Tartışma:Megleno-Rumenler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Romanya (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Romanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Romanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Kuzey Makedonya (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kuzey Makedonya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kuzey Makedonya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

İçerik Güvenilirliği[kaynağı değiştir]

İçerikte geçen konu ve çalışmalar bir etnik toplulukla ilgili olup yerel halktan bahsetmetmeyen bilimsel açıklamaları içerir. 11 dilde yazılmış olan bu sayfada kaynak veya referans belitrilmeden yapılan değiştirmelerde bulunmayınız ve bunları dikkate almayınız! (Not: Konu ana başlıklarına ait referanslar tamamen bilimsel araştırmalara dayanmaktadır.) Celikadam1

Düzeltme: Bu toplulukgun Karacaovanın güneyinde, Selanik şehri ve çevresindeki diğer köylerde yaşayan Pomaklar, Arnavutlar ve Selanik Türkleriyle ilişkisi bulunmamaktadır. Topluluğun yaşadığı köyler aşşağıdaki listede ve haritalarda belirtilmiştir. Altınbey

Selamlar. Diğer viki maddeler kaynak olarak gösterilemez. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:22, 29 Mayıs 2009 (UTC) Merhabalar Vlak ismi ve ikamet edilen yedi köyle ilgili referanslar verilmişi kaynak istemenizin nedeni nedir? User:Celikadam1

Ayrıca yerleşim yerlerinin hepsin teker teker neden kaynak sorduğunuzu öğrenebilir miyim? gelinen bölgelerle ilgili açıklamalar Kaynağıyla belirtilmiştir! User:Celikadam1

Bu maddede yer alan bilgilerin bilimsel kaynaklardan değil sitelerdeki bilgiler ile yazıldığı, başka değişiyle doğrudan bilimsel araştırmalara başvurulmadığı anlaşıldı. Yeni sayılan (o kadar yeni değil ama) bilimsel araştırma sadece Thede Kahl adlı zatın makalesi. Acaba özgün araştırma mı? Takabeg ileti 10:05, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Araştırma Yalnızca Thede Kahl'ın kitaplarına degil aynı zamanda Prof. Emil Tarcovnicu, Prof. Tom J. Winnifrith, Helen Abadzi, Theodor Capidan ve Asterios Koukoudis. isimli kişilerinde araştırmalarını içermektedir. 11 dilde "Wikipedia" da içeriği bulunan bu madde çevirilere dayanmaktadır. Celikadam1 13:14, 29 Mayıs 2009 (UTC)

  • 3 nolu kaynağa baktım:

Bardu Nistor, «Aspects of the Numeral in 18th Century Aromanian Writings», The Annals of Ovidius University Constanta ­ - Philology (Analele Ştiinţifice ale Universităţii OvidiusConstanţa. Seria Filologie), issue: 17 / 2006, pages: 233241,

Burda Per. Papahagi'nin adı geçiyor ama 1900 yılında 20,000 kişi olduğuna dair bilgi almıyor. Ben mi kaçırdım acaba? Takabeg ileti 10:16, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Kaynak Papahaginin Aromanlarla ilgili yaptığı açıklamarın kaynağını içeriyor Asıl kaynak yerine koyulup düzeltilmiştir. Sözü geçen sayıdaki İnsanın Romanyaya göç edişini anlattığı kitabı KAynaklarda! Celikadam1 13:23, Mayıs 2009 (UTC)

14. ve 15. Kaynakalar yerleşim yerlerinin nereleri olduğunu George Moran ın araştırması ile açıklıyor. Şehir adları yanına koyulan kaynak belirtilmeli ibaresi gereksiz bulunmuştur. Celikadam1 13:48, 29 Mayıs 2009 (UTC)

George Moran adlı zatın kaynaksız ve dipnotsuz Touring the Vlach Villages of Greece başlıklı gezi rehberi mi? Akademik çalışmalarda yok mu köy listeleri? Takabeg ileti 10:56, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Kaynak "Amerikan Aroman Birliğinin" Bilimsel bir makalesidir! Manipülatif davranışlarda bulunumayın lütfen! Yabancı diliniz iyi ise diğer dillerdeki sayfalardanda bunu okuyabilirsiniz! Celikadam1 14:01, 29 Mayıs 2009 (UTC)

88.233.196.27 21:03, 21 Nisan 2011 (UTC)== karacaovalılar ==

karacaovalılar deyince 54 köyü kapsar 40 köy müslüman 14 köy müslüman ve hiristiyan karışık 11 köy hiristiyan başlıkta karacaovalılar diye atınca kelime oyunu oluyor başlığı karacaovada ulahlar diye atabilirdiniz konuyu bilmiyen birisi tüm karacaovayı yazılan gibi zanneder ve bilgi kirliliğine uğrar düzeltirseniz iyi olur --hüsnü 14:56, 27 Ağustos 2009 (UTC)27 08 2009

Söz konusu halk Osmanlı kayıtlarında Karacaovalılar olarak geçmektedir. Başlığın bu sekilde atanma sebebi budur. sayfayı dikkatle incelerseniz 1900 yılına ait kayıtlarda karacaova bölgesinde ki etnik dağılın nufus kaydı verilmistir. Celikadam1 23:40, 09 Ekim 2009 (UTC)

http://karacaova1924.blogcu.com/etiket/(KARACAABAD)