Tartışma:Yürüyen Köşk

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Müzeler (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

burda bi yanlışlık var yürüyen köşk termalde değil çiftlik köydedir ve çok sevdiği çınar ağacı köşkün çatısına zarar veriyo diye köşkün bir kaç metre yeri değiştirilmiştir.Ke-mal00mesaj 14:08, 16 Eylül 2007 (UTC)

Evet Yalova Belediyesinin Yuruyen Köşk ile ilgili sayfası'nda bu konu detaylı olarak anlatılmış. Bu maddenin içeriğinin düzeltilmesi gerekir. Hamdiakoguz 10:30, 17 Eylül 2007 (UTC)

köşkün içerisinde Atatürke'e ait yatak odasından bahsediliyor. Köşkün içinde yatak odası bulunmamaktadır . Atamız orayı sadece gündüz kullanmış ve yatmak için termaldeki yerini kullanmıştır. Bu imzasız yazı 81.215.152.149 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7 Eylül 2008

Hayır , Yatak Odası Bulunmaktadır ... Buyrun Yatak Odasının Bir Resmi : Resmi Görmek İçin Tıklayınız . 195.174.36.48 16:26, 20 Şubat 2011 (UTC)


Ben Yalova Belediyesinde Yürüyen Köşk sorumlusu olarak çalıştım Köşkün tarihi ile ilgili bilgi yanlıştır. Ayrıca yatak odası bulunmamaktadır,resimdeki yatak odası ATA için 1929 yılında 38 günde yapılan ve Atatürk'ün uzun zaman kaldığı ve hatta tedavi gördüğü Termal Köşkü'ne aittir.Köşkün özet hikayesi şöyledir: Atatürk 21 Ağustos 1929 tarihinde İstanbul’dan Bursa’ya gitmek Ertuğrul yatı ile yola çıkar. Yalova açıklarından geçerken sahilde gördüğü ulu çınar O’nu çok etkiler. Botla sahile çıkar, çınarın altında oturur. Bu doğa güzelliğinden çok etkilenen Atatürk , çınarın altına küçük bir ev yapılmasını ister. Ahşap, iki katlı bu ev 22 günde tamamlanarak 12 Eylül 1929’da biter. Bir yıl geçmiş sene 1930 olmuştur. Çınar ağacının bir dalı binanın çatısına değmeye başlar. Atatürk’e dalın kesilmesi gerektiği söylenir. Atatürk ise dalın kesilmesine müsaade etmez, “bir köşke ağacın bir dalı değişilmez; dal kesilmeyecek,köşk yürüyecek” emrini verir. Bu emrin üzerine 8 Ağustos 1930 tarihinde İstanbul Belediyesi Fen İşleri ekibi ve mimarları, mühendisleri, ustalar gözetiminde köşkün kaydırılması işlemine başlanır. İlk gün köşkün teras bölümü kaydırılır, geri kalan iki gün içerisinde de ana binanın raylar üzerinde yürütülmesi işlemi gerçekleştirilir ve bina 4.80m. kadar doğuya kaydırılır. O günden itibaren de köşkün adı “Yürüyen Köşk” olur. Atatürk bu köşke

1930-1937 yılları arasında aralıklarla gelip gitmiştir.