Tartışma:Şükrü Saracoğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Omrulkr tarafından 2 yıl önce Mehmet Şükrü Saraçoğlu hayatı başlığına

Mehmet Şükrü Saracoğlu'nun biyografisinde kendi resmini görmeyi beklerken, futbol stadyumunun görüntüsü ile karşılaşmak (Fenerbahçeli Vikipedistler alınmasın ama) ne derece doğrudur bilmiyorum. Saygılar. --Metal Militia 20:54, 7 Ocak 2007 (UTC)

Selam. Şükrü Saracoğlu'nun fotoğrafını arıyorum. Time dergisindeki telif hakkı meselesi vardır. Nerede bulabiliriz? Şimdi Metal'in de dediği gibi burası Şükrü Saracoğlu maddesi. Ayreten stadyumun maddesi var. Burayı ziyaret edenleri şaşmamak için de bu fotoğrafı küçültüyorum. Kendisinin fotoğrafını bulan varsa ilave etsin. Lütfen. İyi çalışmalar. Takabeg 14:01, 11 Kasım 2007 (UTC)

Kaynakçalarla İlgili Olarak[kaynağı değiştir]

Kaynakçalar kısmında gösterinlen 2. # ^ http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=107343,10,2 ye ulaşılamıyor ve 3. #

  1. ^ http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/05/09/ilerici_esekler bağlantısında ise (1950 genel seçimlerinde yeterli oy alamayan Saracoğlu TBMM'ye seçilemeyince siyaseti bıraktı.[3]) ile ilgili hiç bir bilgi geçmiyor. Şükrü Saraçoğlunun "Şük" ü bile geçmiyor. Ayrıca köşe yazılarının kaynakça olarak gösterilmesine de pek sıcak bakmıyorum. Sonuçta bunlar yazarların öznel görüşlerini yansıtmakta ve herhangi bir kaynak gösterme zorunluluğu olmadan bazı iddialar ortaya atabilmektedirler. Genel olarak Vikipedinin İçerik Politikalarına hiç bir anlamda uymuyor. Belirttiğim kaynakçalar ile ilgili düzeltmelerin yapılmasını öneriyorum. --Brankhos 14:39, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Engin Ardıç gibi bir vatan haini kaynakça gösterildiği için silinmiştir, Şükrü Saraçoğlu nazi hayranı ve ırkçı bir insan değildi. Bu ve bunun gibi ithamlar Engin Ardıç denen şahsiyetin iftirasıdır. Tayyip Erdoğana moral vermekten öte yazılar yazmayan bu köşe kapmış şarapçının yazılarını kaynak olarak göstermezsek daha iyi bilgi akışı sağlayabiliriz.

maddede taraflı ve yorum içeren cümleler var bunları düzelttim bunlar kesinlikledoğru değil helax 18.08- 19.06.12

Mehmet Şükrü Saraçoğlu hayatı[kaynağı değiştir]

Mehmet Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne 1934 yılında başkan olmadan yirmi yıl kadar önce Celal Bayar'ın teşvikiyle o dönemde İzmir'de yaşayan yabancılarla rekabet etmesi ve Türk gençliğinin milli duygularını çoşturmak amacıyla 1914 yılının 16 Ocak günü Altay Spor Kulübü'nün kuruluşunda Vasıf Çınar Bey, Fahrettin Altay Bey, Nejat Evliyazade Bey, Mustafa Necati Bey, Baha Esat Tekand Bey, Talat Erboy Bey, Esat Çınar Bey, Hüsnü Uğural Bey, Muharrir Rauf Nezih Bey, Şimendiferci Rıfat İyison Bey, Dr.Kemal Tahsin Soydam Bey, Enver Esat Tekand Bey, Tayyareci Mazlum bey, Kemal Çakırel Bey, Nuri Sıtkı Erboy Bey, Dr.Fikret Tahsin Soydam Bey, Mazlum Öksüz Bey, Tüccar Süreyya Bey, Çiftçi Necati Bey, Fethi Özalp Bey, Sıhhıyeci Kemal İstanbullu Bey ve Halil Zeki Osma Bey gibi Kuvvayı Milliye üyeleriyle beraber kurucu olarak yer almıştır. --Omrulkr (mesaj) 08.24, 30 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla