Tartışma:Gediz Muharebeleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yunanistan (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yunanistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yunanistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

GEDİZ MUHAREBELERİ Şu anda bu maddenin başlığındaki "Gediz Muhabereleri" tamamen yanlış bir ifadedir ve derhal değiştirilmesi gerekir, zira "MUHABERE" kelimesi Haberleşme demektir. Doğrusu "Gediz Muharebeleri" dir ve "MUHAREBE" kelimesi de savaş demektir. --78.182.71.69 16:14, 7 Ocak 2010 (UTC)

  • değiştirildi, teşekkürler. --ki bl 16:22, 7 Ocak 2010 (UTC)

Taarruz'un Sonucu Başarısızlıktır.[kaynağı değiştir]

Esasen Gediz Taarruzu yalnızca mevkisel ve çok kısa süreli bir başarı getirmiştir. 25 Ekim günü Yunan birlikleri Bursa istikametinde taarruza başlamış, aynı şekilde Uşak üzerinden taarruz etmiş ve birliklerimiz Dumlupınar sırtlarına çekilmek zorunda kalmıştır. Milli Mücadele üzerine yazan Sabahattin Selek, Ergün Aybars, Zeki Sarıhan, Hamza Eroğlu gibi pek çok araştırmacı bu taarruzun bir "fiyasko" ile sonuçlandığı konusunda hemfikirdir.Bu imzasız yazı Tiberius (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

    • Ben de mağlubiyet olduğunu biliyorum. Google aramalarında da öyle çıkıyor. --Kafkasmurat- 19:43, 19 Haziran 2014 (UTC)

İsmet Paşa mı Albay İsmet Bey mi?[kaynağı değiştir]

İlk paragrafta Genelkurmay başkanı İsmet Paşa, sonlara doğru Albay İsmet Bey ifadeleri çelişki oluşturuyor.