıpratmak amaçlı davranış sergileyen kişidir. Eğer tartışmaya girmeme rağmen durumu çözemediysem en kısa zamanda başka bir hizmetliden ya da bürokrattan konuya el atmasını rica ederim. Yapılabilecek en iyi ve akılcı işlem budur zira.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Bilgiyi ücretsiz paylaşmanın imkanını sunan Vikipedi'yi geliştirmek, editörlük yaparken bir takım bilgiler edinmek, tartışma sayfalarında bilgiler ve düşünce yolları arasında köprüler kurmak gerçekten zevk alarak yaptığım bir iş. Böyle bir sahnede ufak bir figüran olabiliyorsam eğer ne mutlu bana.

Kibele'nin ek soruları[kaynağı değiştir]

--ki bl 23:01, 24 Mart 2010 (UTC)

14. şu ilk katkılar pek yeni kullanıcı görüntüsü vermiyor. kayıtlı kullanıcı olmadan önce vikipediyle ilişkiniz hangi düzeydeydi?
C: Öncelikle yönelttiğiniz ek sorular için teşekkür ederim. Vikipedi'ye 11 Ocak 2009 tarihinde kayıt oldum. Genellikle ilgilendiğim şarkıcılar ve sporcular üzerinde değişiklikler yapmaya çalıştım. İlk katkılarımın öncesinde Vikipedi işleyişi hakkında hiç bir fikrim yoktu. İlk uyarımı, Avril Lavigne maddesinde yapmış olduğum resim ve resim alt başlığı değişikliğinden sonra madde içerisine imza eklemem neticesinde Metal Militia tarafından aldım. Yine ikinci uyarımı mesaj sayfamı temizlemek amacıyla mesajlarımı çıkarmam sebebiyle aldım. Bu uyarılar neticesinde "Hoş Geldin" mesajı yollayan Muratsahan'ı ve diğer iki uyarıyı yollayan Metal Militia'yı tanıdım. Her ikisinin mesaj sayfalarını inceledim fakat normal olarak belli başlı kuralları öğrenemedim önceleri. Vikipedi'ye gerçek anlamda katkı yapmaya Aralık 2009'da başladım. Vikipedi içerisinde son değişiklikler bölümü olduğunu kişilerin nitekim bir takım çalışması içinde bulunduklarını yine 2009 yılı Aralık ayında öğrendim. Vikipedi adına ne öğrenebildiysem bu son 4 ay içerisinde gerçekleşmiştir.
15. Katkılarınız, yorumlarınız, tarzınız başından beri, -umarım doğru tanımı bulabilmişimdir- 'proje' kokuyor benim açımdan. yani vikipediyi iyi bilen, hizmetlileri ve tartışmaları izlemiş birinin fazlasıyla kibar, fazlasıyla anlayışlı, fazlasıyla açıklayıcı ve çalışkan olmayı gözeterek, ama daha çok kişiliğini hiç açık etmemek üzere kurguladığı bir kullanıcısınız benim için. sizce beni bu düşünceye iten şey ne olabilir?
C: Yine öncelikle güzel betimlemeler için teşekkür ederek cevabıma başlamak istiyorum. Hemen bir önceki cevapta dile getirdiğim gibi bu 4 aylık süreç içerisinde başta bürokratlar olmak üzere bir çok hizmetlinin mesaj sayfalarının arşivlerini karıştırdım. Benzer sorunlara karşı sunulan benzer çözümleri ya da benzer olmayan çözümleri detaylı olarak inceledim. Tek yaptığım bunları yoğurarak uygulamaya çalışmaktan ibaret. Sorunuzun "kişiliği açık etmeme" kısmını tam olarak algılayabildiğimden emin değilim ya da hangi yoldan düşünmem gerektiğinden tam olarak emin değilim. Farklı bir yoldan sorabilirseniz eğer arada daha güçlü bir bağlantı kurabilme imkanım olacaktır.
Yorum Yorum Yöneticiden kastınız bürokratlar mı? --Superyetkinileti 01:11, 25 Mart 2010 (UTC)
  • Yöneticiyi yanlışlıkla yazmışım; eskinin yöneticileri şimdinin hizmetlileri zira. Uyarı için çok teşekkür ederim.--CnkALTDSmesaj/message 01:14, 25 Mart 2010 (UTC)

Açıklama

Bilindiği gibi kuklacılık Vikipedimizde hoş karşılanan bir durum değil. Vikipedi:Kukla sayfamızdaki politikadan alıntılarla durumu açıklamaya çalışacağım:

Kuklaların hoş karşılanmama nedeni, bir oylamada birden fazla oy kullanma veya Vikipedi ilkelerini aldatmaya yönelik suistimallerden dolayıdır. Bazı kullanıcılar ikinci bir kullanıcı hesabının kullanılmamasını desteklerler, diğerleri ise düzgün davrandıkları müddetçe zararsız olduklarını düşünürler.

Çoklu hesap kullanımının yasal olduğu durumlar vardır. Fakat kukla olabilecek bir duruma gelmemek için dikkat etmelisiniz ve bir diğerinin durumunu desteklemek için kullanmamalısınız, kısaca kukla durumuna düşmemelisiniz. Şayet birisi birden fazla hesap kullanıyorsa, onun diğer kullanıcı hesaplarına bağlantı vermesi gerekmektedir böylece aynı kişi oldukları bilinebilir.

Bu bölümde bize, kukla hesaplarının açıldıkları veya kullanıldıkları taktirde bunu bildirmeleri gerekmekte olduklarını görüyoruz. Çıkar amaçlı kukla kullanımları içinse aşağıdaki alıntıyı incelemeliyiz:

Vikipedi kullanıcıları tüm oylamalar ve benzer tartışmalar için "bir kişi, bir oy" prensibini benimsemişlerdir. Ancak bu şekilde her bireyin fikirleri adil bir şekilde sayılabilir. Bundan dolayı, sock puppetlar bir görüşü desteklemiş olma etkisi yaratmamak için kullanılmamalıdırlar. Oylamalarda birden fazla oy kullanılmamalı veya bir tartışmada, Vikipedi:Silinmeye aday maddelerde veya Hizmetli başvurularından birden fazla hesap kullanarak aldatma yapılmamalıdır. Bu şekilde kullanılan ve ispatlanan kuklalar süresiz olarak engellenebilirler.

Görüldüğü gibi bu gibi durumlarda cezanın süresiz engel olduğunu görmekteyiz. CnkALTDS isimli kullanıcının şüpheli hareketleri üzerine gerçekleştirilen detaylı incelemede Levent ile IP adreslerinin çakıştıkları görülmüştür. Bu inceleme, denetçi olan tüm kullanıcılar Noumenon, Ugur Basak, Elmacenderesi ve Eldarion tarafından detaylı şekilde yapılmış ve bahsi geçen kullanıcıların kuklacı oldukları aşağıda bulunan ayrıntılar ile tespit edilmiştir.

  • Aynı IP üzerinden CnkALTDS adlı kullanıcı 20:28, 26 Aralık 2009 -- 19:40, 26 Mart 2010 tarihleri arasında 1965 katkı, Levent adlı kullanıcı 22:17, 13 Şubat 2010 -- 00:22, 14 Şubat 2010 tarihleri arasında 46 katkı yapmıştır.
  • Aynı IP üzerinden CnkALTDS adlı kullanıcı 01:26, 27 Aralık 2009 -- 16:35, 26 Mart 2010 tarihleri arasında 3069 katkı, Levent adlı kullanıcı 00:20, 14 Şubat 2010 -- 02:26, 14 Şubat 2010 tarihleri arasında 32 katkı yapmıştır.
  • Aynı IP üzerinden CnkALTDS adlı kullanıcı 14:44, 11 Şubat 2010 -- 14:21, 24 Şubat 2010 tarihleri arasında 1100 katkı, Levent adlı kullanıcı 21:50, 13 Şubat 2010 tarihinde 1 katkı yapmıştır.

Ayrıca CnkALTDS adlı kullanıcının bir çok IP adresinde görülen Tablet PC nin kuklacılık yapılan zamanlarda her iki kullanıcı tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir. Daha detaylı inceleme açılacak olan davada yapılacak olup bu açıklama bilgilendirme amaçlıdır. Herkese iyi çalışmalar, sevgiler... --e.c. 20:29, 26 Mart 2010 (UTC)

  • 24 Mart 2010 tarihinde CnkALTDSkullanıcı için denetleme yaptım ve 3 farklı tarihte aynı ip üzerinden Levent ve CnkALTDS kullanıcılarının işlem yaptığını gördüm. Elmacenderesi'nin belirttiği gibi kullanıcıların tarayıcılarıda aynı özelliklerde bilgiler gönderdiğini gördüm. İyi çalışmalar. --Ugur Basakmesaj 23:35, 26 Mart 2010 (UTC)
  • Yapmış olduğum denetleme sonucunda Elmacenderesi'nin sonuçlarının doğru olduğunu gördüm. Ek olarak kukla politikasından birkaç alıntı yapayım diğer Vikipedistler bilgilensinler. Vikipedi:Hakemler Kurulu'nin kuralına göre, anlaşmazlıkların çözümünde, taraflardan birisi kukla veya aynı değişiklik alışkanlığına sahip birden fazla kullanıcı olması belirsizliği durumunda, kullanıcılar sockpuppet olarak değerlendirilirler. ve Aynı maddeye katkıda bulunurken, aynı tartışmada fikir belirtirken veya herhangi bir anlaşmazlıkta birbirlerini desteklerken, aynı bağlantıyı kullanan kullanıcılar aralarındaki bağlantıyı açıklamalı ve tek bir hesaba sahiplermiş gibi konuyla ilgili sayfaları okumalıdırlar. Eğer aralarındaki bağlantıyı açıklamak istemiyorlar ise aynı alanlarda veya tartışmalı konularda katkı yapmaktan kaçınmalıdırlar. --Eldarion 17:15, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Selam. Aynı dükkandan, aynı ofisten girmiştir herhalde. IP adresi çakışması her zaman aynı kişi olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca CnkALTDS'ı tanımadığım için Levent başta olmak üzere bazı kullanıcılara bu CnkALTDS'i tanıyıp tanımadığını sormuştum. Levent'ten kendisini şahsen tanıdığına dair yanıtı almıştım. Kişisel bilgileri burda yazamayacağımız için ayrıntılara giremiyorum. Yine de meselenin başka yönlerinden iyice incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece benzelilikleri değil de benzemezliklerinin de dikkatli bir şekilde araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Takabeg ileti 01:22, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Bu iki kullanıcının katkılarının zamanlarına bakarsanız aynı zaman aralıklarında ayrı ayrı yoğun olarak çalıştıkları dönemler görebilirsiniz. Örneğin: 21 Mart (22:00 - 22:30), 20 Mart (18:00-18:15), 9 Mart (19:00-20:15). IP numaralarındaki çatışmanın basit bir açıklaması, 13 ve 14 Şubat tarihlerinde Levent'in CenkALTDS'in ziyaret etmesi ve iki kullanıcının aynı hattı ve bilgisayarı sırayla kullanıyor olmaları olamaz mı? Ben davranışsal bir benzerlik göremiyorum iki kullanıcı arasında. --İnfoCan 02:33, 27 Mart 2010 (UTC)

Sayfanın en başında lütfen değişiklik yapmayınız demiştim, Vikipedi:Kukla sayfasındaki politika açık ve nettir, biz denetçilerin görevi vikipediyi korumaktır. Durum ne olursa olsun, ne yapılırsa yapılsın bildirilmeliydi. Lütfen sayfada değişiklik yapmayınız. --e.c. 08:39, 27 Mart 2010 (UTC)


  • Merhabalar,
  • Denetlemeler sonucu diğer arkadaşların ulaştığı çakışmalara ben de ulaştım. Yukarıda bahsedilmeyen (belki gözden kaçmıştır) bir başka çakışma da şu:
    • CnkALTDS: (02:39, 29 Aralık 2009 -- 04:59, 28 Mart 2010) & Levent: (02:20, 14 Şubat 2010 -- 04:26, 14 Şubat 2010)
  • Bu çakışmaların hepsinde tarayıcı bilgisi gibi ikincil teknik bulgular da aynıdır. Bu elbette aynı kişi oldukları sonucunu doğurmaz; fakat kuklacılık için "aynı" kişi olmak da gerekmemektedir. Ek olarak, ben 14 Şubat gecesi, gece 04:26'ya kadar Viki katkılarıyla geçen bir Viki-buluşmasını pek 'olası' ve 'mantıklı' görmüyorum nitekim kullanıcı ile konuşmamızda bana Levent'i şahsen tanımadığını da söylemişti (henüz bir ya da iki gece önce oldu bu konuşma) fakat burası bu tip argümanların verileceği veya tartışılacağı bir yer değil. Genel olarak kukla argümanlarının yer alacağı ve davranışsal iz tespiti için bulunan destekleyici veyahut muhalif kanıtların yer alacağı bir davada bunlar tartışılmalıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 07:11, 28 Mart 2010 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.