Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale
劇場版 ソードアート・オンライン -オーディナル・スケール
YönetmenTomohiko Itō
SenaristReki Kawahara
Tomohiko Itō
UyarlamaSword Art Online
Oyuncular
MüzikYuki Kajiura
Görüntü yönetmeniKentarō Waki
StüdyoA-1 Pictures
DağıtıcıAniplex
Çıkış tarih(ler)i18 Şubat 2017
Süre119 dakika[1]
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat4.3 milyar JP¥[2]

Sword Art Online The Movie: Ordinal Scale (Japonca劇場版 ソードアート・オンライン -オーディナル・スケール Gekijō-ban Sōdo Āto Onrain -Ōdinaru Sukēru-) yönetmenliğini Tomohiko Itō'nun yaptığı ve senaryosu Reki Kawahara ve Tomohiko Itō tarafından yazılan 2017 yapımı bir Japon bilimkurgu aksiyon macera anime filmidir. Aynı adlı anime serisine dayanmakta olup A-1 Pictures tarafından hazırlanmıştır. Film, Japonya'da 18 Şubat 2017 tarihinde gösterime girmiş olup Sword Art Online anime serisinin ikinci ve üçüncü sezonları arasında geçen olayları anlatmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

2026 yılında Augma, oyuncuya FullDive kullanmak yerine bilinçli iken gerçekliği simüle etme işlevi nedeniyle AmuSphere'e alternatif bir sistem olarak duyurulur. Bu yeni nesil giyilebilir cihaz önceki modelleri gibi tam dalış işlevine sahip olmayıp bunun yerine oyuncuları oyuna sokmak için Artırılmış Gerçeklik (AR) kullanmaktadır. Güvenli, kullanıcı dostu bir ürün ve kullanıcıların bilinçli oldukları halde oynamalarını sağlaması sayesinde çok kısa bir sürede piyasada büyük bir başarıya ulaşır. Augma için özel olarak geliştirilen bir ARMMORPG olan "Ordinal Scale" sistemdeki en popüler oyundur.

Asuna, Lisbeth ve Silica bir süredir bu oyunu oynamaktadırlar ve bir gün Kirito da onlara katılmaya karar verir. Ancak zamanla Ordinal Scale'ın sadece eğlence aracı bir oyun olmadığını öğrenirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "劇場版 ソードアート・オンライン ―オーディナル・スケール― (2017)". allcinema (Japonca). Stingray. 23 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2019. 
  2. ^ "Sword Art Online: Ordinal Scale Film Earns 4.3 Billion Yen Worldwide". Anime News Network. 1 Ekim 2017. 7 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]