Tron Efsanesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tron
Tron: Legacy film posteri
YönetmenJoseph Kosinski
YapımcıSean Bailey
Jeffrey Silver
Steven Lisberger
SenaristAdam Horowitz
Edward Kitsis Hikâye
Adam Horowitz
Edward Kitsis
Brian Klugman
Lee Sternthal
OyuncularGarrett Hedlund
Jeff Bridges
Bruce Boxleitner
Olivia Wilde
Michael Sheen
James Frain
Beau Garrett
MüzikDaft Punk
Görüntü yönetmeniClaudio Miranda
KurguJames Haygood
DağıtıcıWalt Disney Pictures
TürüAksiyon, Bilimkurgu, Casusluk, Fantastik, Gerilim, Gizem, Macera
Yapım yılı2010
Çıkış tarih(ler)iABD:
17 Temmuz 2010
Süre127 dak.
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe170 milyon $
Hasılat400,062,763 $
Önceki filmTron
Resmî sitesi

Tron: Legacy, Walt Disney Pictures tarafından üretilen 2010 ABD yapımı bilimkurgu filmi. 1982 yapımı Tron filminin devamıdır. Yönetmenliğini yapan Joseph Kosinski bu film ile ilk yönetmenlik denemesi yapmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kevin Flynn dünyanın en çok oyununu satan bir oyun firmasının kurucusudur. Bir gün ortadan kaybolur. Aradan 20 yıl geçer ve Kevin’ın oğlu Sam bir gün babası hakkında küçük bir ipucu bulur ve onu aramaya başlar. Babasının eski atölyesini araştırırken babasını Tron’un dijital dünyasında bulur. Kevin’in sadık arkadaşı Quarrayla birlikte baba ve oğul çok fazla gelişmiş ve son derece tehlikeli bir hale gelen, görsel açıdan dudak uçuklatan sanal alemde bir ölüm kalım yolculuğuna çıkarlar.

Gelecek[değiştir | kaynağı değiştir]

Üçüncü filmi olacak olan Tron Ascention 2015 yılında iptal edilmiştir. Garrett Hedlund Eylül 2015 yılında iptal edilmediğini açıkladı stüdyonun kararı 2020'den önce yakın bir gelecekte üçüncü filmin çıkacağını açıkladı. Daha önce 2017 yılında olacağı söylenmişti.

Haziran 2020'de Walt Disney Studios Müzik ve Film Müziği Başkanı Mitchell Leib bir röportajda Disney'de üçüncü bir Tron filmi üzerinde aktif olarak çalışıldığını doğruladı. Disney'in bir senaryosu olduğunu ve bir yönetmen aradığını, ancak Kosinski'nin geri döneceğini umduğunu ve Daft Punk'ın geri dönmesinin onlar için yüksek bir öncelik olduğunu söyledi.[1] Ağustos 2020'de Deadline, Garth Davis'in resmi olarak Jesse Wigutow'un senaryosundan filmi yönetmesi için görevlendirildiğini bildirdi.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hood, Charles; Taylor, Drew (5 Haziran 2020). "EPISODE ONE HUNDRED AND THREE - MITCHELL LEIB INTERVIEW, PART 2 (SOUNDTRACK PRODUCER FOR 'M:I-2')" (Podcast). Etkinlik zamanı: 27:15. 8 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2020. 
  2. ^ Kroll, Justin (10 Ağustos 2020). "'Lion' Director Garth Davis To Direct Disney's New 'Tron' Movie With Jared Leto". Deadline (İngilizce). 21 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]