Selahattin Yılmaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selahattin Yılmaz (d. 1977, Hatay, Türkiye) Türk konsolos.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1977 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğmuştur. Lise eğitimini İbni Sina Anadolu Lisesi ve İkem Koleji'nde tamamlamıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nde Uluslararası İşletme ve Pazarlama alanlarında önlisans eğitimleri almıştır. 1938 yılına yakın Fransız sömürgesi altında kalan Hatay'ın İskenderun Liman Reisliği görevi ile bölgedeki tüm ticari süreçleri yöneten Şeyh Ali’nin torunudur. 90 ülkeye ihracatı olan Şampiyon Filtre A.Ş.[1] 'nin 2020 itibari ile yönetim kurulu üyesi[2] ve ortağıdır. Türkiye'de büyük elçiliği olmayan Liberya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin başkanları George Weah ve Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılıklı olarak temsil yetkisi ve mazbatasını hak etmiştir. Türkiye'de tek başına temsil yetkisi ile Fahri Baş Konsolosudur.

İş Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1998 yılında Şampiyon Filtre[3] şirketinde çalışmaya başlamış ve 22 yıllık görev süresince 4 ülkeye ihracat yapan Şampiyon Filtre’nin ürünlerini 90 ülkeye ulaşmasında etkin rol oynamıştır.[4] Türkiye pazarında ise son 2 yıldır pazar lideri konumuna ulaştırmıştır. 57 milyar doların üzerindeki yıllık cirosu ile bünyesinde LG Electronics, Chevron, Intercontinental otelleri ve Watson gibi yatırımları bulunduran Fortune Global 500 ilistesinde olan GSC ile iş ortaklıkları sağlamıştır. Otomotiv ve birçok sektörde olduğu gibi B4B'yi Avrupa ve Türkiye’de ilk devreye alan kişidir. Yaptığı çalışmalar doğrultusunda Best of City Awards 2019 ödül töreninde uluslararası platformda Sosyal, Kültürel ve Ekonomiye Katkı ödülü almıştır. IGEME kayıtlarında ise geçmiş yıllarda en çok ihracat yapan firmalar arasında ödül almıştır.

Liberya Fahri Konsolosluğu[değiştir | kaynağı değiştir]

2018 yılında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisiyle Liberya Fahri Konsolosu[5] olarak atanmıştır. Bu başkonsolosluk Liberya’nın Türkiye’de tek diplomatik misyonu olma niteliği taşımaktadır. Dünyada en fakir ilk 10 ülkeden biri olan Liberya’nın yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarına yönelik yardım programları düzenlemiştir. Türkiye’de önem derecesi yüksek olarak tanımlananan kırmızı kod ile davet edilen ilk ve tek kişi unvanına sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Şampiyon Filtre". İHA. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  2. ^ "Şampiyon Filtre A.Ş". Capital. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  3. ^ "Global Arenaya Uzanan Marka". Platin Online. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  4. ^ "Türk Yatırımcılardan Liberya Çıkarması". Sabah. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020. 
  5. ^ "Liberya Fahri Konsolosu Selahattin Yılmaz". Liberia Consulate. 17 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020.