San Marino Silahlı Kuvvetleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
San Marino Silahlı Kuvvetleri
Forze Armate Sammarinesi
Kuruluş1406
BirimlerArbalet Kolordusu
Kale Muhafızları
Konsey Muhafızları
Üniformalı Milisler
Askeri Ensemble
KarargâhSan Marino, San Marino
Komuta
BaşkomutanReis-naipleri Francesco Mussoni ve Giacomo Simoncini
Genelkurmay BaşkanıGeneral Leonardo Maria Lonfernini
Genel Bilgiler
Askerlik yaşı18-49
Maliye
Harcamalar10,7 milyon US$ (2012)[1]
GSYİH paydası%1,1 (2005)[2]

San Marino Silahlı Kuvvetleri (İtalyancaForze Armate Sammarinesi), San Marino'nun silahlı kuvvetleridir. Silahlı kuvvetler, dünyanın en küçük askeri güçlerinden biri olup başlıca görevi tören görevlerini yerine getirmek, sınır güvenliği, hükûmet binaları korumak ve büyük ceza davalarında polise yardım etmektir.

San Marino Silahlı Kuvvetleri'nin bileşenleri Arbalet Kolordusu, Kale Muhafızları, Konsey Muhafızları, Üniformalı Milisler ve Askeri Ensemble'dir.[3] Bununla birlikte San Marino Jandarma Birlikleri de askerî bir statüye sahiptir.

San Marino'nun tüm askeri birlikleri, Corpi Militari Volontari veya Gönüllü Askeri Güç olarak bilinen tam zamanlı güçlerin ve onların (gönüllü) meslektaşlarının işbirliğine bağlıdır. Saldırgan bir dünya gücü karşısında ülkenin ulusal savunması düzenleme gereği İtalya'nın sorumluluğundadır.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Google Translate" (PDF). translate.google.com. 27 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 
  2. ^ "Europe :: San Marino — The World Factbook - Central Intelligence Agency". www.cia.gov. 12 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ Government of the Republic of San Marino (2011). "Military Corps Badges" (İngilizce ve İtalyanca). 15 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2021. 
  4. ^ See the CIA World Factbook 12 Ocak 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. for reference, and further military details.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]