Tartışma:Formulaz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Hendekli tarafından 4 yıl önce

Cem Rize'yi anlıyorum. Laz kültürüne meraklı ve bu konuda hizmet veren bir arkadaş. Fakat Formulaz'ın sözü geçen Lazca bir transkripti bulunmamaktadır. Hiçbir Formulaz organizasyonunda kullanılmamaıştır. Organizasyonu düzenleyen Tahta Araba Kültürünü Yaşatma Koruma ve Geliştirme Derneği, Tunca (Rize/Ardeşen) Belediyesi ve Redbull tarafından da hiç kullanılmamıştır. Belli bir grubun kullanmayı tercih ettiği bir alfabeden öte, Türkiye'de bu çeşit bir yazıyla hiç karşılanmamıştır. Kaldı ki Türkiye'deki Lazların bu Gürcü karakterli Laz alfabesini ya da Latin karakterli Laz alfabesini kullandıkları bile resmiyet kazanmamışken bu türden eklentiler, Türkçe Vikipedi üzerinde bilimsel olmayan dokunuşlar anlamına gelmektedir.

Bu organizasyonu yerinde ve yakından takip eden biri olarak hem bu Gürcü karakterli Lazca ibarenin hem de Laz Kültürü ibaresinin bu başladıktan kaldırılmasını talep ediyorum.

Cem Rize'nin Laz kültürünü yayma ve geliştirme çabasına saygı duymakla birlikte, bunu Vikipedi üzerinden ilgisiz başlıklara link atarak değil, yerinde organizasyonlar yaparak vermesini tavsiye ediyorum.--HeNDeKLi (mesaj) 20.45, 15 Ocak 2020 (UTC)Yanıtla