Tartışma:Tambur

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İsim karmaşası[kaynağı değiştir]

  • Doğru olanı "tanbur" denmiş, makale de bir güzel değiştirilmiş, yamultulmuş ama TDK buna "tambur" diyor. Sanırım ona uymak zorundayız. flu 01:00, 17 Mart 2007 (UTC)
  • TDK sözlükte tambur doğru yazım şekli, lütfen tanbur haline geri döndürmeyelim -- flaWless - furKanileti 12:10, 28 Eylül 2007 (UTC)


  • sadece tdk değil, bütün yazım kılavuzları tambur diyor. bu tanbur yanlışlığı söyleyişten kaynaklanıyor sanırım. maddeyi bu yönde değiştirmeyin lütfen. --ki bl 10:33, 26 Şubat 2010 (UTC)

Nasıl ki İstanbul yerine İstambul yazmıyorsak tanbur yerine tambur yazmamalıyız. Söyleyişi esas alıyorsak İstanbul da eskiden "Istanbul" şeklinde söylenirdi. Asıl adı tunbûr (طنبور) olan bu saz mutlaka tanbur diye yazılmalı. Akaygunel (mesaj) 07:38, 17 Ağustos 2017 (UTC)

  • İstanbul eskiden Istambul telaffuz edilirdi. Akaygunel (mesaj) 07:39, 17 Ağustos 2017 (UTC)

tel sayısı[kaynağı değiştir]

Açıklamalarda tamburun 7 veya 8 telli imal edildiğini yazıyor ancak tüm gördüğüm tamburlarda 6 tel mevcut, hatta 5 telli olanını da gördüm.Kendi, sazımda da 6 tel mevcut. Enteresan , ya yanlış yazıldı ya da bana tambur diye bağlama sattılar Tezcangunday (mesaj) 17:33, 12 Eylül 2012 (UTC)

Günümüzdeki tanburlar yedi veyâ sekiz tellidir. Akaygunel (mesaj) 07:42, 17 Ağustos 2017 (UTC)