İçeriğe atla

Tartışma:Örek Hükûmeti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kıbrıs (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kıbrıs maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kıbrıs kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

KKTC ile ilgili bir kategori eklenmesi doğru mudur yoksa bu Kıbrıs Türk Federe Devleti için ayrı bir kategori mi oluşturmak gerekir?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:25, 25 Eylül 2011 (UTC)

KKTC, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin ardılı, bağımsızlığını ilan eden de Federe Devlet'in meclisi. Hatta bağımsızlık anında görevde olan hükümet hem Kıbrıs Türk Federe devleti hükümeti, hem de KKTC hükümeti olarak adlandırılabilir. Zaten mevcut 23. hükümetin 23. olması da, KTFD hükümetleri dikkate alınarak hesaplanmış. Sorun yaratacağını düşünmüyorum mevcut durumun. --"Seksen" 15:30, 25 Eylül 2011 (UTC)
KKTC maddesinde devletin kuruluş yılı 1983 (Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin ise sonlanması) olarak gözüküyor da onun için dediydim. Ardıl devlet olduğunu anladım :) Bu arada Yugoslavya Federal Cumhuriyeti ile Sırbistan-Karadağ devletlerini de benzer statüde değerlendirebiliriz yanılmıyorsam, değil mi?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:36, 25 Eylül 2011 (UTC)
Muhtemelen, ama oranın durumunu tam bilmediğim için kesin yorum yapamam. Hatta Kıbrıs'ta şöyle bir şey de var, KTFD kimlikleri oy kullanırken kabul ediliyor. --"Seksen" 15:48, 25 Eylül 2011 (UTC)