Tartışma:Tuğrul (mitoloji)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Mitoloji (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kuşlar (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuşlar maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuşlar kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Macaristan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Macaristan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Macaristan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Nerede sistematik yanlılık olduğu yazılırsa düzeltmeye çalışırız...Buzancar 12:22, 28 Kasım 2011 (UTC)

Bu motif Türklerde (TUĞRUL) ve Macarlarda (TURUL) geçer. Madde bütünüyle Türklerdeki "tuğrul" motifi üzerinedir ve Macarların "turul" sembolü üzerine "fazla bir şey" eklenmemiş. Macarcaya Türkçe Tuğrul kelimesinden geçse de Turul motifi Macarların temel etnik motiflerinden birisi ve Attila ile birlikte en önemlisidir. Maddeye Macarların Turul sembolüyle ilgili genişçe bilgi eklenirse sistematik yanlılık şablonu kaldırılır. --Kmoksy 12:39, 28 Kasım 2011 (UTC)

Yakında gerekeni yaparım. Sağolun.Bu imzasız yazı Buzancar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


İçerik ilgili sözlüğün 208. sayfasında yer almaktadır. --taysin (mesaj) 21:48, 7 Ocak 2012 (UTC)