Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Ekim 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Bozok33 (mesaj) 15:24, 22 Eylül 2016 (UTC) Vikipediye katkıda bulunmak istiyorum

Yorum Yorum Vikipedi'ye katkı yapmak için yetkiye ihtiyacınız yoktur. Lütfen yukarıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.YenilenebilirAdamMESAJ 18:44, 23 Eylül 2016 (UTC)

Yorum Yorum Şuan biraz erken gibi ayrıca YenilenebilirAdam'ın dediği gibi vikipedi'ye katkı yapmak için yetkiye ihtiyacınız yok --Krystal. ? 08:36, 24 Eylül 2016 (UTC)

Yorum Yorum Ahbabım Bozok henüz devriyelik ölçütlerini tam manasıyla karşılamıyorsunuz. Hikmetli katkılar yaparak bir daha başvurun. --II. Niveles (mesaj) 17:59, 26 Eylül 2016 (UTC)

Yorum Yorum Efendim henüz çok erken olduğu kanaatindeyim. chansey Mesaj 21:29, 28 Eylül 2016 (UTC)

Haklısınız. Sağ olun bir kaç ay sonra tekrar deniyeceğim. O zamana kadar Vikipedi'ye beyaz liste olarak katkıda bulunmaya devam edeceğim. --Bozok33 (mesaj) 15:58, 29 Eylül 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim...Vikiçizer (mesaj) 19:44, 4 Ekim 2016 (UTC)


Vikipedi ye tarih ve araştırmalarla ilgili katkıda bulunmak istiyorum

Ahcipsakalayik (mesaj) 21:11, 23 Eylül 2016 (UTC)

Yorum Yorum Vikipedi'ye katkı yapmak için yetkiye ihtiyacınız yoktur.Ayrıca kriterleri karşılamıyorsunuz.--Krystal. ? 08:33, 24 Eylül 2016 (UTC)

Yorum Yorum Çok erken olduğu kanaatindeyim. 3 değişiklik ile devriye olmanız mümkün değildir. chansey Mesaj 21:30, 28 Eylül 2016 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim...Vikiçizer (mesaj) 19:44, 4 Ekim 2016 (UTC)

Türkçe Vikipedinin değerli üyeleri, sistematik bir şekilde sürdürülen vandal saldırılar ve kukla faaliyetleri; Vikipedimizin temel nitelikleri ve varlığı açısından önemli bir tehdit haline gelmiştir. Devriyelerde dahil olmak üzere Vikipedi'nin tüm görevlileri vakitlerini bu saldırıları bertaraf etmekle uğraşıp vakitlerinin büyük bölümünü buna harcamaktadır. Dolayısıyla gündelik görevlerini yapamaz hale getirilmiş Vikipedi ve gündelik hayat arasında bir seçime itmiştir. Bunca hengamenin içerisinde öğretim döneminin açılması ile ilk okul, lise, üniversite talebesi olan kıymetli devriyelerimizin aktifliği azalmış, Vikipedi sathında bununla mücadele edecek devriye sistemi işlemez hale getirilmiştir. Vikipedinin tarafsız bütünlüğü, üyelerin ve maddelerin bekasına devam ettirmek, Vikipedimizin kazanımlarının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek, vandalizm ve vandalın her çeşidi ile mücadele etmek, tarafsız, doğrunulabilir bilgi içeren, özgün araştırmadan arındırılmış, tarafsız, özgür bir ansiklopedinin tesisi için devriyelik görevine talip olduğumu huzurunuz da bildiriyor, sadece devriye olup olmamam hakkında ki görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar.

II. Niveles (mesaj) 17:19, 26 Eylül 2016 (UTC)

Birkaç örnek vermem gerekirse; Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Pancinsiyet sayfasında pancinsiyetin bir akıl hastalığı olduğunu ifade ederek ayrıştırıcı bir dil kullanması, kullanıcının devamlı olarak "biz" ifadesini ısrarla kullanması (Şu veya hemen yukarıdaki gibi birçok örnek). Siz-biz-onlar gibi ayrıştırıcı, itham edici diller kullandığına da birçok sayfada denk geldim. Şurada olduğu gibi örneğin. Kendi karşılaştığım örnek de şurada örneğin. Kullanıcıya kendi ilgi alanıyla ilgili madde açmayla ilgili iletişim kurduğumda bu maddeler Darwinci, şu şu maddeler haçlı maddeleri gibi ithamlarda bulunmuştu. Bir kişi X, Y, Z kavramlarını çok önemseyebilir, ilgi alanı olan maddelere katkılar sağlayabilir, çeşitli ansiklopedik katkılar verebilir, fakat yukarıdaki gibi durumlar kabul edilemez. Kullanıcının kendi içinde nefret ettiği argümanları dışa yansıtmakta ansiklopediyi kullandığı izlenimi bende mevcut.
Görüşüm olumsuz. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:25, 26 Eylül 2016 (UTC)
Ek olarak SAS adaylığındaki bir maddeye sunduğu şu görüş de burada dursun. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:18, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Söylenecek bir çok şeyi Ahmet Turhan söylemiş zaten. Ansiklopedi sayfasındayız, beğenmediğimiz konular hakkında vikipedi politikalarına aykırı bir biçimde aşağılayıcı, nefret dolu, ayrıştırıcı üsluplarla yorumlar yapılacak mahalle köşesinde değiliz. Yapılan tüm uyarılar, engelleme "cezaları", şikayetlere rağmen ne üslupta ne tavırlarda hiç bir değişiklik yok. Başvurusunda belirttiği " tarafsız, özgür bir ansiklopedinin tesisi" kısmı beni hiç ama hiç ikna etmedi. Kendisi için "Beyaz Liste" haklarına sahip olmak fazlasıyla yeterli. Devriyeliği bu üslup ve tavırlarla layıkı ile yapabileceği düşünmüyorum. Bu sebeple görüşürüm OLUMSUZ. --Pragdonmesaj 12:31, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aday vikipedist, bir değişikliği reddederken kullandığı "Bu karının kantarda 58 kilo çektiğinin kanıtını getirmeden eklenemez" ifadesi nedeniyle dikkatimi çekmişti. Yukarıda da buna benzer bazı ifadeler olduğu gösterilmekte. Bence devriyelik görevi için biraz daha beklemesinde fayda var. Sakin kalırsa ve ifadelerine de dikkat ederse devriyelik için sorun kalmayacaktır. Bu süreçte yeni madde açma ya da daha önemlisi mevcut maddeleri geliştirme yönünde çalışmalarda bulunursa iyi olacaktır.--Muratero 17:46, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben Niveles'e sorular yöneltmek istiyorum tabii ki bunlar bu devriyelik başvurusunu etkilemeyecek basit şeyler. Konu burada olduğu için burada sormayı tercih ediyorum.
  1. Başvuru da yazdığınız metin "15 Temmuz bildirisinden" alıntılar içeriyor mu? İçeriyorsa neden?
  2. Kullanıcı sayfanıza oy verin diye yazmanız oy avcılığı sayılır mı? Gerçekten fikrim yok bu konuda. Çünkü henüz yeniyim. Ben o şekilde gördüm çünkü.

Neyse, yeni bir kullanıcıyım. Kullanıcı sayfama bakarsanız bunu anlayabilmeniz olağan. II. Niveles bana garip geldi padişah ismi gibi bunun birincisine bakmak istedim. Engellendiğini gördüm. İş daha garip bir hal aldı. Kukla olduğunuzu düşündüm fakat engel sebebine baktığımda görüşlerim değişti. Önce ki hesabınızın değişikliklerine baktığım zaman hep Gerekçe: diye başlayan değişiklik özetleri var. Bu yüzden zaten devriye olduğunuzu kestiriyorum. Diğer yandan neden bu kadar çok hesap açtığınızı da merak ediyorum tabii ama hiçbir şekilde vandal değişikliğinizi görmedim. Ayrıca son değişikliklere AWB ile değişiklikleriniz düşüyor. Burada da bir kötü niyet yok. Sorun üslupsa eğer bu kişisel sorunlardır. Kişisel sorunların Vikipedi mecrasına yansıtılması ise doğru değildir. Özellikle, "Karı" kelimesini kullanmanız çok vahimdir. Bu yüzden bende sizin üslup konusunda çalışmalar yapmanız gerektiğini düşüyorum. Tamam, değişiklikleriniz güzel olabilir, bu üslubunuzu, düşüncelerinizi onlara yansıtmayabilirsiniz fakat biz bir ekip çalışması yapıyoruz kim ne derse desin. Ekipte bulunan kişileri rahatsız etmemek gerekir. Üslubunuzu ve tartışma sayfalarında bulunan yorumlarınızı düzeltmenizi tavsiye ederek, eski hesaplarınız dahil, bu hesaplarınızda da değişikliklerinizin vandallıktan uzak olmasını göze alıyorum ve olumlu olduğunu düşünüyorum. Kullanıcı devriyelik vasıflarını karşılıyor.--Locos Turcos (mesaj) 18:45, 27 Eylül 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Vikipedi üyeleri bir ekipse ben o ekip ile iş birliği içine girmeyi reddediyorum. Üslubum 10 sene önce neyse bugünde odur 10 sene sonrada böyle kalacaktır. Biz Allah'ın dediğinden dönmedik başkalarına yaranmak, vazife kazanmak için mi değişeceğiz? Vallahi vazife böyle kazanılıyorsa ben o vazifeyi de reddediyorum. Beğenmeyebilirsiniz zaten sizden olumlu yanıt beklemiyordum bize Allah ve dostları yeter elhamdülillah. --II. Niveles (mesaj) 19:40, 27 Eylül 2016 (UTC)
Kişisel bir yorum yapayım: Onu bilmiyorum da, kullandığınız bu üslubun Allah'ın dediği olmadığından ve Allah'ın bu üslubun yanında olmadığından eminim. İnsanları kırıyor, geriyor, ikili ilişkilerin arasını açıyor, yeri gelince sinirlendiriyor. Tabi ki sizin kişisel öğelerinize giremem ama, tabiri caizse halka mâl olan bir kavram olan Allah'ı kullandığınız için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:54, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Konuşmanızda üslup sorunları var. Sanki dini kullanıyorsunuz gibi geldi bana. Sanki siz Allah dostusunuz ama başkaları öyle değilmiş gibi bir anlama geliyor gibi, en azından ben öyle anlıyorum. Üslup sorunlarının vandalizmle mücadelesini etkilemeyeceğine inanmak istiyorum. Görüşüm olumlu yönde. --Turgut46 07:07, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcıya trol demiyorum ama şurada diyor ya hani "tartışmalı olacak şekilde kasıtlı olarak kışkırtıcı yazı ekler", tam olarak bunu yapan bir arkadaşımız. Keşke yapmasa...--RapsarEfendim? 08:10, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Epey tartışmalı bir kullanıcıymış kendisi. Ama burada üslubunu değil; Vikipedi'ye katkısını konuşacaksak, yaptığı katkılar gayet açıktır. Ben kendisini destekliyorum.--Tulparİleti 11:51, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Vandalizm ile mücadele sırasında, bir değişikliği reddederken veya kabul ederken değişiklik özetlerinde öznel yorumlara yer verilip ansiklopedik olmayan bir jargon kullanılırsa bu vandalizmle mücadeleye gölge düşürür. İşlerin nasıl yürüdüğü konusunda tecrübeli bir kullanıcı fakat diğer kullanıcılar ile birlikte üslup endişelerine katılıyorum. Bu konuda gözle görülür bir gelişme olursa yeni bir başvuruda görüşüm olumlu olacaktır fakat şimdilik bu yetkilerin verilmesini doğru bulmuyorum. --Maurice Flesier message 10:40, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aday kullanıcımızın gerçekten fevri davranışlarına şahit oldum, üzüldüm. Benimle bire bir tartışmaya girdiği için değil Vikipedi ortamını zaman zaman ciddi anlamda gerdiği için. Ayrıca çeşitli katkılarındaki ve tartışmalardaki uslübunda bazı hatalar olduğu da açık. Lakin bence Vikipedi'nin gönüllü ve çalışkan insanlara ihtiyacı var. Devriye yetkisi alıp vermek hizmetlilerimiz için zor bir şey değil. Ben değerli kullanıcıya bir şans (daha) tanınması taraftarıyım. Yok eğerki devriye sorumluluğuna yakışmayan en ufak bir katkı/değişimde bulunursa görevden azledilir ve olur biter. Her ne kadar Vikipedi ekipse, ben bu ekiple çalışmayı reddediyorum demiş olsanız da yine fevri bir davranışınız olarak değerlendiriyorum. Görüşüm olumlu lakin kullanıcının VP:TBA ve VP:İÜYYKÜD bir defa daha okuması ricasıyla... chansey Mesaj 21:32, 28 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum @II. Niveles : Ben ip üzerinden önemli katkılar sağlayan sağlam bir o kadarda kuvvetli bir gözlemci olarak senin devriyeliği çok çook iyi yapacağını bilen biri olarak derimki sen boşuna uğraşıyon gibime geliyor. Sana bu konuda buradan ekmek çıkmayacak gözüküyor. Yine de Başarılar İyiadamım (mesaj) 19:23, 3 Ekim 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim. Vikiçizer (mesaj) 19:45, 4 Ekim 2016 (UTC)


"Vikipedi devriye niteliklerini karsılayabilecegimi düşünüyorum Saygılarımla

mali (mesaj) 06:22, 1 Ekim 2016 (UTC)

Yorum Yorum 4 yıldır üye olmanıza rağmen 200 küsür değişikliğiniz mevcut sanırım fazla aktif değilsiniz.Devriyelik için biraz daha beklemenizi öneririm ancak beyaz listeye alınabilirsiniz.--Krystal. ? 06:41, 1 Ekim 2016 (UTC)

Yorum Yorum Aday kullanıcının bir süre daha katkı sağlaması halinde değerlendirilebilmesi kolaylaşacaktır. Beyaz liste grubunun uygun olacağı, devriyelik için erken olduğu kanaatindeyim. chansey Mesaj 11:43, 1 Ekim 2016 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Kriterleri sağlamayan kullanıcı.-- Hakan·IST 21:42, 1 Ekim 2016 (UTC)


"Vikipedi kullanan kişilere daha iyi hizmet sunmak, bilgilerin daha güncel olmasına katkıda bulunabilmek ve yanlış bilinen bilgileri düzeltmek istiyorum. "

Ali ACER (mesaj) 14:35, 4 Ekim 2016 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirelim...19 Eylül'de beyaz listeye alınmış. Vikiçizer (mesaj) 19:48, 4 Ekim 2016 (UTC)

2013 senesinde üye olmama rağmen 2016 Nisandan beri Vikipedi'ye elimden geldiğince katkı vermeye çalışıyorum. Geçen süre zaafında vandalizm uğrayan sayfaları geri almaya çalıştım. Bir kısmını geri alıp düzeltebildim. Düzeltemediklerimi ise devriye olan üyelere bildirmeye gayet gösterdim. Bu yöntem maalesef vandalizm engel olmak için epeyce yavaş olmamaktır.

Ayrıca bir sayfada birkaç değişikliği olduğunda geri alıp düzeltsem bile onaylanması gerekiyor. Bununla birlikte vandalizm uğrayıp, birden fazla değişiklik olan sayfaları geri alıp eski haline getirmeye çalıştığım sayfalar oldu. Bir iki sayfada düzelttiğim sayfalar, devriyeler tarafından geri alındığı oldu. Sanki sayfayı ben bozmuşum gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Bu tür durumlara engel olmak için devriyelik için başvuruyorum.

Ek olarak söylemem lazım ki öğrenmeye açık biriyim. Diğer sayfalara bakıp sayfaların ve maddelerin nasıl yapıldığını inceliyorum. Bilmediğim ve işin içinden çıkamadığım durumlarda diğer üyelere sorup öğrenmeye çalışıyorum. Vikipedi’de ne kadar süre geçirirsem geçirim sormaya devam edeceğimi temin edebilirim.

Saygılarımla.

Hancer i figan (mesaj) 12:53, 4 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum kullanıcı epey gayretli. Vandalizm konusunda daha sık değişiklik yaparsa çok çok başarılı bir devriye olacağını düşünüyorum. Olumlu bakıyorum.--Locos Turcos (mesaj) 14:19, 4 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Spor maddelerinde epeyce karşılaştığım bir kullanıcı. Herhangi bir olumsuz katkı görmedim. Vandalizme uğramış maddeler konusunda da epeyce bildirimde bulunmuştu. Bilmediğini sorarak öğreniyor, iletişime açık. Kanaatim olumlu.--Teacher0691 (mesaj) 13:59, 21 Ekim 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Devriyelik yetkisinini kullanmasının uygun olduğu kanaati oluşmuştur.-- Hakan·IST 14:04, 21 Ekim 2016 (UTC)


Mesaj kutumda yeni devriyelere ihtiyaç duyulduğu hakkında bir mesaj gördüm.Yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.Zaten geçmişte de bir çok katkı sağlamıştım.

Sars (mesaj) 17:37, 16 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Aday kullanıcımızın çok eski ve değerli bir kullanıcı olduğu kesin lakin; Son 365 gün içindeki değişiklik sayısı: 2 ve bahsettiği davet ise 2014 yılına ait bir davet. Adayın aktif bir kullanıcı olmadığı aşikar. Kullanıcının devriyelik için eski hızlı günlerine dönmesi ve bunu topluluğa göstermesi gerektiği kanaatindeyim. Görüşüm şu aşamada olumsuz. Saygılarımla. chansey Mesaj 18:59, 16 Ekim 2016 (UTC)
*Cevap Cevap Bence son değişiklik devriyesinin mantığını yalniş ele aldığınız kanaatindeyim. Üç başlıkta toparlarsak, ilk olarak devriyelik görevi gönüllük esasına dayanır. Dolayısıyla topluluğa birşey kanitlama sorumluluğu yuklenemez. Ikincisi devriye olmaktaki tek şart wiki mantığını anlamış vandalizm ile normal katkiyi ayirabilecek nitelikte bir geçmişe sahip olmak gerekir. Zaten burada ki bircok hizmetliden daha eski bir geçmişe sahibim ve katkilarim bu ayrimi yapabilecegimi gösteriyor. Üçüncüsü ben ayda bir kez bile girsem bir vandal aktivite engellesem wiki icin kardir. Zaten belli standartta olan kullanici sayisi az, devriyelik gorevi de sinirli sayida olmadigina gore beni bunyenize katmaniz wiki icin daha karli olacaktir.Sars (mesaj) 10:37, 17 Ekim 2016 (UTC)
*Cevap Cevap Kıymetli @Sars; Sizi istemeden kırdıysam gerçekten çok özür diliyorum. Benim devriyelik anlayışım yukarıda ifade ettiğim gibi. Bu kapsamda değil devriye, aktif olmayan hizmetlilerimizi bile eleştirdiğim takip eden kullanıcıların malumudur. Ben devamlılıktan yana bir kullanıcıyım. Vandalizm ile normal katkıyı ayırmanın çok büyük bir etken olduğunu düşünmüyorum ki hiç bir kapsamda buna dayanarak yorumda bulunmadım. Sizin gibi değerli bir kullanıcı elbette ki Vandalizm ile normal katkıyı ayırt edebilecektir. Bu sizin bir ölçütünüz olmamalıdır. Topluluğa kanıtlama mevzuuna gelirsek, ben devriyeliği bir yetki olarak değil bir sorumluluk olarak görmekteyim. Çeşitli sebeplerden ötürü -ki bu ne beni, ne diğer kullanıcıları ilgilendirir- Vikipedi'ye istediğiniz kadar zaman ayıramıyor olabilirsiniz. Bu şahsınızın tasarrufudur. Bu kapsamda bir kullanıcı bu sorumluluğu layığıyla yerine getirebileceğiniz hususunda kendine güveniyor ve inanıyorsa bunu topluluğumuza göstermek zorunda diye düşünüyorum. Efendim ben devriyeliğin çok önemli bir sorumluluk gibi görünmemekte beraber, Vikipedi'mizin düzgün ve doğru bilgilerle donanmasını sağlayan temel etken olarak değerlendirmekteyim. Naçizane yorumum bu kapsamda oldu. İnşallah ben yanılgıya düşmüşümdür, karar verici hizmetlilerimiz ve diğer kullanıcılar bu hatamı yüzüme vurur ve sizi devriye sorumluluğunda görürüz. Saygılarımı sunuyorum. chansey Mesaj 08:19, 17 Ekim 2016 (UTC)
sars'ın yorumuna aynen katılıyorum ve katılmakla yetinmeyip tekrarlıyorum: "Bence son değişiklik devriyesinin mantığını yalniş ele aldığınız kanaatindeyim. Üç başlıkta toparlarsak, ilk olarak devriyelik görevi gönüllük esasına dayanır. Dolayısıyla topluluğa birşey kanitlama sorumluluğu yuklenemez. Ikincisi devriye olmaktaki tek şart wiki mantığını anlamış vandalizm ile normal katkiyi ayirabilecek nitelikte bir geçmişe sahip olmak gerekir. Zaten burada ki bircok hizmetliden daha eski bir geçmişe sahibim ve katkilarim bu ayrimi yapabilecegimi gösteriyor. Üçüncüsü ben ayda bir kez bile girsem bir vandal aktivite engellesem wiki icin kardir. Zaten belli standartta olan kullanici sayisi az, devriyelik gorevi de sinirli sayida olmadigina gore beni bunyenize katmaniz wiki icin daha karli olacaktir." --kibele 09:34, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Chansey'in görüşlerinde hemfikirim. Devriyeliğin ilk amacının vandalizm olduğu düşünülürse bu yönde bir geçmişe sahip olmak, değerlendirmede bulunan kullanıcılar ve başvuru sahibi için daha sağlıklı süreç olur. --Maurice Flesier message 11:50, 17 Ekim 2016 (UTC)
*Cevap Cevap Maurice Flesier ve chansey'nin devriyelik görevinin tanımını yanlış değerlendirdiği kanaatindeyim.İlk olarak belirttikleri kriterler devriye değil, hizmetli olma kriteridir. Eğer belirtilen kriterlere sahip olsam - wiki-yaşımıda göz önüne alırsak- hizmetli sınıfında olurdum. İkincisi bana davet üzerine ben bu sayfaya yazdım. Davet; 2014 yılında gelmiş olsa bile kriterleri sağlamış olduğumdan davetiye almış bir kullanıcıyım.Sonuçta yıllar geçtikçe insanların bilgi ve tecrübesi daha çok artıyor. 2014 yılında yeterli geçmişe sahip olduğuma göre (-evveliyet kuralına gereği-) 2016'da da haliyle bu vasfı hala taşıdığım su götürmez.Son olarak devriye olmanın bana bir avantajı zaten yok. Devriye görevi olmasa da değişiklik yapabilir, katkıda bulunabilirim (ki zaten bunca yıl böyle devam etti.) Benim bunca açıklamada bulunma sebebim, devriye görevinin yanlış tanımlanması ve dolayısıyla iş yükü arttığından dolayı kontrol kalitesinin düşmesidir. Sars (mesaj) 12:38, 17 Ekim 2016 (UTC)
Hizmetliliğin çok fazla değişiklik veya çok eski kullanıcı olma durumu ile bir ilgisi bulunmuyor çünkü burada 1 yıllık bir kullanıcı hizmetli seçilebildiği gibi 10 yıllık kullanıcı da seçilebiliyor/seçilemiyor/istifa edebiliyor. Hizmetlilikte temel kıstas vandalizm ile mücadele değildir, esas olan temel kriterler olan 1000 değişiklik, tarafsızlık, politika ve yönergelere hakim olma vs..dir. Başvuru sahibinin yeterli geçmişe sahip olma, eski olma veya davet gerekçesiyle diğer kullanıcılar tarafından değerlendirildiğini pek görmedim. Örnek vermek gerekirse, başvuru sürecinde olumlu görüş bildirdiğimiz bir devriyenin birçok vandalizm, yanlış bilgi/kaynak gerektiren bilgiyi onayladığı bir vak'aya şahit olduk ve daha sonra bu yetkiler bir hizmetli tarafından geri alındı. Be nedenle diğer kullanıcılar başvuru sahibinin vandalizm ile mücadelesini uzun vadede geçmişte ve son değişiklerde görmek istiyor. Bence devriyelikten önce beyaz liste grubuna dahil olmak daha faydalıdır diye düşünüyorum --Maurice Flesier message 14:24, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Son dönemdeki katkılarının, vandalizmle mücadelede ne kadar bilgili, tecrübeli ve faal olduğu konusunda biz izlenim sunmuyor bana. Geri dönüş yapması düzel olmuş, böyle kaliteli katkı veren kullanıcılara ihtiyacımız var. Bir süre beyaz listede katkı verip (vandal olmadığı bariz yani), ondan sonra devriyelik yetkileri verilebilir kendisine diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 14:27, 17 Ekim 2016 (UTC)

Cevap Cevap Arkadaşlar hakikaten yazdıklarınızı üzülerek ve şaşkınlıkla okuyorum.Ya siz benim yazdıklarımı okumuyor ya da anlamıyorsunuz.Böyle bir durumda ilk kendime bakıyorum neyse ki kibele var o olmasa kendimden şüpheye düşeceğim. Ben devriye görevine talip değil, görev çağrısına(bkz:mesaj kutumdaki davet) İCAP ediyorum. Arkadaşlar atom parçalamıyoruz. Alt tarafı vandal bir girişime engel oluyoruz. Küçük bir örnek vererek bu tartışmayı kendi açımdan bitiriyorum. Bir gemideyiz(wikipedia). Bu gemi her gün su alıyor.(vandalizm) Bu geminin tayfaları var.(devriyeler). Bir de kamara yolcuları var.(BEN-KULLANICILAR) Gemi su aldıkça batıyor ve bu suyun hızla boşaltılması gerekiyor.Tayfalar yetmiyor.Dolayısıyla kamara yolcularından eli ayağı tutan herkes gemiden suyu atabilir. Vandalizm giderek artıyor. Tayfa sayısı sabit kalırsa birim zamanda önlenen vandalizm sayısı düşer.Basit matematik. Neyse böyle iyiyseniz ben rahat kamaramda gayet iyiyim.Ama benim çabam içinde bulunduğum geminin batmaması. Ayağımı ıslanmasına izin vermeyin o zaman. Kolay gelsin.Sars (mesaj) 17:14, 17 Ekim 2016 (UTC)

Vandalizmle mücadelede mümkün olan her kullanıcıya ihtiyacımız var Kullanıcı:Sars. Ancak bu mücadele eden kullanıcıların mücadele edebileceğine dair somut veriler olması lazım elimizde. İyi niyetinizden, yaptığınız katkılara bakarak şüphem yok benim; ancak vandalizmle mücadelede ne kadar tecrübeli olduğunuz konusunda bir şey diyemiyorum. Vandalizmden kastım maddelerin içini boşalmak, küfür eklemek falan değil; kaynak manipülasyonu, taraflı içerik ekleme gibi daha kompleks ve sinsi vandalizmler. Dediğim gibi şu an için beyaz liste için görüşüm %100 olumlu, ama devriyelik için elim(iz)de yeterli veri yok.--RapsarEfendim? 20:24, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcının devriye olmasında bir sakınca göremedim. İletişime açık bir kullanıcı. Tek defektifi son dönemde aktif olmaması, kendisinin de dediği gibi atom parçalamıyoruz. Devriyelik de kompleks bir iş olmadığına göre üstesinden rahatlıkla gelebilir. Görüşüm olumlu. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 17:27, 17 Ekim 2016 (UTC)

Cevap Cevap Amacım devriye olmak değil, başvurumu da geri çekiyorum.Beyaz listeye zaten elimi kolumu sallayarak hatta haberim olmadığı halde alınmam gerekirdi ki meselem o da değil.Ben bir soruna işaret etmeye çalışıyorum. Devriyelik için çok üstün meziyetler, sezgiler vs. gerekmiyor. Rapsar adlı kullanıcının kriterlerini(kaynak manipülasyonu vesaire:)) mevcut devriyelerin kaçı sağlıyor? Lütfen biraz gerçekçi olalım.Cidden okuyunca tebessüm ettim.Bu işi; tek poziyonu boş olan bir şirkette, IQ tavan, çift diploma,5 yıl iş tecrübesi isteyen insan kaynakları müdürü kıvamına getirmeye kimsenin hakkı yok.Devriye sayısını az tutarak piyasa fiyatlandırması mı yapıyorsunuz? Az girmişim,kaynak manipülasyonunu farketmemişim bunların ne önemi var. Bir harf düzeltmek bile katkı sayılan Vikipedi'nin bu hale gelmesine üzüldüm. Halbuki burada yönetici değil hizmetli kavramı vardır. Biraz sert çıktım farkındayım ama devriye arkadaşların bilinçli bir kullanıcıdan bir farkı olduğunu düşünmüyorum.Kriterler yazılı halde belli. Cem Yılmaz'ın özlü deyişi olmayan elementler uydurmayın.BAŞVURUMU GERİ ÇEKİYORUM. Çünkü vikipediki hataları düzeltmek mantık hatalarından daha kolay.Sars (mesaj) 22:15, 17 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum İngilizce'deki bir maddenin çevirisine konulan kayda değerlik etiketi ile alakalı ilk olarak bu kullanıcıdan haberim oldu. Şikayet sayfasında görüleceği üzere;
  • "Simdi korsan cd paylasan adminlere donusmus"
  • "Sakinleşmem için alt yapısı dolu cevaplar verin.Ya da birşey yazmayın"
  • Vikipedi İngilizce versiyonunun ucuz bir kopyası değildir'e ithafen: "Ucuz olmasa bile bir kopyasıdır. Yaptığınız işte mütevazi olun o zaman ilerlersiniz. İlk imitasyon sonra inavasyon olur. Şu an imitasyon ediyoruz. Kendin sıfırdan bir fikir bulup bunu hayata geçirirsen standartları da sen belirlersin.Bak en aşağıda hangi lisansla korunuyor viki. Metin Creative Commons Atıf- Paylaşım Lisansı altındadır. Populist cvplara gerek yok."
  • "Dediğim gibi popülist cevaplara gerek yok. Bir Hukukçu olarak uzun uzun anlatırdım ama karşımda ne dediğimi anlamak istemeyen bir topluluk var. Wiki 2001'de kurulmuş Tr.Viki ise ana markanın alt kolu neyse.. İşinize gelmiyor anlamak.Benimde işime gelmiyor artık anlatmak. O yuzden kullanıcı sayfamda belirttiğim nedenlerden ötürü sizi size bırakıyorum. Isırmak demişsin benim öyle bir refleksim yok. Burada eleştiride bulunuyorum.İşine gelmiyorsa sende benim gibi vikiyi bırakabilirsin. Tartışmayı kendi açımdan bitiriyorum."

Bu tarz cevaplar ve konuşma tarzı, hukukçu olduğunu belirtme ihtiyacı hisseden ve h'yi de büyük yazan bir kullanıcının vikipedi yazarları ile girdiği bu tarz tartışmalar, son değişiklikler devriyeliği yaptığı zaman ister istemez yeni kullanıcılara da yansıyacaktır. Başvuru zaten çektiğini belirtiyor ama bir değişiklik olursa belirtmek istedim. MEOGLOBALBana mesaj atın 13:49, 21 Ekim 2016 (UTC)

Yorum Yorum Efendim, zaten değerli kullanıcımız başvurusunu geri çekmiş bulunmakta... Burada bu aşamadan sonra yapacağımız her yorum VP:İÜYYKÜD ve VP:N politikalarına aykırılık teşkil edebilecektir. Çevrimiçi bir hizmetlimizi göremedim. Tartışmanın olumlu veya olumsuz kapatılmasının uygun olacağını değerlenditmekteyim. Kıymetli @Vikiçizer, @HakanIST,@Superyetkin veya herhangi bir hizmetlimizin ilgilenmesi temennisiyle. Saygılarımı sunuyorum. chansey Mesaj 21:33, 21 Ekim 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı kullanıcı başvurusunu geri çekti.-- Hakan·IST 04:44, 22 Ekim 2016 (UTC)


Aslında "beyaz liste" hakları ile vandal değişiklikleri geri alabiliyorsunuz. Şu an bulunan yetkilerim ile vandal değişiklikleri engelleyebiliyorum elimden geldiği kadarıyla. Bu yetkiyi isteme sebebim "vandallığı engellemek." gibisinden şeyler değil. Belirttiğim gibi bunu şu an ki yetkilerim ile vaktim, gücüm yettiği şekilde yapıyorum. Her yapılan değişiklik vandal olmuyor. Doğru değişiklikler de var. Mesela burada 158 gündür kontrol edilmemiş bazı değişiklikler var. Şöyle bir bakınca çoğu da doğru. Bu yüzden artık değişiklikte kabul edebilmek istiyorum.

Öz eleştiri yaparsam, zaten Vikipedi'de, "Sürüm kontrolü" maddesinde yazanları karşılıyorum. Fakat o tek başına yetmiyor gördüğüm kadarıyla, neyse. Vandal değişikliklerden uzak duruyorum. Tartışmalarda olabildiğim kadarıyla soğukkanlı olmaya çalışıyorum. Troll tavırlardan kaçınıyorum. Elbette 1 aylık süreç içerisinde 1-2 kez şaka yapmışlığım olmuştur, robot değiliz fakat bu olaylar hiçbir kullanıcının vaktini çalmıyor veyahut rahatsızlık vermiyor. Kimseyi incitmiyor. Trollük değil yani. Diğer yandan maddelerde vandal oynamalar yapmamaya özen gösteriyorum. Tartışma sonuçlarını bekliyorum. Bugüne kadar yaptığım en büyük hata kategorileri taşımamdı. Topluluğa sormadan bir taşıma yaptım. Onun dışında elimden geldiği kadar insanların huzurunu bozmadan, vaktini çalmadan Türkçe Vikipediyi geliştirmeye yönelik adımlar attım. Elbette henüz 1 aylık kullanıcıyım fakat bunun sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Kararı değerli Vikipedi topluluğuna bırakıyorum. Saygılarımla...

Locos Turcos (mesaj) 20:02, 2 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcı gayet biliçli gözüküyor vandalizimi ayirt edebilir gibime geliyor istatistiklerinede bakilirisa herhangi bir engel göremiyorum arkadaşımızı devriye olarak görmeyi isterim doğrusu. --Erdo Can 20:34, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Aday kullanıcının VP:V mücadelesini takdirle müşehade ediyorum. Bir defa formal olmayan bir biçimde soğukkanlılığını koruması ve yapıcı olması hususunda ricada bulundum ve son derece olgunlukla karşıladı. Ayrıca bir başka kullanıcının sert tanımlanabilecek bir ifadesini de aynı şekilde olgunlukla karşıladığını gördüm. Kanaatimce bunun gibi düzenlemelerinde biraz daha soğukkanlı ve yapıcı olması, derhal temizlemek yerine bilgi vermesi; hem kendi, hem karşıdaki kullanıcı için faydalı olacaktır. Bu kapsamda başarılı bir devriye olabileceğine inanıyorum. Görüşüm olumlu. chansey Mesaj 21:37, 2 Ekim 2016 (UTC)
*Yorum Yorum Ayrıca hevesli, aktif ve yetenekli kullanıcılara sorumluluk verilerek değerlendirilmesinin uygun olacağını düşündüğümü bir ek yorum olarak arz ederim... Saygılarımla. chansey Mesaj 21:43, 2 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı bilinçli ve istekli. Destekliyorum.Tulparileti 10:32, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kullanıcının milliyetçi bakış açısıyla (NPOV) yaptığı değişikliklere çokça şahit oldum, geri aldıklarım da var. Şu meselane olduğu belirsiz bir site kaynak gösterilerek eklenen bir bilgi. Maddeye bunun eklenmesi alakasız, okuru yöneltmeye yönelik orada eklenen. Beyaz listede olmasını dahi -en azından şimdilik- uygunsuz buluyorum. Şu taşımaları kimseye sormadan, hızlıca yapmıştı. Hatalı olduğu söylendiğinde geri dahi almadı bunları, ben aldım. Bu da seri olarak yaptığı hatalı değişiklikler. Bunları ben geri almadım, ne durumdalar bilmiyorum. Şu an için görüşüm olumsuz.--RapsarEfendim? 09:25, 3 Ekim 2016 (UTC)
@Rapsar, merhaba. Hemen vakit kaybetmeden tek tek eleştirilerine cevap vermeye çalışayım.
  1. Değişikliklere demişsin ama ben orada bir tane örnek görüyorum. Diğer yandan, o değişiklik çok yerinde ve mantıklı değişiklik. Demişsin ki, okuru yöneltmeye yönelik. Sadece mavi kısmı değil öncesini okursan tarafların kimlerden destek aldığını yazıyordu. Bende Türkiye'yi ekledim muhalifler kısmına. Daha önce Rusya'yı ekleyen Rus milliyetçisi mi oluyor? Günümüzde, Fırat Kalkanı operasyonu ile o kaynağın doğru olduğu da tescillenmiştir zaten. Neresi yanlış ve milliyetçilik içeriyor ki bunun? Sitelere değil, içinde verilen bilgilere bakmalıyız. Önyargılı olmamalıyız. Tarafçılık yapmamalıyız. Benim "Suriye İç Savaşı" hakkında değişiklik yapmamda milliyetçiliğin ilgisi yoktur. Sadece ilgim var mesela tam 1 ay önce seni uyarmıştım, hatırlıyorsundur. Bu kişisel ilgidir ve ilgim olduğu konuda değişiklik yapıyorum. Bunu neresi yanlış? Fenerbahçeliyimdir, Fenerbahçe ile ilgili değişiklikler yaparım. Şimdi bu yüzden bana "bu kişi holiganlık yapıyor." diyebilir misiniz? Son olarak bununla ilgili değişikliklere derken belirttiğiniz diğer değişiklikleri de merak ediyorum. Hem topluluğun aklı bulanmasın. Eleştirilerinizi temellendirin.
  2. Kategori taşıma eleştiriniz için teşekkür ederim. Zaten yukarıda belirtmiştim öyle bir hata yaptığımı. Değişiklik yaptıktan sonra Superyetkin'e mesajım. hemen seni görüyoruz orada. Yine bir düşmanlık yapmışsın. Şahsen yeni gördüm. Buraya pek vakit ayıramıyorum. Ayırdığımda da amacım tartışmak değil katkı vermek olduğu için göremedim. Ben yaptım kesin benim dediğim gibi bir kalıp kullanmamışım o gün ki durumda da, yaptığımın yanlış olup olmadığını sormuşum. Zaten Superyetkin sonra sanırım sayfaları sildi. Ben bu yüzden her şey düzeldi zannettim. Siz geri aldıysanız, benim hatamı düzelttiğiniz için size de teşekkür ederim fakat hatırladığım kadarıyla bunu Superyetkin yaptı ve bana bilgilendirme mesajı attı. Yani vurdumduymaz bir tavır sergilemedim.
  3. Ve son olarak, seri hatalı değişiklikler demişsin. Zaten ikisi de hatalı kategori taşımaya giriyor. Ayrı ayrı vermende ki amacı çözemedim açıkçası. Sen düzelttiysen nasıl oluyor da bilmiyorsun? Bir de demişsin ki Beyaz listede olmasını dahi -en azından şimdilik- uygunsuz buluyorum. Kişisel görüşünüz bu saygı duyarım fakat bunun yeri burası değil. Etkin hizmetlileri buradan bulup iletişime geçebilirsiniz. Bunu burada bunu tartışmak doğru olmayacaktır. Eleştirileriniz için şükranlarımı sunuyorum size. Eğer bundan sonra bir şeyler ekleyecekseniz, daha kesinlik bildiren şeyler olsun. Mesela doğru yapılmış bir değişikliğe Milliyetçilik yakıştırması yapmayın veyahut yeri burası olmamasına rağmen buraya getirmeyin. Görüşmek üzere. Saygılarımı sunarım. --Locos Turcos (mesaj) 15:06, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı gerçekten belirttiği gibi 17 yaşında ise bazen o yaşın verdiği fevrilik ile farklı çıkışlar yapabiliyor. Onun dışında istekli ve gayretli olduğu görülüyor kendisine yazdığım mektup mahiyetinde mesajı da okumuş, umarım dikkate alır. Sorumluluğunu tam benimsemiş bir devriye olarak topluluğu da ilgilendirdiğini düşündüğüm, başıma gelen ciddi bir süre devam eden bir olayı köy çeşmesinde paylaşmıştım sanki kişisel meselemmiş gibi hoş olmayan bir gerekçe ile kaldırmıştı, konunun belki içeriği biraz düzenlenerek topluluğun dikkatine sunulabilirdi ancak sorunu ciddiye alıp, paylaşmak, çözmek için karşılıklı iletişim kurmak yerine kaldırıldı. Sayın Hizmetlililerimizin makul açıklamaları ile konuyu Vikipedi:Şikayet'e taşıdım zaten. Bundan sonra bu şekilde davranmayacağını bir süre görmemiz gerekiyor. Toplumumuzda ve Vikipedi'de fazlasıyla eksik olduğunu düşündüğüm iletişimi arttırmak gayretini görmek dileğiyle. Olumsuz demiyorum ancak gelişimi takip edilmeli. Devriye olması için erken. YenilenebilirAdamMESAJ 19:40, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şimdi inceledim, Vikipedi'de ne olup ne olmaması gerektiğini devriyelere buyurmak yerine daha fazla kayda değer katkı yapmalı. Kendisini geliştirmesi adına söylüyorum, hakkında olumsuz bir düşüncem yok ancak dediğim gibi daha erken...YenilenebilirAdamMESAJ 19:43, 3 Ekim 2016 (UTC)
@YenilenebilirAdam açıkçası yine olsa yine kaldırırım. Çünkü kendi meselenizi oraya taşımanız kurallara aykırı. Ben Vikipedi kurallarını uyguladım. Bu yüzden bir eleştiri alacaksam sorun değil. Zaten benim değişikliğimi geri aldıktan sonra hizmetli gelip şöyle bir değişiklik yaptı. Söylediğim gibi, siz orada kuralları çiğnediniz ben de geldim sildim. Sonrasında geri almanıza rağmen hizmetli geldi. Ha sizin, yorumunuz sadece bu değişikliğinizi geri almamdan kaynaklanıyorsa demek ki doğru yapmışım, bu yüzden eleştiriliyorum. Sorun değil. Zaten gördüğüm kadarıyla, burası kullanıcının devriyeliğini değerlendirme yeri değil. İntikam alma yeri olmuş. Son olarak yaşıma hakaret ettiğiniz için engellendiğinizi hatırlatmama gerek yok sanırım. Lütfen her tartışmada yaşı katmayalım. Eleştirileriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla...--Locos Turcos (mesaj) 20:16, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @Locos Turcos görüyorum ki yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz, meselenin kaldırmak değil saygısızca kaldırmak olduğunu belirttim, hizmetlinin kaldırdığını da belirttim zaten. Vikipedi'de malesef medeni insan ilişkilerine önem verilmiyor, aldığım engelin yersiz olduğunu biliyorum bunu da size mesajımda aktardım, mesele yaş değil, akıl yaşta değil baştadır, mesele olgun davranış gösterilmemiş olması. İmtikam almayı da anlamadım sizin iyiliğinize bir şeyler söyledim, geliştirirseniz görüşüm olumlu olur.YenilenebilirAdamMESAJ 20:22, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkılarıyla olumlu işler yapıyor ancak Rapsar'ın işaret ettiklerini de dikkate almak gerekiyor. Biraz daha tecrübeyle akılda olan soru işaretlerini gidermesi için takip edip görelim. Şimdilik olumsuz. ÖterbülbülBuyrun? 01:45, 9 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'a katılarak şimdilik olumsuz diyorum. Pragdonmesaj 23:10, 10 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Olumsuz.Kullanıcının biraz daha tecrübe kazanması gerek.--Yaratmayıcı evet? 05:32, 22 Ekim 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirilebilir. Vikiçizer (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)


"Devriye olmak istiyorum. Vikipedide değişikliklik yapmayı çok seviyorum. Vikipedideki her şey güncellenmeli.

Selwili (mesaj) 20:00, 7 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Kullanıcı kaynaksız bilgiler eklemekte ve kendisine yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almamaktadır. Yaptığı değişikliklerin büyük bölümü geri alınmasına rağmen Beyaz Liste üyesi olmuş durumda. Beyaz Liste üyeliği ile vikipediada zaten değişiklik ve güncelleme yapabilmekte. Bence uyarıları dikkate alana, vikipediada kaynaklı bilgi ekleme, iletişim kurmaya açık olma gibi konularda dikkatli olduğunu gösterene kadar devriye olması hakkındaki görüşüm "Olumsuz" dur.--Muratero 08:28, 9 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şu an itibariyle değişikliklerinin yaklaşık %20'si geri alınmış. Kaynak hususunda ise Sayın @Muratero'ya katılıyorum, bununla ilgili bir de formal ikazı mevcut. Vikipedi'de değişiklik yapmak için malumunuzdur ki devriye, hizmetli, bürokrat, beyaz liste vb. olmaya gerek yoktur. Beyaz liste üyeliği dahi tartışma konusu olabilecekken aday kullanıcının devriyelik için halen zamana ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Görüşüm olumsuzdur. Saygılarımla. chansey Mesaj 10:47, 10 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriye olmayı isteme gerekçesi bile sorunlu. --E4024 (mesaj) 08:30, 11 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Osmanlı padişahları maddelerindeki portreler ve unvanlar konusunda kaynaksız ve hatalı bilgi eklemek konusunda uzun vadede birçok katkısına denk geldim. Bunların bir kısmını geri aldım hatta mesaj sayfasına uyarı mesajı göndermiştim. Devriyelik yetkisine olumlu bakmadığım gibi direkt onaylanan değişiklikleri konusunda bile tereddütlerim var. --Maurice Flesier message 12:02, 18 Ekim 2016 (UTC)~
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirilebilir. Vikiçizer (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)


"Vikipedi devriye Kriterlerini karsılayabileceğimi düşünüyorum Sayğılarımla

mali (mesaj) 19:53, 12 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle aday kullanıcımızı tanımadığımı ve tamamen istatistikler üzerinden yorum yapacağımı belirtmek isterim. Kullanıcı katkılarının yaklaşık 20 tanesini diğer kullanıcılarımıza yıldız vererek, yaklaşık yarısını Çaltepe, Yeşilova maddesine katkıda bulunarak -ki bunların büyük bölümü 100 bayt altındaki ekleme ve çıkartmalar- geri kalanını da kendi kullanıcı sayfasında değişiklikler yaparak gerçekleştirmiş. Geri alınma sayısı, üyelik tarihi gibi niceliksel kriterler tutuyor ama nitelik yönünden devriyelik sorumluluğunu üstlenmek için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Görüşüm olumsuz kullanıcının ileride tekrar değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla. chansey Mesaj 08:22, 13 Ekim 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirilebilir. Vikiçizer (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)


Geçmişte devriyelik yetkim olmaktaydı, hatamdan ötürü yetkimi kaybettim ve bir zamandan sonra başvurmuştum reddedildi ve 3. kez tekrar başvuruyorum hatalarımı telafi edeceğim. Devriyelik yetkisinin ne kadar ciddi görev olduğunu anlayamamışım artık yararlı yönde kullanacağıma inanıyorum topluluğun kararı olumlu olursa devriyelik ile yetkilendirilmek istiyorum.

Hasmetlihasmet--Msj✔ 20:22, 17 Ekim 2016 (UTC)

Yorum Yorum Fikir belirtecek kullanıcılara, öncelikle bu bağlantıyı okumalarını öneririm. --Eldarion 20:49, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Göz göre göre reklam yapması veya bunu onaylayıcı değişiklikte bulunması sıkıntı. Çalıştığı -atıyorum- Google'ın maddesini bu hâle getirmiş olsaydı ya da -yine atıyorum- akrabası olan Hande Yener maddesini bu şekilde yazmış olsaydı mesela problem yaratmazdı ama bu %100 reklamcılık, Vikipedi yetkilerinin kötüye kullanılması. Ücret karşılığı katkı tartışmaları dönüyordu ya, işte o da böyle iyi niyetli olmayanlar ve örnek verdiklerim gibi iyi niyetli olanlar (o maddeler öyle yazılmadı tabi) diye ikiye ayrılıyor. Olumlu bakmıyorum.--RapsarEfendim? 20:56, 17 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Yukarıda, Sars'ın başvurusunda atıf yaptığım Hasmetlihasmet çalışkan ve eski bir devriye. Fakat devriyelik yetkisini kullanma konusunda geçmişte de ifade ettiğim gibi birçok kullanıcının uyarılarına maruz kaldı. Açık vandalizm değişiklik onaylamak, küçük imla hatalarını reddetmek, değişiklik özetlerinde ilgisiz gerekçe ifadeler kullanmak, yapıcı değişikleri vandalizm olarak tanımlanmak vb.. birçok ciddi problem yaşandı. Bence vandalizm ile mücadele ve sürüm kontrolü titizlik gerektiren bir süreç. Örneğin ben bir futbolcunun maç sayısı veya gol sayısının güncellemesini yapan IP/kayıtlı olsun kullanıcıların değişikliklerini onaylarken veya reddederken bile googledan taratıp teyit ettikten sonra işlemi sonlandırıyorum. Bilgim olmayan bir konuda yapılan değişiklikleri izleme listemde olsa dahi müdahale etmeyip diğer devriyelere ve hizmetlilere bırakıyorum. Katkı vermek için devriye olma zorunluluğu bulunmuyor. Hasmetlihasmet için beyaz liste grubu konusunda bile emin olamadığımı üzülerek ifade etmek istiyorum. --Maurice Flesier message 22:14, 17 Ekim 2016 (UTC)

Cevap Cevap Elma ile armut kıyaslanmaz.Çünkü aynı cins değillerdir.Değişikliği onaylamak için Googledan araştırma yapmak devriyeyi geçtim normal bir internet kullanıcısının yapabileceği bir meziyettir.Artı bir özellik olarak belirtilmesi bile insanı gülümsetiyor.Neyse daha fazla ismimi geçirmeyin saçma sapan konularda.Sars (mesaj) 22:25, 17 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriye sorumluluğunu her ne kadar ucuz görünse de; ben arz ettiğim gibi devriyeliğin Vikipedi'mizin doğru ve güvenilir bilgiler ihtiva edebilmesi için temel taş olarak görüyorum. Bu kapsamda yukarıdaki tüm bağlantı ve yorumları değerlendirerek kullanıcı hakkında görüşümün olumsuz olduğunu arz ediyorum. chansey Mesaj 07:08, 19 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Şahsen kullanıcının Devriye olmasına karşıyım. --TmY e12 15:52, 21 Ekim 2016 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı İleride tekrar değerlendirilebilir. Vikiçizer (mesaj) 10:55, 22 Ekim 2016 (UTC)