Tartışma:I. Muâviye

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


bu sayfanın Muaviye'ye direct link olması gerek. Bu imzasız yazı Nerval (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 8 Ekim 2006

İki madde vardı bu konuda. Tam adıyla açılan madde ve geçmişi daha kısa olduğu için burada birleştirdim. Ayrıca "Hazreti" ifadeleri ve Muaviye'yi kötüler biçimde yazılmış ifadelerin temizlenmesi için Taraflı şablonu koydum.

Vito Genovese 16:18, 8 Ekim 2006 (UTC)

Vitonun bahsettiği yerleri düzelttim, en alt kısımdaki kötüleme yazısını komple kaldırdım, bazı kesin bir durummmuş gibi yazılan yorumları..... şeklinde düşünürler diye tarafsızlaştırmaya çalıştım. HZ ifadeleri kaldırıldı. taraflı şablonunu kaldırıyorum. En altta bulunan taraflı yorumu çıkartınca madde yarım kaldı gibi, mısıra yöneldi ama sonra ne oldu?.......Delamorenamesaj 09:51, 12 Ocak 2007 (UTC)

muaviye sünni mezhebine göre halifedir şiilere göre değil. Şii demek Hz.Ali'nin tarafı diyebiliriz muaviyede şiilere düşman olduğuna göre nasıl şii mezhebine göre halife sayılabilir ki.


onursvrn

İslamiyette 4 halife vardır (Kaynak: M.E.B. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 9.Sınıf Kitabı s.43) . Muaviye'nin 5 halife gibi gösterilmesi yanlış. Bu yanlışı düzelttim. Bu imzasız yazı Cagdas555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 7 Kasım 2008