Uyarısız Şiddet: ATM

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Uyarısız Şiddet: ATM
ATM
Film afişi.
YönetmenDavid Brooks
YapımcıPaul Brooks
Peter Safran
Sarah Pineau (Eva Alexander)
Hikâye (eser)Chris Sparling
Ron Tippe
OyuncularBrian Geraghty
Alice Eve
Josh Peck
MüzikDavid Buckley
Görüntü yönetmeniChris Sparling
Sanat yönetmeniBengt Jonsson
KurguDavid Brooks
StüdyoGold Circle Films
Buffalo Gal Pictures
The Safran Company
DağıtıcıIFC Films
CinsiSinema filmi
TürüKorku
Gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı2012
Çıkış tarih(ler)iAmerika Birleşik Devletleri 6 Nisan 2012 (2012-04-06)
Türkiye 13 Temmuz 2012 (2012-07-13)
Süre90 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe3 milyon $
Hasılat1 milyon $[1]
Diğer adlarıATM

Uyarısız Şiddet: ATM (İngilizceATM), David Brooks tarafından yönetilen, başrollerinde Brian Geraghty, Alice Eve ve Josh Peck'in oynadığı 2012 yapımı korku filmidir. Film, kapşonlu bir katilden kaçarak ATM'ye sığınan ve orada mahsur kalan 3 gencin etrafında gelişen olayları anlatıyor.[2]

Olay örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir şirkette çalışan David Hargrove, aynı şirkette çalışan Emily Brandt'e olan aşkını itiraf edememektedir. David'in arkadaşı Corey Thompson ise aşkını itiraf etmesi konusunda David'in üzerine gitmektedir. Bir Noel akşamı şirkette bir kutlama yapılır. Kutlama devam ederken Emily taksi beklemek için dışarı çıkar. Bu fırsattan faydalanmak isteyen David de peşinden gelir. Emily ile biraz sohbet ettikten sonra onu arabasıyla eve bırakmayı teklif eder. Emily, David'in bu teklifini kabul eder. David, ofise girer ve arkadaşlarına gitmeden önce veda eder. Arkadaşı Corey ona nereye gittiğini sorduğunda Emily'i eve bırakacağını söyler. Bunu öğrenen Corey, David'e yük olmak için ondan kendisini de bırakmasını ister. David bu teklifi kabul etmese de Corey taksi parası olmadığını söyleyerek David'den ısrarla kendisini bırakmasını ister. David isteksizce bu teklifi kabul eder.

Yolda giderlerken Corey, acıktığını söyler ve "Pizza yiyelim." diyerek ısrarcı davranır.David, Emily'i eve bırakması gerektiğini ve bu yüzden bunu yapamayacağını söyler. Corey, pizza yemenin karşılığında onlara daha fazla yük olmayacağını ifade eder. David yine isteksizce bu teklifi kabul eder. Ancak Corey, üzerinde nakit olmadığını söyler ve David'den yakındaki bir ATM'de durmasını ister. David arabasını ATM'nin yakınına park eder. Corey ATM'ye giderken, David ve Emily arabada sohbet eder. Ardından Corey, eliyle arabaya işaret ederek bir sorun olduğunu söyler. Bunun üzerine David, Emily'i arabada bırakarak ATM'ye gider. Arabada beklemekten sıkılan Emily de arabadan çıkarak David ve Corey'in yanına gider. Onlar parayı çekip gitmeye hazırlanırlarken dışarıda kapüşonlu bir adamın onları seyrettiğini görürler. Onlar adamın niyetini anlamaya çalışırlarken, kapüşonlu adam gözlerinin önünde cinayet işler. 3 arkadaş dışarıdaki adamdan korktukları için dışarı çıkamazlar ve kurtulmanın bir yolunu bulmak için aralarında tartışırlar. Onlar dışarı çıkmazken katil ise ATM'ye hiç girmez.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler Eylül 2010'da Winnipeg'de başladı. Aktris Margarita Levieva, Alice Eve'in yerine başrolde yer alacaktı ancak daha sonra bu durum değişti.[3]

Değerlendirmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, Rotten Tomatoes'te 22 oy üzerinden %9'luk bir değer aldı.[4]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ATM (2012) - Box Office Mojo". 14 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2012. 
  2. ^ "ATM". beyazperde.com. 7 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2022. 
  3. ^ "'Buried' Writer Withdrawals Three Leads For 'ATM'". 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2012. 
  4. ^ "ATM". Rotten Tomatoes. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2015.