Sonic Frontiers

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sonic Frontiers  , Sonic Team tarafından geliştirilenve Sega tarafından yayınlanan yeni bir platform oyunudur . Açık dünya oynanışınailk Sonic the Hedgehog oyunudur.Sonic olarak oyuncu, çeşitli biyomlardan oluşan Starfall Adaları'nı keşfeder.Dr.Eggman'in buradaki eski bir medeniyetin teknolojisini kendisi için kullanmayaçalışması ve Sonic'in onu durdurma çabasını anlatıyor.

Geliştirme, Sonic Forces'un (2017) piyasaya sürülmesinden sonra başladı . Frontiers'ın 2022'nin sonlarında Nintendo Switch , PlayStation 4 , PlayStation 5 , Windows , Xbox One ve Xbox Series X/S'de yayınlanması planlanıyor.

Sonic Frontiers, The Game Awards 2021 etkinliğinde duyuruldu. Mevcut ve son nesil konsollar için gelecek yıl piyasaya sürülecek olan ilk açık dünya oyun nihayet tanıtıldı.

Sonic Frontiers’ın yönetmeni Morio Kishimoto ve yapımcı Sachiko Kawamura tarafından yönetilen Sonic Team tarafından geliştirilecek. Oyunun hikâyesi On yıldan fazla bir süredir Archie Comics’in ve IDW'nin Sonic the Hedgehog çizgi roman serilerini ve bazı Sonic Boom bölümlerini yazan Ian Flynn tarafından yazılmıştır.[1]

Gelecek olan oyunun açık dünyasının gerçekten ne kadar açık olacağı henüz belli değil, ancak Sonic Team USA’nın yaratıcı sorumlusu Takashi Lizuka şöyle diyor: “Sonic Frontiers, gelişmiş bir oyun sunan franchise için ileriye doğru büyük bir adımdır hem uzun zamandır Sonic hayranları hem de aksiyon-macera tutkunları tarafından zevk alınabilecek bir deneyim.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Sonic Frontiers Tanıtıldı (Fragman)". 10 Ara 2021.