Tartışma:Niğde

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Yavuzy tarafından 1 yıl önce Merkez İlçenin adı Niğde değil. başlığına
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Ad değişikliği isteği[kaynağı değiştir]

Yeni genel tartışma sonuçlarına göre bu maddenin adı Niğde olarak değiştirilmeli diye düşünüyorum. "Niğde" diye aratınca anlam ayrımına çıkmak saçma oluyor. "Niğde" dendiğinde ilk akla gelen merkezdir. İtirazı olan var mı? Ykargin 15:12, 5 Ocak 2010 (UTC)


kesinlikle katılıyorum.sahiden çok saçma olmuş,konu detaylandırılmalı daha fazla.örneğin yaklaşık 45 yıl önce babamlar niğdenin keşlik köyünde hititlere ait tapınaklar bulmuşlar.bence bu tarih kısmına bu bulunan büyük tapınağın da eklenmesi gerekir.hangi uygarlıklara misafirlik etmiş tarihi nedir ne kadar detaysız olmuş.yapan insanlara teşekkür ediyoruz fakat çok daha detaylı olabilirdi.arkadaşımın dediğine de katılıyorum.merkez nedir yani,sanki istanbuldan falan bahsedioruz.ya küçük bir şehirdir.tarihsel avantajları olmuştur bunlara değinirsek niğdeli i nsanlar için dedfaha açıklayıcı olacaktır. Bu imzasız yazı 85.108.123.120 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 4 Ekim 2010

niğdenin kaplıcaları[kaynağı değiştir]

niğdenin kaplıcalarını eklememişiniz Çiftehan Kaplıcaları niğdenin ulukışla ilçesine bağlı çiftehan kasabasında çiftehan kaplıcaları var onuda eklermisiniz Bu imzasız yazı 88.228.147.56 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merkez İlçenin adı Niğde değil.[kaynağı değiştir]

Bu başlık merkez ilçeyi kast ediyor ama resmi olarak merkez ilçenin adı Niğde değil. Adres kayıtlarında da merkez diye geçiyor. Niğde Valiliği sitesinde kaymakamlık bulunan 5 ilçe görüldüğü (ve bu başlıkta sayılan Niğde kaymakamlık olarak sayılmadığı) için, merkez ilçeyi içeren bu başlık gereksiz görünmektedir. http://www.nigde.gov.tr/ilcelerimiz Yavuzy (mesaj) 14.27, 16 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla