The CW

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The CW Television Network sayfasından yönlendirildi)
The CW
Columbia Broadcasting System (CBS) and Warner Bros
Tam adı The CW Televizyon Ağı
Kuruluş 18 Eylül 2006
Sahibi Paramount Global: 50%
Warner Bros. Discovery: 50%
Resim formatı 480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Slogan We Own The Night
Ülke  ABD
Dili İngilizce
Eski adı The WB
Websitesi cwtv.com

The CW Television Network (The CW) 2006-2007 televizyon sezonunda yayına başlayan ABD eğlence kanalı. Paramount Global'in bir diğer yayın organı olan United Paramount Network (UPN)'in ve Warner Bros. Discovery'ın birleşmesi ile kurulmuştur. İlk ismi The WB'dur. Daha sonra CBS'in C harfi ile Warner Bros.'ın W harfini almış ve ismi The CW olmuştur. Kanal 18-34 yaş arası halka hitap etmektedir.

Program UPN ve Warner Bros'un birleşmesi ile ilk yayınını 15, 16 Eylül 2011'de yaptı. The CW'nun ilk iki programı pazartesi ve salı günü 18, 19 Eylül 2010'da yayınlandı. Bu programlar kanala ulaşım ve bağlantıyla ilgili bilgilendirme amaçlı programlardı. The CW çarşamba günü 20 Eylül 2010'da America's Next Top Model adlı yarışmanın 2 saatlik sezon prömiyeriyle yayın hayatına başladı.

The CW, programlarını UPN ve The WB ile ortaklaşa yayınlamaktadır. Programları genel olarak genç kızlara ve yetişkinlere yöneliktir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Birleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

The CW 1995'te The WB olarak açılmış olsa da Warner Bros.'ın ve UPN'in varisiydi. İki ağda Prime Time Entertainment Network'ün (PTEN) 1993 Ocak'ında açtığı Warner Bros.'ın ve Chris-Craft Industries'in torunlarıdır. Daha sonra iki ağ 1997'de partner olup The WB ve UPN ortaklığını başlattı ve PTEN'in bıraktığı yerden devam ettiler.

2006 - 2011: İlk 5 yıl[değiştir | kaynağı değiştir]

The CW etkileyici programları ve dizileriyle büyük üçlünün (ABC,NBC,CBS) arasına katılmayı başardı. İlk yayın dönemlerinde America's Next Top Model ve Smackdown! adlı programları yayınladılar. Ayrıca Gilmore Girls dizisinin 7.sezon finali The CW'de yayınlandı. Daha sonralarda 18-34 yaş kadınlara hitap eden diziler yayınlamaya başladılar. (Gossip Girl,The Vampire Diaries, 90210)

Bünyesine daha önce NBC'de yayın yapan Friends ve Frasier'ı kattı.

Yeni Liderlik[değiştir | kaynağı değiştir]

2011'de Mark Pedowitz, Dawn Ostroff'u saf dışı bırakarak kanalın yeni patronu oldu.

2012–günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

CW, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan ve Eylül 2012'de ilk kez izleyici kitlesi haline gelen aksiyon-süper kahraman serisi Arrow'ın (DC Comics'in Green Arrow franchise'ine dayanan) tanıtımı ile daha fazla başarıya imza atmaya başladı. Kanalın daha kapsayıcı bir kitleye odaklandığını belirten Arrow, kanal tarihindeki en yüksek görüntüleme sayısına (2015 yılı itibarıyla en yüksek üçüncü, Vampir Günlükleri ve The Flash'ın seri galibiyetlerinden sonra) geldi. Smallville, Mayıs 2011'de işletmeyi sona erdikten sonra 18-34 yaş arasındaki erkeklerin demografik performansı ile en iyi performans gösterdi. Bu süre zarfında ağ, televizyonda CW içeriğinin varlığını vurgulamak için "TV Now" sloganı altında bir görüntü kampanyası başlattı. Bilgisayar ve mobil platformlar.

CW, sonraki aylarda izleyici kazanmaya devam etti. Ağ, daha sonra ağın sonbahar-ilkbahar programının bir parçası olan improv comedy serisi "Whose Line Is It Anyway?" nin ABD versiyonunun yeniden canlanmasıyla, 2013'te yaz programıyla başarıyı buldu. Bu daha sonra orta saha bilimkurgu draması 100'ün güçlü performansıyla 2014'te izlendi. 21 Kasım 2013'te CW, NBC'yi, tek bir takvim gecesinde 18-49 yaş arası yetişkinlerin demografisinde ilk kez yendi.

CBS ve The CW, 28 Nisan 2014'te, reklam satışlarını koordine etmeye birlikte başlayacaklarını açıkladı. İki kanal reklamları birbirinden bağımsız olarak fiyatlandırma yapmaya devam edecektir, ancak satış ekipleri artık reklamcılık için değer yaratan stratejiler geliştirmek için araştırma ve diğer alanlarda kaynakları koordine etmekte ve paylaşmaktadır. CW'nin satışlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Rob Tuck, Mark Pedowitz'e rapor vermeyi sürdürmekle birlikte CBS'in satış direktörü Jo Ann Ross'dan ek yön verdi.

CW, 14 Ekim 2014'te John Maatta'nın başkan yardımcılığına beraat edeceğini açıkladı. Maatta The WB'nin Baş İşletme Sorumlusu görevinden geçerek CW'nin en uzun süre hizmet veren yöneticisidir; Maatta ayrıca, ağın kurucularından Jamie Kellner'in ardından WB tarafından işe alınan ilk çalışan olma özelliğini de taşıyor. Time Warner'daki şirket bünyesindeki kesintiler, Warner Bros Entertainment bölümü tarafından birkaç işten çıkarmaya ve Kasım 2014'te CW'de yürütme pozisyonlarının ortadan kaldırılmasına neden oldu. Bu pozisyonlardan birisi, alternatif programlama Kristen Connolly Vadas'ın kıdemli başkan yardımcısına aitti. 2008'den beri ağın metinlendirilmemiş projelerinden sorumlu olan CW'de iki alternatif programlama yöneticisi olan Vadas, CW'nin tek alternatif programlama yöneticisi olan Justin Rosenblatt'ın yanında çalışıyordu.

2014-15 sezonunda, Arrow'un spin-off'u The Flash, birinci sınıf komedi-drama Jane Virgin (Venezuela Telenovalar Juana la Virgen'den gevşek biçimde uyarlanan) ve birinci sınıf sıra dışı suçlar da dahil olmak üzere, eleştirmenlerce beğeni toplayan üç şovun galası yapıldı. Dramome iZombie (aynı adı taşıyan DC'nin Vertigo çizgi roman serisine dayanan süper kahraman bir uyarlama). Flash, kanal tarihindeki en yüksek puanlı ikinci program olarak 90210'u aştı. Bu arada, Virgin Jane, 2014-15 sezonunda ve ilk sezonunda herhangi bir dizinin en kritik övgülerinden bazılarını kazandı ve şimdiye kadar Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilmek üzere ilk CW serisi oldu (liderlik ile). Oyuncu Gina Rodriguez "Bir Komedi veya Variety Serisinde En İyi Kadın Oyuncu" için Altın Küre'yi kazandı. Orta mevsim yenilemesi olarak ilk kez sergilenen iZombie, hem bir kez hem de CW'de üçüncü en yüksek puan alan gösteriye dönüşen güçlü derecelendirme ve eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Genel olarak, ağ, 2014-15 sezonunda, 2007-08 yılından bu yana tek bir televizyon sezonunda en yüksek ortalama toplam görüntülemeyi, 2,25 milyon izleyiciyle, yıllık toplam izlenme sayısındaki %12'lik bir artışla tamamladı. CW ayrıca 18-49 yaşlarındaki erkekler arasında en yüksek mevsimsel demografik puanlarla 0.8 payla yayınladı. Kanalın Yaz 2015 programında ayrıca, 2009 yılından beri CW'de yayınlanan ilk orijinal yarım saatlik komedi kitabı "Significant Mother" nin ilk başlangıcını gördü (diğer yazılı yarım saatlik komedi, o tarihten bu yana kanal üzerinde yayınlandı; CW, Kanada ve İngiliz üreticileri ile dağıtım fırsatları ile anlaştı).

2015-16 sezonunda, benzer başarı alan iki gösteri vardı: birinci sınıf müzikal komedi-drama Crazy Ex-Girlfriend ve Arrow / Flash'ın spin-off DC'nin Legends of Tomorrow adlı filmi. Crazy Ex-Girlfriend sezonun en eleştirmenlerce beğenilen şovlarından biri haline geldi ve aday gösterilecek ve Altın Küre Ödülü kazanacak olan ikinci şov oldu (aktris Rachel Bloom, bir Komedi veya Türde En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü kazanmasıyla) Dizi); DC'nin Legends of Tomorrow, kanal için yüksek puan aldı ve ağın perşembe gecesi iki yılda en çok izlenen şov oldu. Öte yandan, Karışık incelemeler ve düşen oylar sonrasında (seriler sınırlı bir seriye terfi edilmiş olsa da) Kapsam iptal edildi.

Diziler ve Şovlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arrow". cwtv. 16 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Press releases[değiştir | kaynağı değiştir]