Tartışma:Furkan Doğan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Neden Furkan Doğan?[kaynağı değiştir]

Tarihi bir kişilik, ismi cadde ve parklara veriliyor, vikipedi de yer almalı. --Sezerpal 06:34, 12 Haziran 2010 (UTC)

KD değildir. Belki tarihe geçecek belki de geçmeyecek. Ölümünden önceki kayda değer bilgiler olsaydı kalabilirdi. Mesela İngilizce Vikide İbrahim Bilgen maddesi SAS gösterildi. Sonuç olarak Fazilet Partisi'nin kurucularından biri olduğu husus kayda değer bilgi sayıldı. Fakat Furkan Doğan'ın KD'liğini sağlayan herhangi bilgi bulunmuyor. Takabeg ileti 03:41, 12 Haziran 2010 (UTC)
Takabeg selam, uzun süre sonra da olsa tekrar görüşmek güzel. http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=furkan+do%C4%9Fan+ismi+OR+ad%C4%B1+verilecek&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= aramasından da görebileceğin gibi insanlar Furkan Doğan ismi verilmiş yerler görecekler. Yıllar sonra bu adam kim diye merak eden bir gencin vikipedi den aratıp öğrenmesinden daha doğal ne olabilir? Tarihe geçmiş zaten, ölmeden önce çok şey yapmamış olması bunu değiştirmez. Bence biraz zaman geçsin, eğer ismi unutulur giderse madde de kaldırılır. (Açılacak davalarla ve gelişmelerde ismi çok geçecek gibi görünüyor.) --Sezerpal 06:34, 12 Haziran 2010 (UTC)

Furkan Doğan Maddesinin KD olmadığı iddiası hakkında[kaynağı değiştir]

Bence bir süre kalsın silmeden önce, yeni gelişmeler olacak gibi görünüyor, geliştirmeye çalışacağım sayfayı. İsrail tarafından öldürülen son Amerikan vatandaşı olmasından dolayı tarihi kişilik bence, Rachel Corrie den neyi eksik? Hem ingilizce hem türkçe de maddesi var --Sezerpal 06:53, 12 Haziran 2010 (UTC)

Lisenin spor salonuna adı verilmesi KD'liği sağlamıyor ne yazıki ki. Camii yaptıran herkes istediği kişinin adı koyabilir mesela. Rachel Corrie konuduna gelince ölmeden önce de kayda değer faaliyetleri vardı. Mesela Bush'a karşı protesto. Belki orda ölmeseydi bu faaliyetleri de unutulabilirdi. Fakat öldüğü içindir ki kitaplarda bile yer alıyor. Takabeg ileti 07:06, 12 Haziran 2010 (UTC)
Klasik Takabeg tartışmalarına başladık, hadi hayırlısı ;) Rachel Corrie Bush'u protesto ettiği için mi yoksa protestoda buldozer ezdiği için mi var sence madde olarak? Bush'u protesto etmeyen mi kaldı? Spor salonu, cadde v.s. iddiamı boşver. Rachel Corrie varsa madde olarak Furkan Doğan da kalmalı. Lütfen bu noktadan devam edelim tartışmamıza --Sezerpal 07:10, 12 Haziran 2010 (UTC)
Madde zaten zayıf. Madde içinde yer alan kısacık bilgi de zaten Gazze filosu saldırısı maddesine aktarıldı. Belki bir hizmetli hızlı silecektir. İngilizce interwikisini ekledim ama orda SAS göstermeyi düşünenler var. Takabeg ileti 07:20, 12 Haziran 2010 (UTC)
  • Madde kısa diye SAS'a aday göstermek çok ilginçmiş :) Yaygınca tanınıyor, birden fazla kaynakta biyografisi yer alıyor, yazılı olmasa da görsel olarak verildi. Geliştirilebilir. Benzer örnekleri var. İngilizce'de SAS gösterilecek diye burada da gösterilecek diye bir kaide yok. Yüzlerce maddenin alt başlığı, kendi maddesinde yer alıyor ve hatta alt başlıklar kendi maddesinden alınarak yaratılabiliyor.. Kayda değerliği tartışmalı değil. --Boyalikus 15:53, 13 Haziran 2010 (UTC)

-Kayda değer bulmuyorum. Bunun bir ölçütü var: Google aramasında ilk çıkan isimler; facebook ve benzeri kayda değer olmayan siteler. 78.177.172.247 20:38, 13 Haziran 2010 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Furkan Doğan, genç, henüz lise öğrencisi ve feci bir biçimde öldürülmüş. Bu sebeple daha şimdiden, diğerlerinden ismen ayırt edilmiş bile. 'Kimdir?' diye merak ederk Vikipedia'ya girdiğim. Merak edenlerin sayısı bence artacak.--Melike kilic 08:39, 14 Haziran 2010 (UTC)

Furkan Doğan giderek tanınan bir isim oluyor[kaynağı değiştir]

Amerikada dün akşam yayınlanan video ile olay daha KD oluyor. KD ve silinsin maddelerini kaldırıyorum. Digg de en çok izlenen 4. link olmuş. http://www.dha.com.tr/n.php?n=furkanin-vurulma-ani-2010-06-16 ve Amerika'yı ayağa kaldıran orjinal: http://www.thiscantbehappening.net/node/95 sEzErPaL 11:25, 16 Haziran 2010 (UTC)

81.6.111.5 bendim, cepten login olamamışım. SeZeR PaL 友 19:01, 17 Haziran 2010 (UTC)

KD'lik meselesi[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Furkan Doğan SAS tartışması sonucunda sayfanın ne silinmesi ne de kalması yönünde bir fikir birliğine varılamamıştır. Kayda değerliği kanıtlanmamıştır. Maddenin şu anki haliyle kayda değer dedğildir. Takabeg ileti 00:02, 16 Temmuz 2010 (UTC)

Madde hiç yoktan silnemez[kaynağı değiştir]

Dünyada ansiklopedilerde o kadar çok önemsiz insanın adı geçiyor ki, sokaklara, caddelere isim vermek bir yana, gazetelerde öyle değersiz insanlar köşe yazarı oluyor ki, Furkan canını insanlığın ortak değeri olan özgürlüğün kazanılmasına adayan birisi olarak kesinlikle değer sayılabileceklerin birçoğunu geride bırakıyor. Sonradan görülen olaylarda Furkan ABD vatandaşı olarak İsrail tarafından ölüdürülmüş olmasından dolayı birçok siyasi konuşmaya konu oldu, bundan sonra da uluslararası ilişkiler derslerinde mutlaka bu konu işlenirken Furkan'ın adı geçecektir. Bu maddeyi silmek bilimsel çalışma yapanların bulabilecekleri küçük bir ışığa engel olacak, mutlak doğruyu arayanların yollarını uzatacaktır. Maddenin silinmesini isteyen kişi Furkan'ın düşüncesine ters birisi olabilir ama hakikatin tarafında olanlar silinmeye karşıdır. inayir 12:23, 13 Ağustos 2010 (UTC)