The Riverman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Riverman
UyarlamaThe Riverman: Ted Bundy and I Hunt for the Green River Killer
Robert D. Keppel ve William J. Birnes
SenaristTom Towler
YönetmenBill Eagles
Başrol
BesteciJeff Rona
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Yapım
YapımcıGreg Copeland
Kurgucu
  • Conrad Gonzalez
  • Lynne M. Whitlock
Görüntü yönetmeniSteve Cosens
Gösterim süresi91 dakika
Yapım şirketi
Yayın bilgileri
KanalA&E
Yayın tarihi6 Eylül 2004 (2004-09-06)

The Riverman, 2004 yılında William J. Birnes ve Robert D. Keppel'in yazdığı The Riverman: Ted Bundy and I Hunt for the Green River Killer adlı kurgu olmayan kitaptan uyarlanan, Tom Towler'ın senaryosunu yazdığı ve Bill Eagles'in yönettiği 2004 Amerikan biyografik suç draması televizyon filmidir. Kanada'nın Halifax şehrinde çekilen filmin başrollerinde,[1] Bruce Greenwood, Sam Jaeger, Kathleen Quinlan ve Cary Elwes vardır. 6 Eylül 2004'te A&E'de prömiyer yaptı..[1][2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Washington Üniversitesi'nde bir kriminoloji profesörü olan Robert D. Keppel'e, Seattle, Washington bölgesindeki fahişeleri öldüren bir seri katilin profilini çıkarmaya yardımcı olması için Dedektif Dave Reichert tarafından başvurulur. Keppel, olay yeri incelemelerinde ondan daha fazla zaman geçirmesinden bıkan karısı Sande'nin itirazlarını kabul eder.

Keppel, Keppel'in ölüm sırasına gönderilmesine yardım ettiği seri katil Ted Bundy'den davaya "danışmayı" teklif eden bir mektup alır. Keppel, uzmanlığını isteme kisvesi altında Bundy ile bir dizi röportaj yapar. Gerçekte, Bundy'nin idam edilmeden önce kendi cinayetlerinin ayrıntılarını ortaya çıkaracağını umdu. Bundy, "The Riverman" adını verdiği katilin profilini çıkarmada pek yardımcı olmadı, ancak kendi patolojisine, özellikle de kurbanlarına "nekrofili" noktasına kadar "sahip olma" ihtiyacına ışık tuttu. Sonunda Bundy, Keppel'in idamını erteleyeceğini umarak birkaç cinayetini itiraf etti.

Bu sırada Keppel ve Reichert, Gary Ridgway adlı bir şüpheliyi sorgular ve bir DNA örneği alır. Yıllar sonra DNA, Ridgway'in suçunu ortaya çıkardı ve onu cinayetlerden mahkûm etmek için kullanıldı.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Fries, Laura (2 Eylül 2004). "The Riverman". Variety. 12 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2019. 
  2. ^ Erickson, Hal. "The Riverman (2004) – Bill Eagles". AllMovie. 13 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2019. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

IMDb'de The Riverman