Tartışma:Yermük Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kiligkadir tarafından 3 yıl önce Sohbet başlığına

Vikipedia standartlarına uymama[kaynağı değiştir]

Bu sayfa kesinlikle Vikipedia standartlarına uymadığı gibi hamasi, hayali, uydurma bilgiler içeriyor. Değiştirmek yeterli değil tamamen yeniden yazılması gerekli. Bu imzasız yazı 90.158.123.6 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 24 Haziran 2010

DEDİĞİM ŞEYLER ÇOK ÖNEMLİ BURDA ŞEHİT EDİLEN KOMUTANLARIN YANINA ŞEHİT OLDUĞUNU GÖSTEREN BİR HAÇ İŞARETİ KOYULUYOR.ONLAR HRİSTİYAN DEĞİL İSLAMİYETİN ÖNCÜLERİ YANİ MÜSLÜMAN BÖYLE YAPARAK GÜNAHA GİRİYORSUNUZ HA ONLAR HRİSTİYAN OLSAYDI SORUN OLMAZDI LÜTFEN KENDİMİZE GELELİM...

sayfada yer alan bilgileri asil kaynaklarla karsilastirinca aslinda abartili olmadigini gormek mumkun ancak bazi bilgi yanlislari var.ORNEGIN : Savasin tarihi 636 dogru .bu tarihte halife hz. omerdir ebubekir degil.burada yapilan yanlisligin duzeltilmesi gerekiyor,bu tarihte ebubekir yasamiyordu.

islam ordusunun savas strateji ve taktigi dogru verilmekle beraber savasin 6 gun surdugunu ,bu surecte bir cok carpisma cikartma savunma asamalari yasanmis,stratejik olarak asama asama halid bin velidin oyalama zayiflatma yipratma ve en dogru zamanda olumcul saldiri taktikleri ile savasin kazanildigi belirtilir ise sonuc cumlesinde savasin hemen gerceklesip bittigi izlenimi ortadan kaldirilmis olur.

ucuncusu savasta yer alan asker ve kayip sayilari tarihi kaynaklarda belirtildigi gibi en dusuk en yuksek miktarlar verilerek okuyucularin ortalama bir fikir edinmesi saglanabilir, genel olarak sayfaniz guzel olmus.umarim tespitlerimi dikkate alirsiniz. 82.32.235.29 17:11, 20 Ağustos 2010 (UTC)


  • en son yorum veren arkadaşın dediği kısmen doğru halife ebubekir değil ömer ancak emirleri veren ebubekir. şöyle ki bu savaşın tum komutları kumandanlara verildikten sonra ebubekir vefat ediyor. ayrıca yarmuk şeklindeki bi okuyuş arapca icin bir cinayettir. doğru telafuzum Yermük şeklinde olması gerekmektedir. bu ingilizceden tercume olmuş. turkilizce olmuş daha doğrusu ilimyolcusu 19:08, 14 Ekim 2012 (UTC)

Sohbet[kaynağı değiştir]

Merhaba Kiligkadir (mesaj) 13.59, 21 Mart 2021 (UTC)Yanıtla