Ragnarok (manhwa)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ragnarok
라그나로크
Yayın bilgileri
YayıncıDaiwon C.I. (Comic Champ)
BiçimiManhwa
TürAksiyon, macera, mitoloji
Yayınlanma tarihi1995-2001
Sayılar10 (cilt)
Yaratıcı ekip
Yazar(lar)Lee Myung-jin
Ragnarok
Anime televizyon dizisi
Ragnarok the Animation
YönetmenSeiji Kishi
Kim Jung Ryool
YapımcıSeīchi Hori
Cheong Dae Sik
SenaristHideki Mitsui
Lee Myung-jin
MüzikNoriyuki Asakura
StüdyoG&G Entertainment
Gonzo
Lisans
KanalTV Tokyo, SBS
Diğer kanallar
Yayın tarihi 6 Nisan 2004 28 Eylül 2004
Bölüm sayısı26

Ragnarok (Korece라그나로크), Lee Myung-jin tarafından yazılan bir manhwa serisidir. Seri, 1995-2001 yılları arasında Daiwon C.I.'nin Comic Champ dergisinde yayınlandı. Esas olarak İskandinav mitolojisine dayansa da diğer kültürlerden de etkilenmektedir.

Seri, daha sonra Gravity Corp tarafından geliştirilen popüler MMORPG oyunu olan Ragnarok Online'ın temel serisi haline geldi. Bunun dışında Ragnarok the Animation adlı Gonzo tarafından hazırlanan Güney Kore-Japonya ortak yapım anime serisi uyarlaması Nisan-Eylül 2004 tarihleri arasında yayınlandı.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ragnarok, yaşamındaki son iki yıldan önce hiçbir şey hatırlayamayan bir amnesiyak olan savaşçı Chaos'un hayatını ve maceralarını takip ediyor. Chaos, uzun bir savaşçı soyunun yaşadığı Fayon şehrinde yaşamaktadır. Köyün başındaki pozisyonunu talep eden en yeni lider, yakın arkadaşı Chaos'la çalışan, halkı için uygun bir lider olmak için çalışan Iris Irine adında genç bir kadındır. Bu arada, Fenris Fenrir, Balder'ın Ragnarok'u canlandırması için reenkarnasyonu araştırmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Martin, Theron (1 Mart 2008). "Ragnarok The Animation DVD 2 - Review". Anime News Network. 13 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ocak 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]