86: Eighty Six

Vikipedi, özgür ansiklopedi
86: Eighty Six
86: Eighty Six logosu
86-エイティシックス-
(Eiti Shikkusu)
TürMecha, askerî bilimkurgu, romantizm[1]
Light novel
YazarAsato Asato
ÇizerShirabii
YayımcıASCII Media Works
Diğer yayımcı
BaskıDengeki Bunko
DemografikSeinen
Yayın tarihi10 Şubat 2017 – güncel
Cilt sayısı9
Manga
YazarAsato Asato
ÇizerMotoki Yoshihara
YayımcıSquare Enix
Diğer yayımcı
DergiYoung Gangan
DemografikSeinen
Yayın tarihi10 Ekim 2018 – güncel
Cilt sayısı2
Manga
86: Operation High School
YazarAsato Asato
ÇizerSuzume Somemiya
YayımcıMedia Factory
DergiMonthly Comic Alive
DemografikSeinen
Yayın tarihi27 Haziran 2020 – güncel
Cilt sayısı1
Anime televizyon dizisi
YönetmenToshimasa Ishii
YapımcıNobuhiro Nakayama
SenaristToshiya Ōno
MüzikHiroyuki Sawano
Kohta Yamamoto
StüdyoA-1 Pictures
LisansCrunchyroll
KanalTokyo MX, BS11, GYT, GTV, ytv, CTV
Yayın tarihi 11 Nisan 2021 – güncel
Bölüm sayısı8
Manga
86: Fragmental Neoteny
YazarAsato Asato
YayımcıMedia Factory
DergiMonthly Comic Alive
DemografikSeinen
Yayın tarihi26 Nisan 2021 – güncel
Cilt sayısı1

86: Eighty Six (Japonca86-エイティシックス- Eiti Shikkusu; "Seksen Altı"), Asato Asato tarafından yazılan bir bilimkurgu light novel serisidir. Seri, Şubat 2017 tarihinden bu yana ASCII Media Works'ün Dengeki Bunko baskısı altında yayınlanmaktadır.

Bir manga uyarlaması Ekim 2018 tarihinden bu yana Square Enix'in Young Gangan dergisinde yayınlanmaktadır. 86: Operation High School adlı bir yan manga serisi ise Haziran 2020 tarihinden bu yana Media Factory'nin Monthly Comic Alive dergisinde yayınlanmaktadır. 86: Fragmental Neoteny adlı diğer bir yan manga serisi ise Nisan 2021 tarihinden bu yana yayınlanmaktadır. A-1 Pictures tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Nisan 2021 tarihinden bu yana yayınlanmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

San Magnolia Cumhuriyeti, komşu Giad İmparatorluğu ile dokuz yıldır savaş halindedir. Cumhuriyet, imparatorluğun Lejyon olarak bilinen insansız hava araçları tarafından kuşatılmıştır. Yıllarca süren özenli çalışmalardan sonra, Cumhuriyet sonunda tek taraflı mücadeleyi zayiatsız bir savaşa çevirmek için, kendi otonom hava araçlarını geliştirir. Ancak gerçekte kansız savaş diye bir şey yoktur. Güçlendirilmiş duvarların ötesinde Seksen Altı cumhuriyet bölgesini koruyan ve varolmayan Seksen Altı bölgesi yer almaktadır. Terk edilmiş bu bölgenin genç erkek ve kadınları Seksen Altı olarak damgalanır ve insanlıklarından sıyrılıp savaşta bu insansız hava araçlarına pilotluk yapmaya mecmur bırakılırlar.

Shinei Nouzen, savaş alanında genç Seksen Altılıların bir müfrezesinin harekâtlarını yönetmektedir. Vladilena "Lena" Milizé ise özel haberleşme denetimcisidir. Hikâye ilerledikçe Shinei ve Lena karanlık bir sır öğrenirler. San Magnolia Cumhuriyeti ve Giad İmparatorluğu ile savaş aslında göründüğü gibi değildir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Martin, Theron (19 Nisan 2019). "Review". Anime News Network. 19 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]