Tartışma:Balâ

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ankara (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ankara maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ankara kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye yerleşim birimleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye yerleşim birimleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 

Giriş bölümündeki ve nüfus bölümündeki rakamsal veriler çelişiyor. --Abuk SABUK 19:06, 17 Nisan 2007 (UTC)

Karaali Nahiyesi 1877-78 Rus savaşına kadar ilçe merkezi idi.Kafkasyadan gelen çerkezler kartaltepe' ye yerleştiriliyorlar.Bu tarihten sonra ilçe merkezi buraya taşınmıştır.II.Abdülhamit zamanında buraya Hamidiye denilmiştir.

Aşiret[kaynağı değiştir]

Bu madde Bala ilçesini anlatan bir maddedir. Aşiret maddesi değildir. Zaten bu ilçe bir aşiretten ibaret olmadığı için uygunsuz içeriktir. Bu aşiret VP:KD ise maddesini açıp köy maddelere de Ayrıca bakınız olarak başlantı verilebilir. Takabeg ileti 14:42, 21 Mart 2010 (UTC)

yazdığınıs son tarh yani kara ali süleyman han bilmem ne içerikli tarih yanlıştır. Bu imzasız yazı 88.252.197.123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Temmuz 2010

Madde adının Balâ olması uygun mudur? Bu şekilde bir adlandırmaya ilk defa burada rastlıyorum doğrusu. Geçmişte Balâ diye yazılmış olabilir; ancak günümüzde hep Bala olarak geçmekte ve zaten özel ad. Bu nedenle madde adının Bala, Ankara olması gerekli. Bu imzasız yazı Seksen iki yüz kırk beş (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 27 Eylül 2010

Kelimeyi okurken "l" harfini ince okuyoruz. Kaymakamlık sitesinin girişinde kocaman bir Balâ yazısı var.--Rapsarmesaj 13:18, 9 Temmuz 2011 (UTC)

ilk defa burada rastlanması, internette kimsenin şapka kullanmayışından. rapsar'ın verdiği bağlantı kuşkuya yer bırakmıyor zaten. yazılı kaynaklarda ve eminim ilçedeki tabelalarda vb. bu şekilde yazılıyordur ve umarım yazılmaya devam edilir. --ki bl 19:05, 9 Temmuz 2011 (UTC)

  1. Rapsar'ın "Kelimeyi okurken "l" harfini ince okuyoruz." demesi; ancak harf inkılâbı yapılıp "l"(le) harfine ^ ` ' ~ gibi bir işâret konursa anlam kazanır.
  2. Kibele demiş ki "yazılı kaynaklarda ve eminim ilçedeki tabelalarda vb. bu şekilde yazılıyordur ve umarım yazılmaya devam edilir." (Çeşitli kaynaklara bakmadan ve ilçeye gidip tabelâsını görmeden nasıl emîn oluyorsunuz?)
  3. Yine Kibele demiş ki: "Rapsar'ın verdiği bağlantı, kuşkuya yer bırakmıyor zaten." (Kaymakamlıktan daha alt derecedeki Belediye'nin web sitesinde ve daha üst derece makâm olan Ankara Valiliği'nin web sitesinde "Bala" yazıyor. Hem Valilik dururken Kaymakamlığın baz alındığı, nerede görülmüş?)
  4. Kelimenin anlamı; Belediye web sitesinde "yüksek dağlık yer"; Osmanlıca-Türkçe web sitesinde ise Belediye'yi doğrular şekilde "Yüksek. Yukarı. Yüce. Yüksek kat." olarak verilmiş ve kelimenin kökeni Farsça olup yazılışında iki <a>'da da şapka var.
  5. Dolayısıyla ilçenin adının Bâlâ olduğu, çok açıktır (ilk "a" orta uzun, ikincisi ise ince-uzun okunur) ve maddenin adı da bu olmalıdır. Bu ilçemizde bulunmuş ve söylenişine tanık olmuş Abuk Sabuk'un yazısına bakınız. --Mûâĺĺîm Fâťîh Êřďêmİrtibât 05:01, 22 Mayıs 2012 (UTC)

İlçenin tarihi konusundaki yoğun geri alma savaşları nedeniyle "uzman gerekli" şablonu koydum. Sonuçta Karaali ile ilgili kaynak da yeterince güvenli değil. Madde üzerinde çalışan özellikle deneyimsiz Balalı arkadaşlara tavsiyem, ekledikleri bilgileri kaynaklandırmaları, yapamıyorlarsa yardım istemeleridir. --Abuk SABUK mesajlaş 09:01, 28 Ağustos 2011 (UTC)