Rasmus Ankersen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rasmus Ankersen
47. Göztepe SK Başkanı
Görevde
Makama geliş
19 Ağustos 2022
Yerine geldiği Mehmet Sepil
Kişisel bilgiler
Doğum 22 Eylül 1983 (40 yaşında)
Herning, Danimarka
Milliyeti Danimarka
Bitirdiği okul Aarhus Üniversitesi
Mesleği Yazar, Motivasyon konuşmacısı

Rasmus Frøkiær Ankersen (d. 22 Eylül 1983; Herning, Danimarka) Yazar, motivasyon konuşmacısı, Southampton FC'nin futbol direktörü ve Göztepe SK'nın başkanıdır.

Premier Lig ekiplerinden Southampton[1] ve 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sport Republic'in kurucu ortağı ve CEO'sudur.

Ankersen, Brentford FC'de 2016-2022 yılları arasında futbol direktörlüğü görevini üstlenmiştir.[2] Ayrıca Superliga ekibi FC Midtjylland'in 2014-2021 yılları arasında başkanlığını yürütmüştür.[3]

Yazarlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankersen birkaç kitap yazıp yayımlamıştır; A Winner's DNA (Bir Kazananın DNA'sı), Mid-level DNA (Orta Düzey DNA), Education of a Winner (Bir Kazananın Eğitimi), The Gold Mine Effect (Altın Madeni Etkisi) ve Danimarkalı yayıncı Turbulenz ile Hunger in Paradise (Cennette Açlık) kitabını yayımlamıştır.

Kitaplarında, birlikte yaşamak, birlikte çalışmak ve sporda dünyanın en yetenekli ortamlarından bazılarını incelemek için dünyayı dolaşıp, deneyimlerini aktarıyor. Kitaplarının popülaritesi nedeniyle 'yüksek performans uzmanı' olarak adlandırılmıştır.

Yazılı çalışmaları, popüler medya kuruluşlarının dikkatini çekmiştir. CNN[4] ve Sky[4] gibi yüksek profilli medya kuruluşlarıyla röportajlar yapmıştır.

Futbol kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankersen, Danimarka'da FC Midtjylland formasıyla profesyonel bir futbolcu olarak kısa bir kariyere sahipti ve ilk maçında ciddi bir diz sakatlığı yaşadı. Ardından futbolu bırakmak zorunda kaldı.[5] Daha sonra teknik direktörlük lisansı almak için çalıştı ve kulübün 17 yaş altı takımının yardımcı antrenörü oldu.

Yayımlanmış çalışmaları için yapılan araştırmanın bir parçası olarak dünyayı dolaşmadan önce, kulüpte antrenörlük yaptı.

Daha sonra İngiltere'deyken iş insanı Matthew Benham ile tanıştı. Ankersen'in fikirlerinden etkilenen Benham, önce çocukluğundan beri desteklediği takım olan Brentford FC'yi satın aldı ve Ankersen'i kulübün futbol direktörü yaptı. Ardından Ankersen'in önerisiyle Danimarka ekibi FC Midtjylland'ı satın aldı ve Ankersen'i başkan yaptı[6]

Brentford FC[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankersen, 2015 yazında Phil Giles ile birlikte Brentford FC'de eş zamanlı futbol direktörü olarak atandı. Sorumlulukları, kulübün futbol operasyonlarını denetlemenin yanı sıra yeni oyuncuların ve teknik personelin işe alınmasını yönetmekten sorumlu oldular. 2020-21 sezonu sonunda Brentford FC, İngiltere Championship Play-off finalinde Swansea'yı mağlup ederek, 74 yıl sonra Premier Lig'de mücadele etme hakkı kazandı. 2021 yılının Aralık ayında görevini bıraktı.

Sport Republic[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankersen, Londra merkezli bir spor yatırım şirketi olan Sport Republic'in CEO'su ve kurucu ortağıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ fanatik. "Resmen açıklandı! Premier Ligde Southampton satıldı". Fanatik. 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  2. ^ "BRENTFORD FC LIMITED people - Find and update company information - GOV.UK". find-and-update.company-information.service.gov.uk (İngilizce). 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  3. ^ "5 questions for Rasmus Ankersen, performance specialist - Sport Knowhow XL". www.sportknowhowxl.nl. 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  4. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  5. ^ Rice, Xan (19 Şubat 2017). "So much for "the table never lies" – data unravels football's biggest lie of all". New Statesman (İngilizce). 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022. 
  6. ^ "Futbol Akademi » Futbolun "Moneyball" u; Rasmus Ankersen ve Matthew Benham". 2 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2022.