Tartışma:Recep Tayyip Erdoğan/Arşiv 6

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Marmara üniversitesi diyor "Başbakanlık Resmi Sitesinde" ama yazan tarihte Marmara Üniversitesi kurulmamıştı. Üniversiteler vardı fakat onun gittiği okul üniversite değil muhtemelen yüksek okuldu, başbakanlıkta verilen bilgi neden yalan! neyse konumuz bu değil. Erdoğan üniversite mezunuysa "ÜNİVERSİTE" diplomasını göstersin. Diplomayı kaybettiyse okulu göstersin, yetkililer kayıtlardan öğrenci olduğunu açıklasın. 2 yıllık, şimdilerde önlisan eğitimine tekabul eden o zamanlar böyle bir değeri bile olmayan bir okulda okumuş olabilirmiyi sorguluyorum. Daha vahimi bahsedilen yüksek okul dolapderede ve kendisi bu civarı bildiği için ben burada okudum da demiş olabilir??? Buradaki tüm bilgileri internet sitelerinden okudum, ama hiç bir yerde mezundur buda ispatı diye bir ibareye rastlamadım, ki eğer bir okul arkadaşı olsaydı belki yardımcı olurdu.Mustafa BURAN 05:29, 18 Ekim 2010 (UTC)

Okul arkadaşları yardımcı olamaz. Lütfen Vikipede doğrulanabilirliğin ne anlama geldiğine ve hangi kaynakların yer alabileceğine ilişkin sayfayı inceleyiniz. Ayrıca kaynaksız bilgilere yer verilmemelidir. Bizim işimiz öğrenimiyle ilgili yorum yapmak değil, güvenilir kaynaklara dayanan bilgiyi aktarmak. Bu bilginin doğruluğuyla ilgili kayda değer bir tartışma varsa, o da yine güvenilir kaynaklara dayanılarak maddeye aktarılabilir. Ancak kayda değerliğin ve kaynakların güvenilirliğinin tekrar altını çizeyim. --yabancım 10:05, 18 Ekim 2010 (UTC)
Okul arkadaşlarına yardımcı olurdu bknz Rizeli İstanbul valisi. Kesin olmayan bilgiler kesinmiş gibi yazılıyor. Değiştirilemez noktalar olmalı bence, kamuoyu tarafından bilinen gerçekleri herkes kafasına göre değiştirebiliyor. Örn[1] kadın işçilerin hayatlarını ve kanlarını vererek kazandıkları "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" magazinel bir günmüş gibi değiştiriliyor. Mesela "Çanakkale Şehitleri Haftasına" başka bir lümpen isim verilse ulusal değerlerimiz sarsılmaz mı? Bu madde de okul durumu birileri tarafından sürekli lisans olarak değiştiriliyor.Mustafa BURAN 15:22, 18 Ekim 2010 (UTC)

Hangi internet sitesi bu verir misiniz? Ayrıca Dünya Emekçi Kadınlar Örgütü Türkiyeye ait bir değer taşımadığı için magazinsel bir günmüş gibi değiştirilebilir.(Aksungur 10:57, 26 Şubat 2011 (UTC))

sayın başbakanımız recep tayyip erdoğan marmara üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi iktisat bölümünde mezun olmuştur.sayın başbakanımızın okuduğu dönemde bu okul vardı. Bu imzasız yazı Saniye1991203 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Malvarlığı[kaynağı değiştir]

Maddeye malvarlığı ile ilgili bir bölüm eklenmesini öneriyorum. --Nevit 12:47, 6 Mayıs 2010 (UTC)

İsteğiniz gerçekleştirildi. Bakın: Mal Varlığı. -- ПE+ (ileti) 13:37, 25 Temmuz 2010 (UTC)
Kaynaklara dayalı, güzel olmuş... --Nevit 20:00, 8 Eylül 2010 (UTC)

Dış ve iç politika[kaynağı değiştir]

Dış politika ülkelerine Yunanistan, Ermenistan ve Brezilya ile AB de eklenmeli, iç Politika ise bu sayfadaki başlıklar altında açılmalı -- Son kahraman ileti 13:52, 15 Haziran 2010 (UTC)

Önerdiğiniz başlıklar açıldı, şayet ülke ülke dış politika başlıkları açacak olursak bu mantıksız ve bir hayli uzun, ayrıca yorucu olacaktır. Genel anlamda başlıklar açılmalı. Örneğin Orta Doğu başlığıyla Arap ülkelerine yönelik politikası, Kafkas başlığıyla Ermenistan, Rusya, Gürcüstan, AB başlığıyla Yunanistan dahil diğer ülkeler vs. Öz ve ansiklopedik değer taşıyan. - ПE (+ileti) 11:53, 20 Mart 2010 (UTC) 11:44, 24 Haziran 2010 (UTC)
evet aslında doğru söylüyorsun bu şekilde daha güzel olur -- Son kahraman ileti 13:39, 25 Temmuz 2010 (UTC)

İç politika kısmına Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki iki tane referandumu da eklemek gerekmez mi? İngilizce wikipedia'da ekli ve bence burada da bulunması gereklidir, sonuçta Erdoğan'la alakalı. Ayrıca bir de kazandığı 7 seçimi de eklemek de fayda var. 2taha7 16:14, 31 Ekim 2010 (UTC)

Özel Hayatı[kaynağı değiştir]

Maddedeki Özel Hayatı başlığı altına, şahsın üzerinden geçen ve suikast planından şüphelenilen "Makam Aracında Kilitli Kalması ve Silahlı Suikast Girişimi" başlıkları açılacaktır. Kayda değer olduğu kanaatindeyim. - ПE+ (ileti) 13:01, 28 Temmuz 2010 (UTC)

Alttaki görüşümle aynı şekilde bu olaylar da siyasi kariyeri başlığı altında, gerektiği yerlere eklenebilir...--Rapsar 13:54, 28 Temmuz 2010 (UTC)

makam aracı vs.[kaynağı değiştir]

Makam aracında kilitli kalma nedeni ve askerlikle ilgili bazı olaylarından dolayı "epilepsi" olduğu iddia edilmişti sanırım. Ayrıca Ananı da al git ve One Minute de eklenebilir. Geniş yankı uyandırması bakımından.. Özel hayatı başlığının altına açılması doğru değildir, özel hayaı değildir bu olaylar çünkü --Boyalikus 13:48, 28 Temmuz 2010 (UTC)

Ayrı bir başlık olarak açılmasına gerçekten gerek var mı? Ananı da al git ve One Minute olayları siyasi kariyeri başlığı altında, madde akışına uygun bir şekilde eklenebilirse daha uygun olur diye düşünüyorum...--Rapsar 13:52, 28 Temmuz 2010 (UTC)
Öyle de olur, ancak özel hayatı içerisinde değildir, siyasi hayatı içerisine de taşınabilir. Ben ayrı bir olaylar başlığı açıldığı için yukardaki yorumu yaptım. --Boyalikus 13:53, 28 Temmuz 2010 (UTC)
Tabi tabi, anladım ben sizi :) Haklısınız, özel hayatla bir ilgisi yok bunların.--Rapsar 13:54, 28 Temmuz 2010 (UTC)
Olaylar başlığını kaldırıp, metnin akışına göre uygun yerlere ekleyelim öyleyse...--Rapsar 15:42, 30 Temmuz 2010 (UTC)

Soyu ve Ailesi Hakkında[kaynağı değiştir]

arihçi Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivlerinin araştırmacılara açıldığını belirterek, "1935 tarihli Rize'nin aile kökenleri defteri de araştırmacılara açıldı. 1835 yılında Başbakan Erdoğan'ın atalarının kaydı Kırcasakallı Mehmet Efendi olarak alınmış. Mehmet Efendi'nin bir oğlu Mustafa diğer oğlu da Yunus. Yunus, Tayyip Erdoğan'ın büyük dedesi. Sakalına bakarak kayıt almışlar. Kırcasakallı Mehmet Efendi'nin babasının adı ise Hüseyin. Bu kayıtlar 1750'lere kadar bir ailenin resmi yoldan kökeni hakkında bilgi veriyor. " diye konuştu. Tayyip Erdoğan Gürcü Değildir ! Türkoğlu Türktür Bu imzasız yazı 85.102.231.213 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Elbette gürcü değildir, Gürcü olsa AKP'li olmazdı zaten. 95.10.177.130 11:32, 18 Ağustos 2011 (UTC)

katılıyorum.88.224.207.183 18:22, 26 Haziran 2012 (UTC)

Makam Aracında Kilitli Kalması[kaynağı değiştir]

Bu ne ya? Makam Aracında Kilitli Kalması? Bu kadar siradan bir olayin buraya yazilmis olmasi cok sacma geldi bana. Benvewikilerim 14:16, 4 Ekim 2010 (UTC)

Sakin. Üstte tartışılmıştı daha önceden. Ayrı bir başlık olmasa da, 1-2 cümleyle bahsedilebilir.--Rapsar 14:20, 4 Ekim 2010 (UTC)
Selam :). Bu cidden kayda deger bir konu mu? makam aracinda kilitli kalmasi? Benvewikilerim 14:27, 4 Ekim 2010 (UTC)
:) Dediğim gibi konu akışına göre, uygun yere 1-2 cümle eklenir. Ama ayrı bir başlık açılması kesinlikle gereksiz. Hatta olaylar başlığı da nedir öyle?--Rapsar 14:32, 4 Ekim 2010 (UTC)
hiçbir kayda değerliği yok bunun. eklenmesi absürd. -- hedda+gabler 21:10, 15 Kasım 2010 (UTC)

"Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde İsmine Türk Bayraklarıyla Yurtdışında Mitingler Yapılan Tek Başbakandır.Artık Büyük Usta ünvanı sahibidir. " Bu nedir abi, biri bunu açıklayabilir mi? anarax 22:11, 8 Ağustos 2011 (UTC) _______________________

maddenin temizlenmesi gerekmektedir, magazinsel ve gereksiz içeriklerle tıkıştırılmış durumda. -- hedda+gabler 21:09, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • Sayfanın Atatürk'ün sayfasından nasıl daha uzun olabildiğini anlayamamıştım bundanmış demek. Queen Bee 14:54, 4 Aralık 2010 (UTC)
    • Atatürk'ün sayfasıyla neden mukayeseye giriyorsunuz anlamış değilim. Ayrıca Atatürk'ün sayfasını eksik görüyorsanız içeriği zenginleştirin. Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Seçimler ve Halkoylamaları kısmı sayfayı biraz şişirdi ve bundan dolayı sayfa Atatürk'ün sayfasını geçti. Atatürk halkın oylarıyla iktidara gelmediyse bu benim mi suçum?

Çok politik yazarlık yapıyorsunuz. Ben AKP'li değilim, fakat bu, AKP Genel Başkanı olan birinin başbakanlığı dönemindeki gelişmeleri görmeye ve duymaya tahammülsüzlük yapmama sebep değildir. Seçim ve halkoymalamarı kısmı İngilizce Wikipedia'da mevcut, çünkü o şahsı arayan birisi, ayrıntılı şekilde o kişi hakkında doğru bilgiye ulaşabilmelidir. Bir devlet adamı biyografisi okumuş olsaydınız bilirdiniz, o devlet adamı döneminde adalet, eğitim, sağlık, ekonomi vs. konularda ne gibi gelişmeler olmuş diye. Ancak siz buradaki "İç Politika" verilerini sildiniz.

İdeolojik takıntısı olan insanlarla fikir mücadelemi sürdürecek kadar kararlı bir insan olmama rağmen, işlerimin de yoğunluğuna dayanarak bu saatten sonra wikipedia'ya veri girmiyorum ve bir aylık serüvenimi noktalıyorum.

Uzun zaman ülkelerinde yaşadığım, bizden ileride olmayan 40 milyonluk Polonyalıların bile bizi altıya, yediye katlayan madde sayısı varsa(ve birçoğu bizimki gibi taslak halinde değilse), bunun başlıca sebebi; sırf paradigmasını beğenmediği için birinin başbakanlığı dönemindeki gelişmeleri silip yerine çok da ansiklopedik değeri olmayan hakaret davalarını yazacak kadar obsesif insanlarımızın varlığıdır. Sizin gibi insanlar Guinea-Bissau vb. ülkeler hakkında birkaç satırlık bilgi varken, gidip Mine (şarkı) gibi maddelerin içeriğini zenginleştirirler, çünkü ansiklopedi anlayışınız budur.2taha7 18:42, 8 Aralık 2010 (UTC)

  • Hayır, amacım iki maddeyi karşılaştırmak değildi; sorun şu ki tarihsel ve diğer konularda oldukça zengin bir içeriğe sahip Atatürk maddesini bile geçmişti ki bunun nedeni ancak içeriğinin herkes tarafından boş şeylerle doldurulmuş olması olabilirdi. Zaten sayfa temizlenmiş. Queen Bee 11:21, 17 Aralık 2010 (UTC)

Gürcü kökenli mi?[kaynağı değiştir]

Anlamadım.Başbakanla ilgili sayfada onun gürcü kökenli olduğu söylüyor.Bu doğrumu? doğru deyilse lütfen düzeltin.Bu imzasız yazı Qara xan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Batum'da böyle dediği rivayet edilir. Dikkat ederseniz, rivayet edilir dedim, kim duymuş bunu bilinmiyor. Kavas 17:27, 4 Mart 2011 (UTC)


Kendisi de pek çok defalar mitinglerinde bu bilgiyi doğrulamıştır arkadaşlar. Bu imzasız yazı 78.189.233.215 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

neden diğer liderlerin etnik kimliklerini belirten maddeler varda sayın başbakanın olmasın?[kaynağı değiştir]

bunun sebebi nedir.örneğin kemal kılıçdaroğlunun yada devlet bahçelinin etnik kökeni vikipedia maddelerinde belirtilirken sayın başbakanın farkı nedir ? Bu imzasız yazı Esasiun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.