Sarah Connor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sarah Connor
Genel bilgiler
Doğum adıSarah Marianne Corina Lewe
Doğum13 Haziran 1980 (43 yaşında)
Delmenhorst, Aşağı Saksonya, Almanya
TarzlarPop, R&B, soul
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, Dansçı, Piyanist
Etkin yıllar2001-günümüz
Müzik şirketiX-Cell, Universal
İlişkili hareketlerWyclef Jean, Ne-Yo, Natural, Naturally 7, Marc Terenzi, TQ
Resmî sitewww.sarah-connor.com
Zelt Musik Festival 2016 Freiburg, Almanya

Sarah Marianne Corina Lewe (d. 13 Haziran 1980), bilinen adıyla Sarah Connor, Alman şarkıcı ve söz yazarı.[1]

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarah Connor, büyükbabasının desteğiyle küçüklüğünü soul müzikle iç içe geçirdi. Küçük yaşta kilisede şarkı söylemeye başlayan Connor, okul yaşantısında ise okul orkestrasına girerek ilk vokal deneyimini yaşadı. Vokal dersleri alabilmek için bir süre garson olarak çalışan sanatçı, 17 yaşındayken Michael Jackson'ın Almanya konseri sırasında sahneye çıkma şansı yakaladı. Bu olay sonrasında eğitimini yarıda bırakarak müzik kariyerine yönelmeye karar veren müzisyen, "Sarah Grey" ismi altında hazırladığı demoları plak şirketlerine göndermeye başladı ve Sony’e bağlı X-Cell Records ile kısa zaman içerisinde anlaşmaya vardı.

2001 senesinde Green Eyed Soul adlı ilk albümünü Rob Tyger, Kay Denar, Bülent Arış, Diane Warren ve Toni Cottura prodüksiyonunda yayımlayan Sarah Connor, albümüne Amerikalı R&B sanatçısı TQ'yu konuk etti. Albümle Almanya listelerinde 2 numara olmayı başaran Connor, esas başarıyı albümden piyasaya sürülen "From Sarah With Love" adlı 3. single ile yakaladı. Single ile Almanya dışında birçok ülkenin listesinde de ilk 10'a girerek ismini Avrupa çapında duyuran sanatçı, ayrıca albümden "Let’s Get Back To Bed – Boy!", "French Kissing" ve "If You Were My Man" adlı parçaları single olarak müzikseverlere sundu.

2002 senesinde Unbelievable adlı 2. albümünü piyasaya süren Sarah Connor, albümün prodüksiyonunda Wyclef Jean, Bülent Arış, Diane Warren ve Jerry Duplessis ile çalıştı. Albümle Almanya listelerinde 10 numarada kalan Connor, ne var ki albümde yer alan Wyclef Jean ile ortak çalışması "One Nite Stand (Of Wolves and Sheep)"'i ilk single olarak yayımlayarak ilk albümdeki başarısını devam ettirdi. Single, Almanya listelerinde 5 numara olurken, albümden yayımlanan 2. single, "Skin On Skin" listelerde aynı başarıyı yakaladı. Albümden ayrıca "He's Unbelievable" adlı parçayı da single olarak müzikseverlere ileten sanatçı, 4. single "Bounce" ile de ilk kez Amerikalı müzikseverlerle buluştu.

2002 senesinde Natural grubundan Mark Terenzi ile tanışan ve romantik bir ilişkiye başlayan Sarah Connor, 2003 senesinde Terenzi ile nişanlandı. Aynı sene A Night To Remember adlı ilk DVD'sini hayranlarına sunan Connor, bu sırada ilk çocuğuna da hamile kaldı. Senenin sonunda Key To My Soul adlı 3. stüdyo albümünü Rob Tyger, Kay Denar, Diane Warren ve Stephen Shape prodüktörlüğünde piyasaya süren sanatçı, albümün ismini yakında doğacak olan ilk çocuğundan etkilenerek belirledi. Albüm, Almanya listelerinde 8 numaraya yerleşirken, albümdeki konuk müzisyenler arasında TQ, Natural ve Naturally 7 yer aldı. Albümden "Music Is The Key" ve "Just One Last Dance" parçaları single olarak yayımlandı ve her iki single da Almanya listelerinde zirveye yerleşti.

2004 senesinde kendi ismiyle aynı ismi taşıyan ilk derleme albümünü müzikseverlere sunan Sarah Connor, 2005 senesinde de Naughty But Nice adlı 4. stüdyo albümünü Rob Tyger ve Kay Denar prodüktörlüğünde yayımladı. Albümle ilk kez Almanya listelerinde 1 numara olan Connor, albümden "Living To Love You" ve "From Zero To Hero" adlı parçaları single olarak piyasaya sürdü. Her iki single’la da Almanya listelerinde zirvede bulunan sanatçı, aynı sene eşi Mark Terenzi ile "Sarah And Marc In Love" adlı televizyon programına başladı.

2005 senesini hayranlarına sunduğu Christmas In My Heart adlı noel albümüyle kapatan Sarah Connor, albümünde noel şarkılarından etkilenerek yazdığı bestelerini bulundurdu. Albümle Almanya listelerinde 6 numara olan Connor, albümden “Christmas In My Heart” ve “The Best Side Of Life” adlı parçaları single olarak yayımladı.

2006 senesinde “Christmas In My Heart” adlı 2. DVD'sini müzikseverlere ulaştıran Sarah Connor, 2007 Mart ayında Soulicious adlı 5. stüdyo albümünü yine Kay Denar ve Rob Tyger prodüktörlüğünde yayımladı. Albümde 1960, 1970 ve 1980’lerin parçalarını kendi yorumuyla seslendiren Connor, "Your Precious Love" adlı parçada Marvin Gaye ile bir araya geldi. Ayrıca albümde 2 tane yeni parçasını da bulunduran sanatçı, albümüyle Almanya listelerinde 6 numaraya yerleşti. Albümden "The Impossible Dream (The Quest)", "Sexual Healing" ve "Son Of a Preacher Man" parçaları single olarak yayımlanan başarılı müzisyen yeni albümü Sexy As Hell'in ilk single'ı olarak "Under My Skin" parçasını yayımladı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2001: Green Eyed Soul
  • 2002: Unbelievable
  • 2003: Key to My Soul
  • 2005: Naughty but Nice
  • 2005: Christmas in My Heart
  • 2007: Soulicious
  • 2008: Sexy as Hell
  • 2010: Real Love
  • 2015: Muttersprache

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Sarah Connor | Biografie". www.universal-music.de (Almanca). 3 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2024.