Tartışma:Barbaros Şansal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Burada eklenen linkteki bu zatın sözü Ben Allah’tan da korkmam. Allah’tan umulur, şükredilir. Keza ben ateistim. Ateizmi yanlış anlıyor. Bu yaklaşım deizme yakın. Takabeg ileti 19:38, 9 Mayıs 2013 (UTC)

  • Doğru en baştaki cümleyi kullanması biraz garip oluyor, ancak gene de kendini bir ateist olarak tanımladığı görülüyor. "Allah’tan umulur, şükredilir" derken ise, Allah'a inanışla ilgili genel bazı durumlardan bahsetmiş gibi. Yani ikinci cümleden pek bir şey çıkaramayız ve hatta ilkini de açarsak aynı durum söz konusu olabilir. Konu hakkında biraz daha detaya girmesi iyi olurdu. Son cümleye bakacak olursak, "olmayan bir şeyden" korkmam gibi bağlayıcı bir düşünce üzerinden hareketle cümleyi kurmuş olmalı ya da bahsettiğin türde bir anlayışla alakalıdır durum. Gelgelelim sonuç olarak kendini nasıl gördüğü önemli sanki? --Vitruvian 19:52, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Çok ilginç olan bu zatın Allah'ın varlığını inkar etmemesi. Ateizmin tanımına girmiyor. Bu durumda ateist kategorisinin eklenmesi uygun değildir, bence. Takabeg ileti 19:53, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Söylemesi benden: Böyle bir bilgi ekiyle bu kişiyi küçük düşürmüş kadar olursun. :) --Vitruvian 19:57, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Küçük düşürme niyetim yok elbette. Ancak burası ansiklopedi olduğu için olduğu gibi bilgiyi aktarmak zorundayız. Kendisinin söylemesi biricil kaynak sayılır, aslında üçüncül kaynaklar bize lazım. Takabeg ileti 20:03, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Küçük düşürme niyetin yok biliyorum fakat dediğim gibi pek çok ateist "Allah'tan korkmuyorum" derken yaratıcının var olmadığına inanarak kurabiliyor cümleyi. Söylediği söz pek çok yöne çekilebilir ve bundan dolayı bizde daha düz bir ifade ile bilgiyi maddeye ekleyebiliriz. Hatta yapıp göstereceğim fikrini almak için. --Vitruvian 20:11, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Maddenin şimdiki hali daha iyi gibi geliyor bana. --Vitruvian 20:34, 9 Mayıs 2013 (UTC)