Samurai 7

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samurai 7
TürMacera, bilimkurgu[1]
YaratanAkira Kurosava
Anime televizyon dizisi
YönetmenToshifumi Takizawa
Yapımcı
  • Daisuke Itō
  • Kazuhiko Inomata
SenaristAtsuhiro Tomioka
Müzik
  • Kaoru Wada
  • Eitetsu Hayashi
StüdyoGonzo
Lisans
KanalPerfect Choice, NHK BShi
NHK BS2, Animax
NHK General TV
Diğer kanallar
Razer (Kamikaze)
Yayın tarihi 12 Haziran 2004 25 Aralık 2004
Bölüm sayısı26

Samurai 7, Gonzo tarafından hazırlanan 2004 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Haziran-Aralık 2014 tarihleri arasında yayınlandı. Seri, Akira Kurosava'nın Yedi Samuray filmine dayanmakta olup gerçekleşen savaşlardan sonra bulundukları köyleri yağmalamaya başlayan samuraylara karşı korumak için samuray arayan insanların ve bu savaşçı makinelere karşı savaşan kiralık samurayların maceralarını ve mücadelelerini anlatmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uzun süredir devam eden savaşlarda daha fazla güç elde etmeye çalışan samuraylar, vücutlarını savaşçı makinalara dönüştürmüş ancak bu arada içlerindeki samuray ruhunu kaybetmişlerdir.

Savaşlarında sona ermesiyle bu samuraylar köyleri yağmalayan eden haydut çetelerine dönüşerek yer altına çekilirler. Kanna köyü ve burada yaşayan köylüler de bu çetelerden dolayı zor günler yaşamakta ve açlık çekmektedirler. Hasat mevsiminden önce köyün yaşlısı Gisaku, samuray kiralayıp haydutlara karşı savaşmaları gerektiğini söyler. Karısı haydutlar tarafından kaçırıldığında bir şey yapamadığı için pişmanlık duyan Riki, köyün iki rahibesi Kirara ve Komachi, kendilerini kurtaracak samurayları bulmak üzere yola çıkarlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Samurai 7". Funimation. 13 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]