Stray (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Stray
GeliştiriciBlueTwelve Studio
YayımcıAnnapurna Interactive Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Yönetmen
  • Colas Koola
  • Vivien Mermet-Guyenet
YapımcıSwann Martin-Raget
Tasarımcılar
  • Mathieu Audrain
  • Alexandre Brodu
  • Hugo Dunas-Wald
Programcılar
  • Rémi Bismuth
  • Sores Hatipoglu
  • Antonin Ferret
SenaristSteven Lerner
BesteciYann Van Der Cruyssen
MotorUnreal Engine 4
Platformlar
Çıkış10 Ağustos 2023
19 Temmuz 2022
5 Aralık 2023 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürBulmaca oyunu
macera oyunu
graphic adventure game
post-apocalyptic video game
science fiction video game
siberpunk video oyunu Bunu Vikiveri'de düzenleyin
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Stray, BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanan bir 2022 macera oyunudur. Hikâye robotların, makinelerin ve virüslerin yaşadığı duvarlarla çevrili bir şehre düşen ve B-12 adlı bir drone arkadaşının yardımıyla yüzeye geri dönmek için yola çıkan bir sokak kedisini konu ediyor. Oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla sunuluyor. Oyuncu, platformlar arasında sıçrayarak ve engellere tırmanarak hareket eder ve yeni yollar açmak için çevre ile etkileşime girebilir. B-12'yi kullanarak, dünyanın her yerinde bulunan öğeleri depolayabilir ve anlatıyı ilerletmek için gerekli bulmacaları çözmek için teknolojiye girebilirler. Oyun boyunca, oyuncu, her ikisi de onları öldürmeye çalışacak olan düşman Zurks ve Sentinel'lerden kaçmalıdır.

Oyunun gelişimi, Ubisoft Montpellier'de çalıştıktan sonra bağımsız bir proje sürdürmek isteyen BlueTwelve Studio kurucuları Colas Koola ve Vivien Mermet-Guyenet liderliğinde 2015 yılında başladı. Çalışma adı HK Project olarak bilinen oyunu yayınlamak için Annapurna Interactive ile ortaklık kurdular. Stray, geliştiricilerin bir kedi tarafından uygun şekilde keşfedilebileceğini düşündüğü Kowloon Walled City'den estetik olarak etkilendi. Oyun deneyimi, özellikle geliştiricilerin kedileri Murtaugh ve Riggs'den ilham aldı ve ekip, araştırma için kedilerin çeşitli resimlerini ve videolarını inceledi. Bir kedi olarak oynamanın ilginç seviye tasarım fırsatlarına yol açtığını keşfettiler, ancak tasarım ve oyun oynamayı dengelemede zorluklarla da karşılaştılar. Ekip, dünyayı robot karakterlerle doldurmaya karar verdi, bu da anlatı ve arka planın gelişimini daha da etkiledi.

Stray, 2020 yılında duyurulmuştu ve merakla bekleniyordu. Bazı gecikmelerin ardından 19 Temmuz 2022'de PlayStation 4, PlayStation 5 ve Windows için yayınlandı. Sanatsal tasarımına, kedi oynanışına, anlatısına, orijinal skoruna ve platform oluşturma öğelerine yönelik özel övgü ile genel olarak olumlu eleştiriler aldı; eleştirmenler savaş ve gizli dizilere ayrıldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]