Sharon Daniel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sharon Daniel, Santa Cruz’daki Kaliforniya Üniversitesi'nin Film ve Dijital Sanat bölümünde araştırmalarını sürdürmekte olan bir akademisyendir. Ayrıca Dijital Sanatlar ve Yeni Medya Master programının bölüm başkanlığını yapmaktadır. İlgi alanları arasında yeni medya saha çalışmaları, dijital sanatın teorisi ve uygulanışı vardır.

Çalışmaları Lincoln Center Festivali, Hollanda Elektronik Sanatlar Festivali, Ars Electronica ve Corcoran Bienal gibi festivallerde sergilenmiştir. Makaleleri kitap olarak basılmakla birlikte Leonardo ve the Sarai Reader gibi profesyonel yayınlarda da basılmıştır.

Sharon Daniel araştırmalarında bilgi ve iletişim teknolojilerinden kamu sanatı yaratmak amaçlı kullanır. Temsil konusu Sharon Daniel için sıkıntılı konulardan biridir. O temsile inanmaz, insanların kendi seslerini duyurabilmelerinin gerekliliğini savunur. Bu sebeple yaptığı bazı çalışmalar insanların hikâyelerini, anlatılarını toplayıp bunu herkesin ulaşabileceği online arşivlere koymak üzerinedir. Public Secrets, Narrative Contingencies, Palabras gibi projeleri çeşitli grupların seslerini duyurabildikleri alanlar yaratmak üzerine kurulmuştur. Public Secrets'da Daniel Kaliforniya eyalet hapisanesinden on kadınla konuşup onların anlattıklarını bir web sayfasında derlemiştir. Diğer iki proje ise kullanıcıların kendi verilerini yüklemelerine izin verir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]