The Elder Scrolls

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Serinin ilk oyundan beri kullanılan logosu

The Elder Scrolls (TürkçeKadim Tomarlar), Bethesda Game Studios tarafından 1992'den beridir çıkarılan beş oyunluk serinin, her oyununun ilk adıdır ve oyunlarındaki bir objedir.

Bu serinin oyunları Tamriel adı verilen kurgusal bir kıtada geçmektedir. Elder Scroll serinin oyunlarında önemli bir yer tutan ve oldukça eski kalıntılardır. Sayısı ve kökenleri bilinmemektedir ve aynı zamanda gelecek ve geçmiş olayların kayıtlı olduğu birer tarihi arşiv niteliğindedirler. Serinin çoğu oyununda oyuncunun yönlendirdiği karakterle bağlantısı vardır.[1] Kadim tomarlar teknolojik açıdan yardımsız okunamazlar, okunmaları durumunda körlük hatta deliliğe yol açan yan etkileri olur. Neredeyse her dönemde kutsal olarak kabul edilmişlerdir, içerdikleri bilgiler konusunda şüphe duyulmamıştır. Büyülü ve doğaüstü güçleriyle bilinirler. Alduin'in Dönüşü ve Güneş Tiranlığı'nın geri gelişinin zamanlarını bildirmesi bilinen en büyük kehanetlerindendir.[2]

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Lost Histories of Tamriel". 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014. 
  2. ^ "The Elder Scrolls". The Elder Scrolls. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2014.