Sabhankra

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sabhankra
Genel bilgiler
Başladığı yerİstanbul, Türkiye Türkiye
TarzlarPower Metal Folk Metal Death Metal
Etkin yıllar2001–günümüz
Müzik şirketiHaarbn Productions, Butcher Records
İlişkili hareketlerConstantinopolis
Resmî sitesabhankra.net
ÜyelerSavaş Sungur
Süha Kozbey
Gürkan Yücel
Rıdvan Başoğlu

Sabhankra, Savaş Sungur'un kuruculuğunu yaptığı Türk Power, Folk, Death Metal grubu. 2001 yılında kişisel bir proje olarak başlayıp 2004 yılında bir grup halini alan Sabhankra metal müziğin temelleri ile farklı kültürleri harmanlayarak işlerini icra etmektedirler.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sabhankra, 2001 yılında Constantinopolis adıyla Savaş Sungur'un kişisel projesi olarak kuruldu. Proje, folk, power ve death metal türlerinin bir birleşimi olarak kısa sürede geniş kitleler tarafından tanındı. 2002 yılında ilk demo "The Sudden Death" yayınladı. Bu çalışmayı 2003 yılında, 70 dakikalık çalma süresiyle yayımlanan ve grubun kendi adını taşıyan "For The Empire" isimli albüm izledi.

Tek kişilik proje 2004 yılında bir grup halini alıp sahnelerde boy göstermeye başladı. Bunu takip eden dönemde Türkiye'de birçok farklı mekanda sahne almaya başladıkları dönemde, 2. performansları sırasında "Sabhankra" adıyla anılmaya başladılar.

2006 yılında metal müzik camiasında Sabhankra olarak tanınırlık elde etmelerini sağlayan, folk metal temelli "Powercraft" albümlerini yayınladılar. Yine 2006 yılında albüm lansmanlarını bir DVD olarak yayınladılar; bu konser Sabhankra ile birlikte Necrophagist, Orphaned Land ve Samael gruplarını barındırmaktaydı.

2006-2008 yılları arasında grup kendini hem sahne performanslarına hem kayıt sürecine adadı ve 2008 yılında promo albüm formatında "To Die For A Lie" adlı albümü yayınladı. Bu albüm ileride yayınlanması planlanan "Revenge" adlı albümlerinden de materyaller barındırmaktaydı.

Sabhankra "Revenge" adlı albümü kaydetti ve bu albüm yayınlanmaya hazır hale getirildi ancak grup bu albümü yayınlama kararını erteleyip daha güncel işlerden oluşan "Our Kingdom Shall Rise" albümünü 2009 yılında, "Swords Of The Night" albümünü 2011 yılında yayınladı.

2012-2013 yılları arasında grubun konser süreci duraklasa da 2014 sonlarında "Seers Memoir" albümleri yayınlandı. Bu albümle birlikte sahnelerde de yeniden boy gösteren grup 2016 yılında "Revenge" adlı albümü yayınladı.

Grup Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Savaş Sungur: Gitar & Vokal
  • Gürkan Yücel: Bas gitar
  • Süha Kozbey: Gitar
  • Rıdvan Başoğlu: Davul

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Powercraft (2006)
  2. Seers Memoir (2014)
  3. Revenge (2016)

EP[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. To Die For A Lie (2008)
  2. Our Kingdom Shall Rise (2009)
  3. Swords Of The Night (2011)

Constantinopolis[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. The Sudden Death (2002)
  2. For The Empire (2003)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]