Tartışma:Ömer Halisdemir

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Görev yaptığı yerler[kaynağı değiştir]

Bence, "gibi yerlerde görev yapmıştır" demek yerine görev yaptığı yerler (en azından yurt dışı görevleri) bulunup yazılmalı. Sonraki cümlede Afganistan'dan bahsedilmiş ama görev bölgelerinin söylendiği cümlede bu yurt dışı görevi yok. Yurt içi görevleri arasında da Ankara olsa gerek. Silopi görevi bunlardan önemli ise sebebi belirtilmeli. Şırnak ilinin bir ilçesi olan Silopi'den bahsedildiğine göre, görev yerleri arasında Şırnak listelenirken, bu merkez ilçesine yönlendirilmeli, Şırnak iline değil. Ensonhaber.com, mizrakhaber.com (ve mynet.com ?) gibi siteler yerine biraz daha emek verilip daha güvenilir kaynaklardan bulunması gerektiğini düşünüyorum. Deniz (mesaj) 09:38, 10 Ağustos 2016 (UTC)

Katılıyorum. Hele ki bu günlerde, daha önce yandaş medya olarak anılan kaynakların "kahramanlaştırıcı" kaynaklarından başka bağımsız ilave kaynaklar eklenmesi madde için bir zorunluluk. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:02, 10 Ağustos 2016 (UTC)
Tek düzgün kısım olan "Ölümü" kısmında da yandaş gazeteler kullanılmış. Basılı medyadan olması zorunlu değildir zannedersem ama bir çok ulusal gazete (yandaş, kartel vs.) belki haber başlıklarında saçmalansa da haber içerikleri ile bence Vikipedi için yeterli güvenirlikte kaynaklar (yorum, blog vs. kısımları değil). Ensonhaber.com ve internethaber.com sitelerinin güvenilir kaynaklar olmadığını düşünüyorum. Vikipedi'de, bu tarz sitelere yönelik tutum nedir? Deniz (mesaj) 10:44, 10 Ağustos 2016 (UTC)
Yandaş medya kavramı bence çok daha komik. Bağlantı linkinden ulaştığım kadarıyla yandaş medya paragrafında kullanılan haber siteleri;

gazetesonhavadis ve aynahaber gibi adı bilinmeyen haber siteleriyle referanslandırılan bir terimin Wikipedia'da olması daha da komik ama nedense muhalif düşünceler daha popüler Türkiye'de. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bir editör ağaçlandırma kısmını silip ağaç eleştirisini ilk paragrafa ekliyordu. Sonradan da bana ideolojine göre hareket etme tarzında bir şeyler demişti. MEOGLOBALBana mesaj atın 16:37, 1 Eylül 2016 (UTC)

Burası forum değil ve yandaş medya maddesinin tartışma sayfası da değil. Yukarıda çıkardığınız örnekler arasında, Hürriyet kaynağı bu kavramın Vikipedi'de varlığını/yerindeliğini göstermek için yeterli olsa gerek, bilimsel makaleler de var. Her neyse, önemli olan kaynakların güvenilir olması (Hürriyet vs. de dahil olmak üzere sansasyonel başlıklar atılma durumu var, ama içerikler de belli kurallara uyma zorunluluğunu hissediyor gözüküyorlar). Kullanıcılar olarak güvenilirlikleri tartışabilir, ek kaynak isteyebiliriz. Benim yapmaya çalıştığım da bu oldu. Bu maddede kaynak olarak kullanılan belirli sitelerin güvenirliğini sorguladım. O yüzden bu madde ile ilgili ek kaynak bulmayı önerdim. Şimdi daha da çok kaynak oldu, daha rahat buluruz. --Deniz (mesaj) 06:57, 6 Ekim 2016 (UTC)

Doğum tarihi[kaynağı değiştir]

4 Mart olan doğum tarihi hatalıymış. Buradaki mezar taşında 20 Şubat yazmakta. Gerekli düzenlemeyi gerçekleştirdim. Buradan da bilgilendireyim dedim.--Pragdonmesaj 18:24, 20 Şubat 2017 (UTC)