Tartışma:Nazım Kıbrısî

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlıksız[kaynağı değiştir]

bence bu yazının iceriği biraz ozendirici gibi. biraz daha tarafsiz olunamazmi? Bu imzasız yazı Nondelete (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Soyu anne tarafından Mevlevi tarikatı kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi'ye, baba tarafıdan Kadiri tarikatı kurucusu Abdulkadir Geylani'ye dayanır."diyor. Bu bilginin kaynağı nedir? Şeceresi hakkında Osmanlı kaynaklarında bilgi bulunabiliyor mu yoksa kaynak cemaat siteleri mi? --88.235.164.10 09:07, 22 Ağustos 2011 (UTC)

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin torunları bugün hayattadır. Kendileri "Çelebi" soyadını taşıyorlar. Aile üyelerinde Mevlânâ hazretlerinden bugüne kadar soy ağacı bilgileri var. Kendilerinin Şeyh Nazım Kıbrısî ile akrabalıkları sorulabilir. Ayrıca "Uluslararası Mevlana Vakfı" adında bir kuruluş var, bu bilgilerin doğru olup olmadığı bu kuruluşa sorularak da teyid edilebilir. Bu bilgilerin sahihliğine ve doğruluğuna dâir herhangi bir kaynak, bir kayıt yoktur. İşin ilginç yanı; burada birtakım kulaktan dolma veya uydurma bilgilerin aslının olmadığını ispat etmek durumunda kalıyoruz. Nedim Gayet Bir 10:48, 28 Şubat 2016 (UTC)

Kaynak gösterilemeyen bilgiler[kaynağı değiştir]

Bu maddede kaynak gösterilemeyen bilgiler mevcuttur. Bu bilgiler Şeyh Nazım Kıbrısî hazretlerinin müridleri için değerli ve önemli bilgiler olabilir ve fakat bu bilgiler "iman" ile inanılan, bilimsel olarak doğrulanamayan bilgiler olduğu sürece bu madde altında bir bilgi kalabalığına yol açacaktır. Örneğin "Nakşibendilik'in altı altın kolunun kıyaslaması" ile ilgili bir bilgi "Nakşibendîlik" maddesi altında uygun, yararlı bir bilgi olabilir. Ancak Nazım Kıbrısî maddesi altında lüzumsuz kalabalık oluşturmaktadır. Vikipedya, şahsî ilgi alanlarımız çerçevesinde ilgi duyduğumuz siyâsî, dinî ve benzeri alanlardaki bağlılığımızı göstereceğimiz, savunma yapabileceğimiz bir mecra değildir. Burası online bir ansiklopedidir ve bir "ansiklopedi maddesi"nin haiz olması gereken koşullar burada da geçerli olmalıdır. "Şeyhimin bilgilerini silmeyin!" gibi bir gerekçe ile burada lütfen düzeltme yapmayalım. Bize verilen özgürlükleri suistimal etmeyelim. Wikipedya'ya ve kullanıcılarına saygı gösterelim. Lütfen şeyhiniz Nazım Kıbrısî Hazretleri ilgili doğru olduğuna inandığınız ama kaynak gösteremediğiniz bilgileri size ait web sayfaları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca her türlü fikir, görüş ve itirazlarınızı bu tartışma aracılığıyla bizlerle paylaşabilirsiniz. Öte yandan vikipedya devriyeleri de düzeltmeler ve müdahaleler konusunda biraz yavaş, hatta yetersiz kalıyorlar gibi bir manzara var ortada, ilgililerin dikkatine arz olunur.Nedim Gayet Bir 11:40, 29 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Nedim Gayet Bir, Gramer hatası dolu gayet kalitesiz yazmışsınız. Öncelikle biraz profosyonel olmanızı tavsiye ederim.
YouTube kaynaklarını güvenilir bulmuyormusunuz? Kaldırdığınız referans Şeyh Nazım'ın müridleri tarafından yapılmamış olmasına rağmen kaldırmışsınız. Niyetinizin samimiyetsiz olduğu kanatındayım. Aksini ispat etmenizi beklerim. -Yozer1 (mesaj) 14:29, 30 Eylül 2014 (UTC)

Merhaba Yozer1. Aksini ne şekilde ispat etmemi bekliyorsunuz? Buradan kaldırmış olduğumuz YouTube videosunu denetlemek üzere az önce bir kez daha izlemek istediğimde o videoyu yükleyen "kullanıcı hesabı"nın silinmiş olduğunu gördüm. Sizin nezdinizde bu yeterli bir "ispat" mıdır?

Ayrıca, burada bahsettiğimiz aslı astarı olmayan, bilimsel ve dinî kaynağı olmayan bilgilerdir. Aslında var olmayan bir şeyin buraya varmış gibi yazıldıktan sonra, var olmadığının kanıtlanmasını istemek tutarsız ve gayrıciddî bir taleptir. Önce buraya yazılan bilginin kaynağı ve doğruluğu ispatlanmalı, ki bu bilginin doğru olmadığının da ispatı mümkün olabilsin.

Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederiz. Nedim Gayet Bir 10:50, 28 Şubat 2016 (UTC)

Doğrulanamayan bilgiler[kaynağı değiştir]

Uzun zaman aradan sonra, maddeye kısaca bir göz attığımda üzülerek ve hayretle gördüm kî, yine, yeniden aslı astarı olmayan, doğrulanamayan bilgiler, amatör YouTube videoları sözümona kaynak gösterilerek içeriğe eklenmiş. Örnek; Crips ve Bloods çetelerinin barıştırılması kerâmeti. Bu hikayeye kaynak olarak gösterilen video, doğrulanabilir değil. Video kayıtlarında görülen kişiler kimdir, ne iş yaparlar belli değil. Prens Charles efsanesinden ise gınâ geldi. Doğrulanamayan bu bilgi de, ısrarla bir "kerâmet" olarak buraya eklenmek isteniyor. Bu faaliyetler hakkında bir kayıt oluşturulması amacıyla burada bilgi veriyorum. Daha önce madde içeriği ile ilgili değişiklikler yaptığını gördüğüm @Zafer'i de bu vesileyle haberdar ediyorum. Nedim Gâyet Bir (mesaj) 21.31, 30 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]