Tartışma:Prens Sabahattin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Seniha Sultan, Abdülhamid II. Üvey kardeş[kaynağı değiştir]

Seniha Sultan,d. Topkapı Sarayı'nda, İstanbul, 21 Kasım 1852 (Annesı Nalandil ).

Nişan-i-Shafakat 1. sınıf. m. de Ortaköy Sarayı, İstanbul, 10 Şubat 1877 (NİKAH, 5 Aralık 1876) (div. Aralık 1899), Damad Mahmud Celal üd-din Paşa (d. 1854, Brüksel'de de d. 17 Ocak 1903), Adalet Bakan 1877-1878, Grand Amiral Damat Gürcü Muhammed Halil Rıfat Paşa'nın oğlu, bazen Yüce C-in-C. Diye d. Nice, Fransa, 15 Eylül 1931 (bur. Selimiye Camii, Şam), sahip sorunu, iki oğlu Prens Sebhaddin ve Lutfullâh Bey olmuştur. Dilek2 20:33, 3 Haziran 2011 (UTC)

Kaynaksız ekleme[kaynağı değiştir]

Burada görülebileceği gibi, zaten hali hazırda kaynak gösterilmesi istenilen bir yere o kaynağı göstermeden, kaynak gösterme şablonunu silerek , başka bir evlilik İki oğlu "Hasan ile Şaban" vardı. yazmak ne derece doğru olcaktır? --i.e. msj 03:01, 5 Şubat 2012 (UTC)

Fethiye Kendi[kaynağı değiştir]

Fethiye 1899 d. ve 1986 vefat etti.

Dedesi Halil Rıfat Paşa[kaynağı değiştir]

Düzeltmelerde bazı katılımcılar Halil Rıfat Paşa'nın Gürcü, bazıları ise Abhaz olduğunu iddia ediyorlar. Pek çok kaynakta Halil Rıfat Paşa'nın Gürcü, ve yine pek çok kaynakta Halil Rıfat Paşa'nın Abhaz olduğu belirtilmektedir. Bir Abhaz - Gürcü ırksal çekişmesinin dışında kalabilmek için Halil Rıfat Paşa'nın etnik kökenini konu dışında bırakmak en doğrusu olacaktır.

THE WISE OLD TURK (mesaj) 18:19, 11 Eylül 2012 (UTC)


Damat Gürcü Halil Rifat Paşa[kaynağı değiştir]

Rahmeli Babam Lütfullah ile Amcam Sabahaddin, Dedesi Damat Gürcü Halil Rifat Paşa oldu, Halil Rıfat Paşa başka Insan. Biz Abhaz değliz...Kuazba değliz.

Saıgılar: Turhan Bey

"Osmanlı Gürcüleri"[kaynağı değiştir]

Halil Rifat Paşa, Sultan 2. Mahmut’un kızı Saliha Sultan ile evlenerek Osmanlı Sarayına damat olmuştur. Saliha Sultan ile olan evliliğinden bir kızı ve bir oğlu olmuştur. Oğlu Abdülhamit Bey, küçük yaşta vefat etmiş, kızı Ayşe Sıdıka Hanım, Server Paşa ile evlenmiştir. Halil Rifat Paşa’nın diğer hanımından olan Mahmut Celaleddin Paşa’da Sultan 2.Abdülhamit’in kız kardeşi olan Seniha Sultan ile evlenmiştir. Ünlü edebiyatçılardan Prens Sebahattin Bey, Halil Rifat Paşa’nın torunu, Damat Mahmut Celaleddin Paşa’nın oğludur.

dogum tarihi yanlis[kaynağı değiştir]

Bakarmisin: http://ekitap.eyup.bel.tr:9600/sempozyum/eyup06/21_Belkis_Gursoy.pdf

O 1879 dogdu, ve erkek kardes lütfullah 1880 dogdu.

İsmi yanlış yazılmış[kaynağı değiştir]

Yumuşak ünsüz olan "d", "b" gibi harfler kural olarak isimlerin sonunda sert ünsüz olan "t", "p" harflerine dönüşüyor. Nüfusta da bu şekilde isimler kaydediliyor ancak bu kaide Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmayan şahısların eski Türkçe'deki yazılış ve okunuşlarına bakarız. Bu durumda Türkçe Wikipedia'daki Abdülhamid, Bayezid maddeleri gibi "t"ler "d" olarak yazılır. Bizzat bu kaide Wikipedia'da uygulanıyor. Osmanlı Padişahlarının adlarına bakabilirsiniz. Ayrıca İslam Ansiklopedisi'nde de ismi Prens Sabahaddin olarak yazılıdır. Prens Sabahaddin Türkiye vatandaşlığı almadan yurtdışında ölmüştür. --Nushirevan11 (mesaj) 18:12, 16 Aralık 2016 (UTC)

Sabahaddin yapılmalı.Dava42 (mesaj) 17:37, 17 Aralık 2016 (UTC)