Tartışma:Esenyurt

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 
Vikiproje İstanbul (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İstanbul maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İstanbul kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

esenyurt 2008 Yıllı itibari ile istanbulun yeni 9 ilçesinden biri olmuştur esenyurt son yıllarda eğitim,sağlık,ve alt yapı alanında hamlaler yaparak bölgemizin cazibe merkezlerinden biri olmuştur

Esenyurt'un ilk kaymakamı Halil Uyumaz oldu. [1]

Esenyurtlular[kaynağı değiştir]

Esenyurt içinde alevi ve kürtleri barındırmaktadır. Yaşayanların çoğu gelir seviyesi düşük insanlardan oluşmaktadır. ve yapı bakımından da gerçekten kötüdür çarpık bir kentleşme söz konusudur. Şuan yeni yeni düzelmeye başlasada(ınnovia,fi yapı,doğa koleji[halen yapılmadı]) büyük çoğunluk halen kötüdür. Okul sayısı yeterince azdır okuldan çok ev yapılmaktadır ve bunun en büyük sorumlusu belediye başkanı Necmi Kadıoğludur her tarafa park yapmaktan başka hiçbirşey bilmez(Gaziler parkı,Şehitler parkı.yürüyüş parkı vs.) zaten bu parklardada sapık doludur her gün kız tavlamaya gelen düşük belli pantolonları olan lepiska saçları olan apaçiler vardır Ve Bahçeşehirliler tarafından genellikle sevilmezler. Neden? Çünkü, onlar zengin kesim esenyurt fakir kesim. Ki bu saçma bişeydir bahçeşehirde oturan herkeste zengin diye bir kaide yok esenyurttakiler de ceplerinde silah bıçak vs taşımıyorlar en azından hepsi taşımıyor. içinde gerçekten çok samimi yardımsever misafirperver insanlar vardır

ESENYURT HALKI[kaynağı değiştir]

Esenyurt halkı ve Esenyurt yanlış tanıtılmıştır çünkü Esenyurt halkı aleviler ve kürtler diye ikiye ayrılamaz zaten esenyurtlular konu başlığında ki yazı da ESENYURT halkına hakaret niteliğindedir.ROMANYA'dan,BULGARİSTAN'dan,ALMANYA'dan ve Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden,İSTANBUL'un diğer ilçelerinden göç etmiş ailelerden oluşmaktadır. Dar gelirli aileler de var,elit aileler de var,orta gelirli aileler de var. Okullar yeterli olmayabilir evet liseler yapılmakta ve hatta Doğan Araslı bulvarı üzerinde eğitim vermekte olup inşaatı süren İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ bulunmaktadır. esenyurtlular başlığında tartışma konusunu paylaşan arkadaş anlaşılan ESENYURT'u yıllar önce terk etmiş olacak ki eski hallerinden bahsediyor. Okulların yetersizliği okul yapılmadığından değil nüfus yoğunluğundandır. Hatirlatıyım dostum o övdüğün Bahçeşehir; Başakşehir ilçesine bağlı bir semt iken ESENYURT ilçedir. Parklarda ki dediğin sapık vs olayları halktan kaynaklanmaz bazı karaktersiz insanlardan kaynaklanır bunu engellemek mümkün olamaz çünkü bir insani kendisinden başkası düzeltemez. Esenyurt içinde rehberlik merkezleri bulunmakta insan kendini düzeltmek istediğinde profesyonel yardım alabilir bu mümkün. Esenyurt son yılların en hızlı nüfus artışına sahip bir ilçe olma özelliğine sahiptir. Esenyurt'ta çok fazla olaylar yaşanmakta bunun temel sebebi nüfusun fazla olması ve politik yapısının karışık olmasıdır yani her görüşten insanın çoğunlukta olması mesela Bahçeşehir'in büyük çoğunluğu sosyal demokrat bu yüzden politik yapının aynı olduğu ilçelerde olaylar fazla yaşanmaz Esenyurt'un gelişememesinin sebebi belediye başkanlarıdır. Esenyurt çevresinde bulunan birçok chp'li belediyeden daha fazla chp'li seçmen bulundurmaktadır ancak nüfusun fazla olması chp'yi iktidar yapmamaktadır Ayrca Esenyurt istanbul'un çoğu ilçesinden daha düzenlidir sokaklar geniş ve temizdir kensel dönüşümün %77'sini tamamlamıştır ilçede ki konut sayısının çoğu özyurtlar'a aittir. türkiye'nin ilk çift katlı altgeçidi Esenyurt'a yapılmaktadır. ayrıca esenyurt'tan metrobüs geçmektedir saddetdere,haramidere,haramidere sanayi, Güzelyurt gibi hadımköy'e kadar uzanan metrobüs hattı BEYLİKDÜZÜ-ESENYURT ilçelerine aittir ESENYURT AVM sıralarsak; 1-ESKULE 2-AKBATI 3-MARMARA PARK 4-TORİUM 5-CİTY CENTER Esencilistan birii (mesaj) 04:04, 22 Şubat 2014 (UTC)Esencilistan biriEsencilistan birii (mesaj) 04:04, 22 Şubat 2014 (UTC)

Güncel AVM Listesi[kaynağı değiştir]

Bu AVM'ler neye göre sıralanmıștır? Alışveriş alanı, müşteri sayısı, vs.? Sıralama híçbir kaynağa dayalı değil.

Sonra AVM'lerin isimleri niye büyük harflerle? Pek Vikipedi standartlarına uygun görmüyorum.

Bu durumda bu başlangıçsız konu anlamsız ve pek bilgi değeri de yok. --Heybirader (mesaj) 21:05, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Yine bir kalitesiz başlık.

İlçede birçok1 eğitim kurumu2 vardır 2013 yılında eğitime başlayan Esenyurt üniversitesi3 büyük bir öneme4 sahiptir

  1. birçok. Kaç tane oluyor?
  2. eğitim kurumu. Hangi tür? Hiç bir özet yok.
  3. Esenyurt üniversitesi. Üniversitenin resmi adı: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  4. büyük bir öneme. Hangi büyük öneme sahiptir? Hangi alanda büyük öneme sahip? Yine bir değer taşımayan metin parçası.

Ayrıca bunu yazan galiba hiç noktalama işaretlerinden duymamış? --Heybirader (mesaj) 21:03, 23 Mayıs 2016 (UTC)