Tartışma:Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Demir7777 tarafından 1 yıl önce Kapasite başlığına
Vikiproje Futbol (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İstanbul (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sayfa resmi sitesinden doğrudan kopyalanmış. İlk olarak çok büyük bir taraflılık var (normal olarak) ikincisi sayfada tüm hakları saklıdır diyor--Ugur Basakmesaj 00:27, 31 Ocak 2006 (UTC)

Ayrıca taraflı da.
Memty 00:35, 31 Ocak 2006 (UTC)

GSGM 'ye Göre Koltuk Sayısı 50,509, 52000 ya da 55 000 Nereden Çıkıyor.[kaynağı değiştir]

GSGM'nin resmi verilerine göre toplam koltuka dedi 50,509 olarak bildiriliyor. 52 000 yada 55 000 ayakta duran seyircinin ilave edilerek oluşturulan bir rakam mı?


Taraflı olması çok normal. Aslında telif sorunu olmasa bile bir siteden kopyalandığında büyük ihtimalle bu taraflılık sorunu oluyor. Kısa olsun öz olsun diyorum. Sayfa olayın kendisinden çok övgü tarzında olmuş.--Ugur Basakmesaj 00:40, 31 Ocak 2006 (UTC)

Fenerbahce.org resmi sitesinde almış arkadaşımız ama bunu telif hakkıyla ilgili herhangi bir sorun cıkmaz cunku spor kulubleri bunları tanıtım amaclı ve her turlu sitede yayınlanması için koyurlar. Resmi siteden aldığı için taraflı olması normaldir.Orda bahsedilen FENERBAHCE dir.tabiki taraflı olcak.--Erdinç Zaman 08:20, 01 Şubat 2006 (UTC)


Reklam da olsa birebir alıntı yapılması sakıncalı. Artı makale hayli taraflı. Burası reklam yapılacak bir yer değil bir bilgi kaynağı. --Zeynep 06:20, 1 Şubat 2006 (UTC)

Örnek olarak ingilizce wikipedia'yı vermek gerekirse. Oraya koyulan Yıldız Teknik Üniversitesi sayfasında; YTÜ'nün sayfasından 1-1 kopyalama yapılmıştı. Resmi sitesinden kopyalanmasına rağmen 1-1 olduğu için telif hakkı ihlali nedeni ile 2 kez silinmişti. Ayrıca tabiki taraflı olacak diye bir şey söylemenin bir anlamı yok.--Ugur Basakmesaj 12:14, 1 Şubat 2006 (UTC)

sakıncası yok...[kaynağı değiştir]

bence de sakıncsaı yok, çünkü bir yerin veya bir yapıtın tanımını en iyi orayı inşa edenler ve emeğini çekenler bilir...

kaynak gösterildikten sonra hiçbir telif hakkı söz konusu dahi olamaz bence...

ve ayrıca olayda abartılacak bişey yok, stadı anlatmşlar sadece...

Herşey Fener İçin[kaynağı değiştir]

Bu yazıyı ben yapıştırdım. Bu yazıya Fenerbahçe kulübünün telif gözüyle bakacağını hiç zannetmiyorum. Tamamen bilgilendirme ve tanıtım amaçlı. Kulübün maili sorunlu bir ara orayada sorabilirim. Bazı arkadaşlar çok taraf olmuş demiş ama bence tarafsız :)) Bu arada kayıtlı üye olmadığım için ve resim ekleyemediğim için biraz sade oldu lütfen gerekli düzeltmeleri yapın başarılar.

Sayfa yenilemesi[kaynağı değiştir]

Siteye 22 Nisan 2006 tarihinde baktığımda şablondan başka bir şey goremedim, ben de kendi derlediğim, kaynak gösterdiğim yerden "paraphrase" ederekten yazdım. Umarım bir sorunu yoktur şu anda. Ancak, benim FB taraftarından istediğim, maalesef stadı kendim göremediğim için, Telsimmiş, Migrosmuş, hangi tribünler var, ve kaç kişilik. Onları yazabilirseniz sevinirim. Oben Kuyucu 01:08, 23 Nisan 2006 (UTC)

UEFA'nın 5 yıldızlı stadlar listesinde Türkiye'den sadece Atatürk Olimpiyat stadı var diye biliyorum ben. Var mı bu konuda bir fikri olan?TheTurkSoN 21:29, 1 Ekim 2006 (UTC)

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu da bu listede fakat henüz güncellenmedi. Yakın zamanda hem kulüpten bir açıklama yapılacak hemde uefadaki liste yenilenecek. İngilizce sayfada bu durum olana kadar 5 yıldızlı kategoriye eklenmeyecek. Patron

Resmi olarak henüz listede olmadığına göre buradaki yazıda (....oynadığı stadyum. UEFA'nın 5 yıldızlı stadları arasındadır...) kaldırılmalı bence. Açıklandığı vakit nasılsa yeniden eklenebilir.TheTurkSoN 21:41, 1 Ekim 2006 (UTC)

Bu konu kulübe sorulmuştur ve 5 yıldızlı olduğu yönünde cevap verilmiştir. Sağda veya solda yazması önemli değil birşey alınmışsa alınmıştır. Bu bilgi kulüptende teyit edilmişse o zaman silmenin bir anlamı yoktur.

Bu ifade için kulübe sorulması yeterli değildir. (ki bu konuyla ilgili açıklamayı da göstermek gereklidir) 5 yıldızlı stadlardan biri olduğunu söylemek için bu konuda belirleyici olan UEFA'nın kaynak gösterilmesi gereklidir. UEFA'da da böyle bir kaynak olmadığı için maddede bu ifadenin geçmesi Vikipedi kurallarına göre doğru değildir. Eğer UEFA listesini açıklarsa ancak o zaman kullanılabilir. Sağda solda yazması önemli birşey çünkü Vikipedi ansiklopedidir. Tüm bilgiler kaynaklıdır. Bilgiyi kaldırma taraftarıyım, cevabınızı beklemekteyim. UEFA listesini değiştirdiği zaman gönül rahatlığı ile ekleyiniz.

Burak Onurluileti 22:00, 1 Ekim 2006 (UTC)

LÜTFEN TEK KULLANICI ADIYLA DEĞİŞİKLİK YAPALIM --Patron

Demek istediğiniz konu Fenerbahçe maddesindeki "kim saymış vs." mesajı sanırım, evet o mesajı gördüm destekledim ve ilgili ifadeyi maddeden çıkardım. Söylediğiniz konu vikipedi kukla kullanımıdır, ağır bir suçtur, eğer bunu kastediyorsanız beni şikayet etmemeniz durumunda ben sizi şikayet edeceğim. Burak Onurluileti 22:07, 1 Ekim 2006 (UTC)

Yıldızı olmayan stadyumlar 2008-09 UEFA Kupası final maçını düzenleyemez. Bu sayfada gereksiz düzenlemelerle kullanıcıları meşgul etmeyin tr.wikipedia ya yeni maddeler eklenmesi lazım -patron

Yıldızı olmayan stadyumlar organizasynb düzenleyemez doğru da, her organizasyon düzenleyen de 5 yıldızlıdır diye birşey yok, UEFA kriterlerine göre FB 5 yıldızlı bir stad olabilir ama listede yer almıyor sonuçta. Ve ingilizce vikipedi'de de bu konuyla ilgili tartışma devam ediyor. Ben onun yerine Milliyet gazetesinin haberini ekledim, 3. bir kaynak sonuçta. Sizin hatanız FB maddesinde bir değişiklik yapıldı mı "vay efendim işte olmaz" diyip başka niyetler aramak, oysa ki benim amacım ki bu tüm vikipedi maddeleri için de geçerli, vikipedi standartlarına ulaştırmak. Burak Onurluileti 05:53, 5 Ekim 2006 (UTC)

Listeye Eklendi tartışma bitti

Yapılış Tarihi 1908.... YOK ARTIK[kaynağı değiştir]

Papazın Çayırı farklı bir maddedir, Ş.S.Stadyumu farklı. Adı üstünde bu STADYUM. SONSAVASCI 01:34, 9 Nisan 2007 (UTC)

Anonim Vandalizmi geri alma[kaynağı değiştir]

  • Anonim Vandallar tarafından yapılan Vandalizmi geri alırken, geçmişteki değişiklikleri de kontrol edersek komik ve küfürlü yazıların yazının içine işlemesine engel olmuş oluruz. -- Dsmuratileti 17:49, 16 Nisan 2008 (UTC)

Kapasite Hakkında[kaynağı değiştir]

50.530 Koltuk FB.org taki mevcut bilgi... TFF de 53.587 yazıyor bunu parantez içinde yazmak daha doğru olur kanaatindeyim sürekli değiştirmezseniz sevinirim... Sonuçta TFF Bilgi bankasında hata yapılmış olabilir fakat FB.org resmi site olduğu için hata oranı TFF'ye göre oldukça düşük (insan kendine ait olana ayrı değer verirmiş) Cihancndn 20:44, 19 Ocak 2011 (UTC)

Stad Fenerbahçe'nin dir.[kaynağı değiştir]

Sözde Stad Sahibi : Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü. Bu Stad tamamen Fenerbahçe Spor Kulübünündür. T.T Arena'da Galatasaray A.Ş'nin isim olarak adı geçmemiştir.Ama Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yazılıyorsa bir farklılık olmalıdır. FENERBAHÇE BU STADI KENDİSİ YAPMIŞTIR Toki gibi diğer devlet şirketlerinin adı geçmemiştir.

Mantok hatası.

Kısaca Sahibi : FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

http://tr.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C3%A7e_%C5%9E%C3%BCkr%C3%BC_Saraco%C4%9Flu_Stadyumu

http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Telekom_Arena Batuhanyesildag (mesaj) 19:58, 24 Haziran 2012 (UTC)

Şükrü Saracoğlu Stadyumu, şu anda GSGM'nindir. 49 yıllığına Fenerbahçe SK'ne kiralanmıştır. -- Supermæn (mesaj) 14:04, 25 Haziran 2012 (UTC)


“Kadıköy, Zühtü Paşa Mah. 97 pafta, 72 ada, 13 parselde bulunan 35965 m2 yüzölçümlü” “Stat vasfında gayrimenkul”. “Maliki: Fenerbahçe Spor Kulübü”.

İktisabı’nda şu not var: “Mezkûr gayrimenkulün TAMAMI, Fenerbahçe Spor Kulübü adına kayıtlı iken, ½ hissesini uhdesinde ipka ederek bakiye ½ hissesini, Ankara Üçüncü Noterliği’nce 20.2.1964 tarih ve 4353 sayı ile tasdikli mukavelede yazılı şartlar ve mükellefiyetlerle BEDEN TERBİYESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞIŞLAMAKLA tescili yapıldı".

1962’de stad, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne tanınacak 70 yıllık kullanma hakkı karşılığında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Yani stad 1962 den bu yana Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne aittir. Stadın önünde kulüp ismi olsun olmasın Türkiye'deki tüm statlar GSGM'nün malıdır kulüplere uzun vadeli kiralanır. --HiKorkmaz (mesaj) 21:53, 4 Şubat 2017 (UTC)

Wiki sayfasında "1962'de stad, yarısı 2,5 milyona, diğer yarısı ise, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne tanınanacak 70 yıllık kullanma hakkı karşılığında Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'ne devredildi" diye yazarak zaten stadın GSGM'ye ait olduğunu kabul eden Fenerbahçe'li devriyeler stad sahibi kısmında ısrarla sayfa ile çelişkili biçimde Fenerbahçe yazmaktadır ve gösterdikleri referans linki açılmadığı halde benim gösterdiğim referansları kabul etmemektedirler. Burası doğru bilgiyi aktarma yeri ise benim düzelttiğim alanı geri alan Teacher0691 veya Sakhalinio bu bilgi düzeltmesini yapmalıdırlar. Yok propaganda yeri ise saçma sapan bilgilerle hep beraber dolduralım. --HiKorkmaz (mesaj) 08:14, 7 Şubat 2017 (UTC)

Sayın @HiKorkmaz, Fenerbahçe'li devriyeler insanları zan altında bırakıyorsunuz! Güvenilir kaynak gösterdiğiniz sürece oradaki bilgi değiştirilir. Bir blog sitesinden bir kaynak gösterirseniz tartışmalı olan bir konuyu değiştiremeyiz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:55, 7 Şubat 2017 (UTC)

    Sayın @Sakhalinio, Sayfanın kendisinde zaten Fenerbahçenin stadı 2,5 milyon +70 yıl kullanım hakkının karşılığında GSGM'ye devredildiği yani sahipliğin devredildiği yazıyor. Bu yazıya rağmen hala stad sahibi Fenerbahçe yazıyorsa zan altında kalmak değil bu, bilerek görerek yanlış yazılmasına ve yanlış bilgi aktarılmasına sebep olmaktır.Bilginin tam yeri Geçmiş Başlığı 6. Paragraf... --HiKorkmaz (mesaj) 21:38, 7 Şubat 2017 (UTC)

Kapasite, 2002 başında 50.000 iken 2002 son dönemde 45.755'e mi düşmüş?[kaynağı değiştir]

Madde metninde sırasıyla şöyle deniyor:
16 Şubat 2002 tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçıyla açılan stadda, 50.000 civarında taraftar maçı izledi.
2002-2003 sezonunun ilk yarısında kale arkalarında tribünlerin üstü kapatıldı ve kapasite 45.755'e çıkartıldı. Muallim Fatih Erdemİrtibât 23:06, 16 Eylül 2012 (UTC)

Stad ismi ne olsun?[kaynağı değiştir]

Cobija ne yapalım bu stad ismini şimdi? Kompleks filan bir sürü isim oldu? Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 06:06, 18 Ağustos 2015 (UTC)

Stadın satışı konusunda resmi sitesinde 9000 değil 1 Türk lirasından bahsediliyor[kaynağı değiştir]

"Tam bir Türk Lirası’na... Evet, Fenerbahçe bugünkü stadın mülkiyetini elde ederken Saracoqlu-nun araya girmesiyle Milli Emlak İdaresi’ne, yani devlete sadece bir lira ödedi." http://www.fenerbahce.org/kurumsal/detay.asp?ContentID=25 İpreferprivacy (mesaj) 16:54, 20 Haziran 2016 (UTC)

Stadın sahibi gsgm[kaynağı değiştir]

http://www.gsb.gov.tr/Tesisler 6.sıra 46.2.228.55 23:24, 1 Mart 2017 (UTC)gsgm

toki arena?[kaynağı değiştir]

Toki arena " Türkiye'nin en büyük 4. futbol stadyumudur.Fenerbahçe kendi imkanları ile bu stadı inşa etmişitir.Bu stadı TOKİ arenadan ayıran en önemli özelliği budur.." dedikleri Galatasarayın mecidiyeköydeki servet değerindeki 50 yıllığına kiralık arazisini inşaat firmasına devretmesi sonrası şehrin dışına sayılacak yerine devletin(gsgm) yeni stad inşaa etmesi ile sonuçlanmıştır, madde taraflıdır sözlüğe uygun ifade içermemektedir düzeltilmesini talep ediyorum. 88.255.168.163 04.12, 18 Eylül 2021 (UTC)hayati54Yanıtla

Kapasite[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe resmî sitesinde 50.530 verilmiş. Ancak TFF sitesinde hala 47.834 verilmiş. TFF resmi rakamını baz almamız daha doğru. En son 47.834'tü zaten bu rakama ilave kapasite artırımı felan mı yapıldı acaba?Sait* 10.18, 25 Eylül 2022 (UTC)Yanıtla

Madem konu açılmış, buradan devam edelim. @Emree4, şunu demiş, @Demir7777 şunu... Hangisine uyacağız. Fenerbahçe sitesinde yazan sayıya mı, TFF sitesinde yazan sayıya mı? Maddede fenerbahce.org sitesi kaynak olarak eklenmiş. @Zafer, @Oltnilhn. Eemirrgs (mesaj) 09.03, 25 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
Kulübün kendi verisi bana daha güncel ve güvenilir geliyor. Ancak Hem TFF hem de Kadıköy Kaymakamlığı'na göre kapasite 47.834. Madde içerisinde biletli seyirci rekoru kaynaklı bir şekilde 48.210 olarak belirtilmiş; ki bu da 47.834'ten fazla. oltnilhn (mesaj) 14.28, 25 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla
@Oltnilhn rekor 48.210 ise kapasitenin 47.834 olması daha uygun diye düşünüyorum. Demir7777 (mesaj) 12.18, 28 Nisan 2023 (UTC)Yanıtla

Yeni isim[kaynağı değiştir]

Stadyumun yeni ismi değiştiğine dair dedikodular var ne kadar doğru bilmiyorum DelbatrosMesaj 20.56, 24 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla