Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Yabancı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Vikipedi topluluğunun %94 ten fazlasının desteğini alarak yönetici seçilmiştir. Tebrikler! --M. M. ileti 10:30, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 36
 Destek: 34
 Karşı: 2
 Tarafsız: 0
 Oran: %94,44

Yabancı[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 09:33, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Yabancı (MesajKatkılarİstatistikler) – Vikipedi'ye geldiği ilk günlerden beri oldukça hızlı bir gelişim gösterip, olumlu ve istikrarlı tutumlarıyla güzel katkılar sağlayan Yabancı'nın, hizmetli olmasıyla çok daha fazla yararlı olacağını düşünüyorum. Özellikle Telif hakları konusunda son bir yılda epey yorulan Mach arkadaşımızın işlerini şu anda zaten hafifletmiş durumda olduğunu, konu olarak çeşitlilik kapsayan bir çok dala hakim tutumunu da eklemek gerekir. Levent Abi ileti 09:33, 1 Mayıs 2008 (UTC)


Levent Abi'ye teşekkür ederim, adaylığı beklemiyordum. Vikipediye kaydolduğum günden bu yana çok fazla tartışmaya girmedim, sessiz sedasız çalışmayı tercih etim. Adaylığı kabul edip etmemekle ilgili tereddüdümü yazdığımda Levent Abi, hizmetli sayısının artmasının özellikle vandalizmle mücadele açısından yararlı olacağını belirtti. Neredeyse kaydolduğumdan bu yana SDD'lik yapmamın, telif, özellikle de resim telifleri konusunda bildiklerimin ve inceleyicilik yapıyor olmamın, bunun iktidara talip olma değil yükü paylaşma olduğunun farkında olmamın, soğukkanlı olmamın, adaletli davranmanın taraflardan en az birinin tepkisiyle karşılaşmaya yol açacağının bilincinde olmamın bu görev açısından olumlu nitelikler olduğu düşüncesiyle, adaylığı kabul ediyorum. "Hizmetli olma, eskisi gibi katkıda bulunmaya devam et" derseniz bunu da "mesele yapmayacağımı" bilmenizi isterim. Tek ricam oylarınızı gerekçelendirerek bir kullanıcı olarak gelişmeme yardımcı olmanız. Şimdiden oy ya da yorumlarıyla bunu sağlayacak tüm kullanıcılara teşekkür ederim. --Yabancımsj 13:54, 1 Mayıs 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. - Açıklamamı yukarıda yaptım. Levent Abi ileti 09:37, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  2. - Yaptığı işleri yapacağı işlerin teminatı :) destekliyorum. --Aycan 14:13, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  3. Tarafsızlığı, yapıcı tutumu, deneyimi, iyi niyeti ve soğuk kanlılığı ile bu görevi başarıyla yerine getireceğini düşünüyorum. Bununla birlikte, naçizane önerilerim de olacak: belirli konulardaki politikalara vakıf olduğunu hareketlerinden görüyoruz (örneğin içerik politikaları) fakat hizmetli olunca birçok politikayı iyi bir şekilde kullanması gerekecek bu sebeple buna biraz zaman ayırıp özellikle de üç fonksiyonla ilgili politikaları daha iyi özümserse iyi olur. Ek olarak hizmetli olduktan sonra tartışmalara katılımı arttırmasını rica edeceğim zira yapıcı tutumu ve tavizsiz tarafsızlığı ile tartışmalara çok şey katabilecek olduğu gibi politikalar ve üç fonksiyon ile ilgili deneyim ve becerilerini de tartışmalarda kullanması Vikipedi açısından çok yararlı olacak. Ne yazık ki birçok iyi katılımcımız çeşitli sebeplerle bu yöne (tartışmalara katılmak) biraz ilgisizler; oysa daha çok akl-ı selim fikir tartışmalarımızda boy gösterse eminim bu tartışmalar çok daha güzel uzlaşılara çok daha kısa sürelerde ulaşır. Görece zayıf olan tartışma yönünü geliştirmesini de dileyerek, seçimde başarılar dilerim... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:24, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  4. Her şeyden önce iyi niyetli bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum. Katkıları da çok güzel. Olumlu tavrıyla hizmetli olarak da başarılı olacağına inanıyorum. İyi çalışmalar.--2ulus 18:46, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  5. Özellikle SDD olarak yaptığı katkıların yanı sıra resim etiketlemek ve telif hakları konusunda göstermiş olduğu katkıların mevcut hizmetlilerin yükünü azaltacağını düşünüyorum.İyi niyeti,olumlu ve nazik yaklaşımı da bunların yanında artı olacaktır.Kendisine başarılar dilerim.--Eldarion 20:04, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  6. Başarılı bir Vikipedist, hizmetli olmasının faydalı olacağı görüşündeyim. Khutuckmsj 21:31, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  7. Vikipedi'de dolaşırken; sayın "Yabancı"yı, olumlu yönde dikkatimi çeken üç beş kullanıcıdan biri olduğunu görüyor; Yapmış olduğu katkıları ve düzeltmeleri ise başarısının yansıması olarak takdirle karşılıyorum. Oyum :"Olumlu" Kapçak 06:26, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  8. Uzun zamandır pek uğramaya vakit bulamadığımdan Yabancı bana gerçekten yabancı :). Ama katkılarını ve istatisliklerini incelediğimde hizmetli (ben ayrılmadan hâlâ yönetici idi, uzuun zaman geçmiş) yetkileri ile Vikipedi'ye daha fazla hizmet edebileceği inanacınına sahip oldum. Başarılar, iyi çalışmalar. --Absarileti 12:43, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  9. -Olaylara bakış açısı ve tarafsızlığı en önemli kriterlerimi karşılıyor,iyi niyeti ile sorunlar karşısında soğukkanlı kalabileceğini düşünüyorum aksini kendisinden hiç görmedim.Bu nedenle bende olumlu yönde oy kullanıyorum.Başarılar dilerim.--bora006ileti 13:47, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  10. Hizmetliliğin gerektirdiği tüm vasıflara sahip olduğunu düşündüğüm bir kullanıcı. Bu nedenle destekliyorum ve eğer seçilirse görevinde başarılar diliyorum. --maderibeyzaileti 14:17, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  11. Hizmetlilik yetkilerini adil, tarafsız ve iyi bir biçimde kullanabileceği kanaatindeyim. Noumenon'in de belirttiği "tartışmalara katılım" konusunda biraz daha etkin olursa, hem Vikipedimiz hem de kendisi için iyi olur diye düşünüyorum. Vikipedi'ye yaptığı değerli katkılarının devamı dileğiyle... -- Dsmuratileti 14:32, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  12. zaten her türlü uyarıyı uygun olmayan isimler, telif vs. hizmetlilere iletmekteydi. bu görevi alması en azından onu vakit kaybından kurtaracak : )) çok değerli bir vikipedist. bazen vikipediden sıkılıyorum diyorum ki biraz ara vereyim ama her seferinde onun (ve tabii ki diğer arkadaşlarımın) çabasını görüyorum. diyorum kendime bende bişeyler yapmalıyım. bende yardım etmeliyim. beni vikipedide tutan insanlardan biri. zaten harika bir vikipedist, aynı şekilde harika bir yönetici olacak eminim --Berfu 16:43, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  13. Olmasını isterim.Gerçekten iyi bir vikipedist.Bizim için türkçemizi doğru kullanması yeterli.O yüzden destekliyorum.-- Selimbey34 ileti 17:03, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  14. Değerli bir vikipedist olarak kendisinin bu görevi de başarıyla yapabileceğine inanıyorum. Eğer eksikleri de varsa çalışkanlığıyla en kısa zamanda halledeceğine ve hizmetlilik yetkilerini adil, tarafsız kullanacağına inanıyorum. --Rhnileti 17:54, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  15. Yabancı, her Vikipedi'ye girdiğimde son değişikliklerde katkıları ile karşılaştığım bir arkadaş. Neredeyse bütün zamanını burada geçiriyor. Bu kadar emekçi bir insana saygı duymamak mümkün mü. Destekliyorum. Aysucilek 18:01, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  16. Resimleri öksüz-yetim bırakmayan bir kullanıcı SDD de başarılı. Katıldığı tartışmalarda soğukkanlı ve politikaların çoğunluğuna hakim geri kalanı içinse öğrenme isteği görülebiliyor. --Machiavelli' msj 21:39, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  17. Yabancı bu işi kıvırabilecek en ilgili ve alakalı kişilerden biri. Hizmetli sayısının artması kadar doğal br şey ok. Çünkü gün geçtikçe Vikipedi'den haberdar olan kişi sayısı artıyor, herkesin ilk başlarda vandallık yaptığı teziden yola çıkarak hizmetli sayısındaki artış gayet mantıklı. Saygılar.Sağlamcıileti 06:34, 3 Mayıs 2008 (UTC)
  18. Yabancı saygı duyduğum örnek bir vikipedist. Benim için bu oylamada belirleyici olmasa da aşağıdaki sorulara verdiği cevaplar gayet iyi. Başarılar diliyorum--Gökhan 21:07, 3 Mayıs 2008 (UTC)
  19. Destekliyorum. Yorumum biraz uzun olduğu için aşağıya ekledim. İyivikiler... homonihilis ileti 10:05, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  20. Destekliyorum. --Nosferatu 11:46, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  21. Hizmetli olduktan sonra hevesi kaçıp Vikipedi'den uzaklaşan çok yetenekli Vikipedici arkadaşlarımızı kaybettik. Umarım Hizmetlilerin sayısı arttıkça hepsi kendi ilgilendiği konular içerisinde kalabilir ve hevesleri kaçmaz. selamlar --Erdall 18:21, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  22. Simdiye kadar olan katkilari isiginda ve iletisimine bakarak, yoneticilikte de basarili olacagini dusunuyorum. Elestiriye acik olmasi ve tartismalara olumlu yaklasimini taktir ettim. Basarilar dilerim, Citrat 12:36, 5 Mayıs 2008 (UTC)
  23. Davranış, deneyim, yaklaşım açısından hizmetli olmaya uygun, ayrıca istekli bir aday. Filanca 19:02, 5 Mayıs 2008 (UTC)
  24. Destekliyorum.Katkıları ve tutumu hizmetli görevini layıkıyla yerine getirebileceğini gösteriyor. --Zeynepmsj 07:51, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  25. de benden. Söylenebilecek herşey söylenmiş. Şimdiden başarılar diliyorum. Ve de küçük bir isteğim var, hizmetli olduktan sonra lütfen sık sık VP:Ş'ye baksın.--Burak ileti 23:25, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  26. Yabancı'ya tam destek. Mızrakmsj 01:09, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  27. Çok geç kalmışım sanırım. Destekliyorum. --neskafefincanındatürkkahvesi 14:37, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  28. Destekliyorum. Bir kaç defa güzel işler yaptığına şahit oldum. Bu yeterli değil ama Levent abinin referansı benim için yeterlidir. --Ispartaileti 15:03, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  29. Kendisi vikipediye çok iyi katkılar yapan aktif ve uyumlu bir editör. Hizmetli fonksiyonlarını gerektiği gibi kullanacaktır. Bilginin ışığında ilerlemeye devam edeceğine inanıyorum, sevgilerimle... e.c. 19:43, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  30. Çok az iletişime geçmiş olsam da Vikipediyi özümsediğini düşünüyorum. --Manco Capac 12:58, 13 Mayıs 2008 (UTC)
  31. Kendime ait birşeyler yazayım diye uzun süre bekledim, ancak fazla kaçmış sanırım, bu sefer de "yukarıda yazılanlara katılıyorum" diyeceğim sanırım sadece :) Sakin tutumunu daimi koruyarak yapacağına emin olduğum daha nice viki katkılarında kendisine başarılar. Cat msj 15:54, 13 Mayıs 2008 (UTC)
  32. cat lafı ağzımdan aldın, cidden fazla kaçmış..:) vikipedistin iyisi gelişinden belli oluyor. yabancı'nın hem katkılarını hem de sükûnetini ve sağduyusunu başından beri keyifle izliyorum. ama bu oylamada verdiği -ezbere olmayan- cevaplarla, onu tanımayanların tanımasını, tanıyanların da bir artı daha eklemelerini sağladı bence. öngörülemeyen zorlukların onu değiştirmeyeceğini ve yıldırmayacağını umuyorum. kolay gelsin.. --kibelemesaj 19:51, 13 Mayıs 2008 (UTC)
  33. Başarılı olacağına inanıyorum, kolay gelsin şimdiden, Hoşcakalın...Vikipedist 11:35, 14 Mayıs 2008 (UTC)
  34. Destekliyorum. --temaileti 17:55, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Vikipedi`ye hizmetli olmadan da nitelikli katkılarını devam ettireceğini düşünüyorum.--Alperviki 14:49, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  2. Bu kadar çok hizmetli arasına o da katılırsa ortam garipleşebilir. Zaten bu işi kıvıracak kadar ilgili alakalı görünmüyor.Çok yönlü birisi değil.Bence yönetici olamamalı.Turşusever 19:45, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Bugüne kadar onun uygun bir yönetici olacağına ilişkin bir sinyal alamaadım.kusura bakmasın. miralaynazım 18:52, 2 Mayıs 2008 (UTC) Geçersiz; kullanıcı kuklacılık nedeniyle süresiz engellenmiş. Bkz. VP:OY - - noumenon ʘ mesaj 23:11, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Vandallarla mücadelenin yanında telif ihlali yaratan resimlerin silinmesiyle ilgilenebilir (çünkü bunların mümkün olduğunca kısa süre içinde silinmesi en iyisi), günün maddeleriyle düzenli olarak ilgilenen az sayıda kullanıcıdan biri olmam dolayısıyla Cat'e yardımcı olabilirim. Ancak örneğin SAM konusunda fazla deneyimimi olmadığından, tam olarak hakim olduğumu hissetmeden o alana girmeyi düşünmüyorum.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Vikipedideki ikinci maddem olan ve KM seçilen 9 (film). Çok emek vermem ve topluluğun onayını almış olması nedeniyle. Bitince Abbas Kiyarüstemi ve iş birliği projemiz Samuel Beckett da güzel olacak.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Yine SD ile ilgilenmiş, yine telif araştırmış olacağım; ancak bu kez ek yetkilerle. Bunlar zaten ilgilenmeye çalıştığım işler. Madde yazmaktan da vazgeçeceğimi sanmam. İstedikten sonra denge sağlanır gibi geliyor. Ancak acil müdahale gerektiren durumlarda hizmetlilik görevine öncelik tanırım herhalde.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Sinema portalının tasarımının değiştirilmesi konusunda bir kullanıcıyla yaşadım tek büyük anlaşmazlığı. Tasarımı yapan kullanıcıya destek olayım derken tartışma uzadı. Biraz tatsız bir dönemim olmasının da etkisiyle soğukkanlı davranamadım. Galiba o tartışma bana çok şey öğretti, elbette bugün olsa çok daha sakin yazardım.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İnisiyatif kullanılacak yerler belli. Politikaların kesinlikle emrettiği kurallar uygulanır; açıkça hizmetliye takdir yetkisi verilmiş yerlerde ise her bir olayın kendi özelliklerine göre değerlendirilmesi gerek. Süresiz engele çok sıcak baktığımı söyleyemem. Hepimiz değişiyoruz, hepimiz hatalarımızdan dönebiliriz. Ama tabii kuralları da biliyoruz öte yandan, bunlara uygun davranma yükümlülüğü var hepimizin.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: İsimden çok fikrin nasıl ortaya konulduğu önemli. Hele düzenli katkıda bulunan anonim kullanıcılar arttıkça, önemleri de artıyor.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Galiba bazen yanlış yapmamak adına ayrıntılarla fazla uğraşıp vakit kaybediyorum. Biraz daha cesur davranmam gerekiyor herhalde.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Vikipedi "özgür ansiklopedi" anlayışına dayanıyor. Dolayısıyla bu "özgür"lüğü, özgürce katkıda bulunmayı kısıtlayacak her şey istisnai olmalı. Sayfalar örneğin anlaşmazlık nedeniyle koruma altına alındığında da, bu durumun tekrarlanmaması için taraflarla iletişime geçilerek, tekrar korumayı gerektirmeyecek şekilde davranmalarının önemi anlatılmalı.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bunlar Vikipediyi Vikipedi yapan unsurlar. Doğrulanabilir olmayan, tarafsızlığı ihlal eden ya da özgün araştırmaya dayanan içeriğin bir ansiklopedide yeri olmamalı. Özellikle yeni kullanıcıların ihlal etmesi sık rastlanılan bir surum. Politikalar sabırla anlatılmalı.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Bildiğim kararlar içinde yok.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Değişmesi gereken bir ana unsur yok bence.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Kasıtlı olarak işleyişi sekteye uğratmaya çalışan kişidir. Troll oluğundan emin oluncaya kadar sabırlı olunmalı. Kendim tartışmış olsam, başka bir hizmetliden yardım istemeyi tercih ederdim.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Gönüllülüğe, karşılıksız katkıda bulunmaya inandığım, yüzünü görmediğim birilerinin belki benim girdiğimi bile unuttuğum bir maddeyi okuyarak bilgi sahibi olabileceği bir ortam olduğu için, katkıda bulunma yöntemlerinin çeşitliğini sevdiğim için katkıda bulunmayı sürdüreceğim.
Adaya özel soru[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Yabancı anasayfasında kendisinin dünya vatandaşı olduğunu belirtmiş. Bunu biraz açıklayabilir mi? Başarılar.--kürşat altınordu... 12:24, 3 Mayıs 2008 (UTC)

  • Tüm dünya insanlarının ortak değerleri olduğuna inanıyor, bunları tek tek ülkelere özgü değerlerden daha çok önemsiyorum. Bu anlayışın, Vikipedinin özüyle de uyumlu olduğunu düşünüyorum. Malum, burası belli bir ülkeye değil, bu dili bilen herkese hitap ediyor. Bu nedenle o şablonu kullanıcı sayfamda kullanmayı tercih ettim. Umarım açıklayabilmişimdir. Teşekkür ederim. --Yabancımsj 13:05, 3 Mayıs 2008 (UTC)


Adaya özel soru 2[kaynağı değiştir]

Sizce türkçe vikipedi de her türlü şartı ele alacak olursak ortalama kaç hizmetliye ihtiyaç var. Lütfen ortalama tek sayı olarak istiyorum.Teşekkür. kirkorbirnumaraenbüyük!!! 17:20, 4 Mayıs 2008 (UTC)

  • Üzgünüm ama sorunuza tek bir sayıyla yanıt vermem mümkün değil. Çünkü "her türlü şartı ele almak" gibi bir şansımız yok. Hizmetlilerin yetkilerinden kaynaklanan bir iş yükü var. Bu yük zaman zaman çeşitli sebeplerle artabilir ya da azalabilir. Hizmetlilerin buna ayıracağı vakit de aynı şekilde artabilir ya da azalabilir. Katkıların gönüllük esasına dayandığı düşünülecek olursa bunların önceden öngörülmesi, hesaplanması, ölçülmesi mümkün değil. Şu kadarını söyleyebilirim, kimi zaman hizmetlilerin silinecek sayfalara, vandalları engellemeye yetişemediği oluyor. Kimseyi burada nöbetçi tutamayacağımıza, silinecek sayfa sayısının ya da vandalizmin ne zaman artacağını da kestiremeyeceğimize göre, bunun olması kaçınılmaz. Bence de Euthygenes'in şurada dediği gibi, "sorumluluğu kabul eden ve koşutları sağlayan bürokratlara, yöneticilere, takım liderlerine, kullanıcılara " her zaman ihtiyaç var. Vikipedinin bilinirliği arttıkça, bu ihtiyaç artmaya devam edecek. Dolayısıyla bu konuda bir hesap yapılmasını doğru bulmuyorum. Teşekkürler. --Yabancımsj 06:55, 5 Mayıs 2008 (UTC)
Kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]
  • Adayı maalesef pek tanımadığım için oy kullanmamayı tercih ediyorum. Fakat görüşlerine değer verdiğim, pek çok konuda fikirlerine katıldığım vikipedistlerin genel olarak Yabancı'nın hizmetli olmasına destek verdiğini gördüm, bu da kendi adıma olumlu bir referans. En azından bunu belirtmek istedim, Oylamanın sonucundan bağımsız olarak Yabancı'nın katkılarının devam etmesini dilerim. İyi çalışmalar.. -Tembelejderha 18:48, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Vikide madde içeriğindeki niteliği artırmaya yönelik katkıları ağır basan kullanıcılar hizmetli adayı olduklarında biraz tereddüt yaşıyorum. Çünkü hizmetlilik zor ve çok zaman gerektiren bir iş. Farklı dertleri/talepleri olan birçok kullanıcıyla, çoğu zaman aynı anda ilgilenmeyi gerektiriyor. Zaman zaman bu dertlerin/taleplerin çözümü kullanıcının beklediği şekilde olmazsa, oldukça yıpratıcı tartışma süreçleri başlayabiliyor. Bunu herhangi bir hizmetlinin mesaj sayfasını inceleyince açıkça görebiliyoruz. Bu yüzden, hizmetli değilken hevesle ve inançla çalışanların hizmetli olunca bir süre sonra yıpranıp bıkmaları ihtimalinden biraz korkuyorum. Yabancı aday olunca da bunları düşündüm, ama burası Yabancı'nın adaylık kararını değil, hizmetlilik şartlarını sağlayıp sağlamadığını oyladığımız bir yer olduğu için bu kaygılarımı bir not olarak belirtmekle yetiniyorum. Hizmetli olabilmek için bana göre iki temel şart var:

  1. Viki politikalarını ve kuralarını iyi bilmek
  2. Bunları adaletli ve tutarlı şekilde uygulayabilmek

Yabancı katkılarını ve mesajlaşmalarını takip ettiğim birkaç vikipedistten biri olduğu için, her iki temel şartı da sağlamakta olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sebepten kendisine olumlu oy veriyorum.
İyivikiler... homonihilis ileti 10:05, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Kaygılarınız açıkçası benim de adaylığa karar verme sürecinde duyduğum kaygılar. Seçilirsem daha sık tartışma yaşayabileceğimi ve maddelerle ilgilenmeye eskisi kadar zaman ayıramayabileceğimi biliyorum. Ancak, yukarıda belirttiğim gibi, burayı sevmemin bir nedeni de katkıda bulunma yollarının çeşitliliği. Bu görev de buraya katkıda bulunmanın bir yolu olacak. Karar verirken, karşılaşabileceğim güçlüklerin üstesinden gelebileceğimi ve bunlara alışana kadar, başım sıkıştığında yardım isteyeceğim pek çok kullanıcının yardım edebileceğini düşündüm. Elbette her şeyi öngörmek mümkün değil; ama, şu anda buna hazır olduğumu düşünüyorum. Madde yazmayı ya da madde kalitesi artırma yönünde katkıda bulunmayı bırakmak gibi bir niyetim de yok. Bunlar arasında nasıl bir paylaştırma yapacağımın yolunu ise zamanla bulabilirim gibi geliyor. Katkılarımı yakından takip eden bir kullanıcı olarak yaptığınız ve tüm bunları daha iyi açıklama fırsatı veren yorumunuz için teşekkür ederim. --Yabancımsj 11:42, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.