Tartışma:Türkiye tarihi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arkadaşlar,

Bana mesaj gelmiş telif hakları çiğnemeyin diye, ayrıca maddedeki Kurtuluş Savaşı bölümü de silinmiş. Ben anlamaıyorum Kurtuluş Savaşı tam olarak Anadolu ve Rumeli'de, Türkiye topraklarının üzerinde yapılmadı mı? Niye siliyorsunuz? Ayrıca telif hakkıyla ilgili ne maddesi koymuşum yakın zamanda? --Yusuftanrıverdi (mesaj) 06:50, 27 Mayıs 2012 (UTC)

  • Başka bir kaynaktan kopyala/yapıştır yöntemiyle içerik aktarmış veya hakları korunan bir dosya eklemişseniz, bu durum telif hakkı ihlâli olarak nitelendirilmektedir. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Telif hakları sayfasını okuyabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 07:03, 27 Mayıs 2012 (UTC)
  • Kurtuluş Savaşı ondan silinmiş. Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Yusuftanrıverdi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7:04, 27 Mayıs 2012 (UTC)

Konu başlığı ile içerik ilişkisi uyuşmazlığı[kaynağı değiştir]

Madde basliginda gecen turkiye kelimesi eger bir bolgeden bahsediyorsa burasi muhtemelen suan turkiye cumhuriyetinin bulundugu yerdir eger oyleyse osmanli tarihinden daha oncelere, ilk caglara kadar bu bolge tarihi maddeye eklenmeli. Eger bu baslikta gecen turkiye kelimesi suan var olan cumhuriyeti ifade ediyorsa bu konuda osmanli tarihi degil 1923 yilindan itibaren bilgi bulunmalidir. Hatta hangisi olduguna karar verildiginde baslik ayrica degistirilmeli. Ben sahsen bu basliktan 1923 yilindan itibaren bir cumhuriyetin tarihini bekliyorum.

Önemli bir başlığın tek bir kaynak içermemesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Bu kadar önemli bir başlığın tek bir kaynak içermemesi çok üzücü. Ben de burada elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyorum ancak bütün maddelere yetişmek imkânsız. Bu sebeple katkı sağlama amacıyla burada bulunan bütün Vikipedi kullanıcılarını bu maddeyi geliştirmeye davet ediyorum. Özellikle de tarihçilerimizi bu maddenin geliştirilmesi hususunda katkı sağlamaya davet ediyorum. Seçkin bir içerik hâline getirilmeye müsait bir madde olmakla beraber ülkemize büyük bir katkı sağlayacaktır. Herkese sevgiler. Harald the Bard (mesaj) 20.03, 30 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]