Tartışma:Recm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Utanç verici... Eğer bunları yapanlar gerçek müslümanlarsa ben müslüman değilim... Eğer ben gerçek müslümansam bunlar müslüman değil...

Sil şablonu koymayalım, bence tartışalım: Maddeyi okuduysanız; İncil'de de recm yer alıyor. Buradan şöyle bir sonuç çıkarmak daha makul değil mi: Dinlerin tümünde geri kafalılık diye adlandırabileceğimiz kurallar vardır (recm, engizisyon mahkemeleri gibi). İnsanları öldürmek, katletmek hiç bir şeyin çözümü değildir. Malatya'da boğaz keserek katliam yapanlarla İsa'yı çarmıha gerenler arasında hiç bir fark yoktur. Önemli olan; sorunların uygarca belirlenmesi ve çağa yakışır şekilde çözümlenmesidir.--Levent Abi ileti 10:59, 8 Haziran 2007 (UTC)

İncil'de değil bir insanı recm etmek,bazı kitaplarda yazıldığı gibi kırbaçlama cezası dahi yoktur. İncilde recm var ifadenizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum zira bilmeyen birisi Hristiyanlıkta da zina edenin recm edildiği gibi yanlış bir düşünceye kapılabilir.

çok tartışmalı bi konu bu recm. incil'de nerede geçiyor? hristiyan değilim sadece merak ettim. bildiğim kadarıyla kuran'da da direkt zina edeni recm edin veya taşlayın diye bi ayet yok. bu konuda tartışmalar falan var. tevrat'ta olduğunu duymuştum daha önceden ama nerden duyduğumu unuttum. kısaca benim akademik bilgim yok. sadece incilde de olduğunu öğrenince şaşırdım. acaba incilden ayet no verebilir mi yazan arkadaş? teşekkürler, kolay gelsin.

levent abi'ye[kaynağı değiştir]

öncelikle herkese merhaba diyorum.Levent beye bi kaç sözüm var.Bi kere insanlaırın iman ettiği bir dinin kurallarına gerikafalı vs. diyemezsiniz bu hakkı kimse size vermez.. 2. İslam hukukunda yer alan bir konuyla bilmem neredeki bi siyasi öldürme olayır arasında bağlantı kurmak yetenek ister. 3.islamda recm öyle kolay bir şey değildir.Bu eğer günümüzde hakkıyla uygulanmaya çalışılırsa sadece porno filminde kendi rızasıyla oynayanlar ve oynatıp ondan para kazananlara uygulanır.

sonuç:Zaten islam evvela zina giden yolları tıkar.ceza sonraki iş.

Haberler hakkında[kaynağı değiştir]

Haberler başlığındaki bazı linkler recm konusuyla değil, daha çok zina konusuyla ilgili. Bu linkler bu maddede kalmalı mı sizce? Bence ilgili madde olan zina maddesine koyulabilir ama bu maddede anlamlı durmuyor. Örneğin, zina suçlaması haberinde recm ile ilgili bir nokta yoktur. İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 10:51, 28 Mayıs 2008 (UTC)


Çelişkili İfadeler[kaynağı değiştir]

Açıklamalarda Kur'an'da recm'le ilgili hüküm bulunmaz diyor. Bir taraftan da "recm'le ilgili Kur'an hükümleri" diye maddeleme yapıyor. Acaba yanlışlık mı yapılmış yoksa ifadeler arasında kasıt farkı mı bulunuyor?

Evet, bir yerde kur'an 'dan alıntılar yapılarak recm cezasının nasıl uygulundağından bahsediliyor hemen ardından "Kuran'da recm ile ilgili hiçbir hüküm bulunmamaktadır" deniyor.--Kuz 15:51, 30 Aralık 2009 (UTC)

Arkadaşlar birçok din adamı recm cezasının Nisa Suresi inmeden önce uygulandığını ve Allah ın bu hükmü nesh ettiğini birçok ayetlerle kanıtlıyorlar.Kuran 4 şahit olduğu taktirde uygulanacak cezasının 100 değnek cezası olduğunu sölüyor.Allah zina yapan peygamber eşlerine bu cezanın 2 katının uygulanmasını istiyor ve ayetlerle sölüyor.“Ey peygamberin hanımları! İçinizden kim açık bir fahişelik yaparsa onun için o azab (el-azab) ikiye katlanır.” (Ahzab 33/30).Dikkat ederseniz burda 2 katı olmasını emrediyor.Recm'in 2 katı olmaz,peygamber eşleri de zaten evlidirler.Yani Allah zina edenleri evli veya bekar diye ayırmıyor.İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmelleddin İhsanoğlu'da bu konuda açık ve net bir açıklama yapmış ve Hz.Muhammed(S.A.V.)'İn buna Nisa Suresi inmeden önce 2 kere izin verdiğini sölemiştir.