Portal tartışma:Sinema/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kamera teknikleri ve özel sahneler

Quentin Tarantino maddesinde bazı sinema tekniği ile ilgili terimleri çevirmeye çalışıyorum ama Türkçe'de nasıl kullanıldığını bilmediğimden bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi acaba?

--Mskyrider 07:45, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Tersten gidersek:
  • chapter - bölüm, kısım
  • retrospective - geriye dönük (prospective de ileriye dönük)
  • non-linear - çizgisel olmayan ya da doğrusal olmayan (anlatım)
  • trunk shot - bagaj çekimi ya da bagajdan çekim
  • exploitation film için sömürü sineması ya da istismar sineması terimlerinin kullanıldığını duymuştum ve Google'da aratınca, genel olarak az ama 2.'si 1.'sinden daha fazla olmak üzere çıkıyor [1] [2]. O noktada, blaxploitation için da siyah istismar/sömürü sineması demek uygun olur ki, Google'da o da çıkıyor. Bana kalırsa, sömürülü hali daha uygun.
  • Mexican standoff - İçinde bulunulan durumun tarafların herbiri için bir anlamda bir açmaz ya da çıkmaz oluşunu düşünerek ve bu terimin yalnızca sinema için değil, politika da ya da karşılıklı inat ve direnmenin olduğu benzer durumlarda da kullanılabiliyor oluşundan yola çıkarak, Meksika açmazı ya da Meksika çıkmazı.

Sıraladığım ilk üçü, zaten direkt karşılıları olduğunu bildiklerim. Son üçünü ise Wikipedia'daki ilgili maddelere ve Google aramalarına danışarak kullanılabilir görüyorum.

--Doruk Salancıileti 08:31, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Retrospective için retrospektif de kullanılabilir. Türkçe'de kullanılan bir terimdir ve anlamı belirtildiği gibi "geriye dönük/yönelik"'tir.

Aynı şekilde non-linear da "lineer olmayan" şeklinde çevrilebilir.

Vito Genovese 08:35, 10 Ağustos 2006 (UTC)

  • Teşekkürler. --Mskyrider 08:43, 10 Ağustos 2006 (UTC)

Sinema manifeostoları

Selamlar;

  • Arkadaşlar bence sinema manifestoları başlığı yanlış. Çünkü -bildiğim kadarıyla- manifestolar akımların öncüleri tarafından yazılan ve akımın ne olduğunu açıklayan makalelerdir. o başlığın "sinema akımları" şeklinde değiştirilmesi daha uygun geldi bana..
  • Bir de, akımların neden orijinal diliyle yazıldığını anlamış değilim. Örneğin "néoréalisme" akımı, türkçeye geçmiş ve "yeni gerçekçilik" olarak adlandırılıyor. Ve bildiğim kadarıyla kitaplarda dahi orijinal adıyla beraber bu ad geçiyor. Bence türkçe vikipediye giren biri bu akımı néoréalisme diye değil de yeni gerçekçilik olarak arıyacaktır. Ne dersiniz? --EnniS 00:44, 23 Eylül 2006 (UTC)


Neden Orijinal Dil?

Arkadaşlar benim anlamadığım yabancı filmleri neden orijinal dilllerinde listeliyoz Türkçe karşılığı yapılsa bence daha mantıklı. Çünkü Türkçe Vikipedi de yazıyorsunuz.y.erdem 15:52, 24 Eylül 2006 (UTC)

Selam, y.erdem vikipediye filmlerin önce orijinal adlarını yazıp sonrada türkiyede vizyona girmişse türkçelerini yazıyoruz. Çünkü film türkiyede vizyonda adlandırılmamışsa onu doğal olarak orijinal isiminden tanırız. Türkiyede bilinmeyen her filmi yabancı filmi türkçeleştirirsek senin çevidiğin film adıyla bir başkasının çevirdiği film adı tutmadığında karmaşa olucaktır. Bu yüzden bu önlemi aldık. İyi çalışmalar. --Tegiiinmesaj 23:06, 30 Eylül 2006 (UTC)

projeyle ilgilenen var mı

yoksa ben mi yanlış yerlere yazıyorum?EnniS 00:00, 25 Eylül 2006 (UTC)

Selam, Ennis bir sürelik vikitatildeydim iki yerde de yazmışsın bu gün okuma fırsatı buldum. Sinema manifestolarını tasarımı oluşturduğum günkü fransız ve rus vikipedisindeki veriler neticesinde yazmıştım. Halan yabancı dille duran kırmız madde başlıkları ondan ötürüdür. O zaman şöyle düşünmüştüm her sinema akımının manifestosu var ama her sinema manifestosunun akımı var mı. Araştırdım akımı olmayan sinema manifestoları da var bundan dolayı daha kapsayıcı olsun diye sinema manifestoları adını naklettim. Daha iyi bir sebep varsa değişsin. Kolay gelsin. --Tegiiinmesaj 22:42, 30 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar. Öncelikle ilgin için teşekkürler. Ben bir araştırma yapmadım bu konuda. Haklı olabilirsin. Çünkü ben de aynı mantıkla yola çıkmıştım. Örneğin Türkiye'de toplumsal sinema var diye biliyorum, ama bir manifesto var mı bilmiyorum. Dolayısıyla bu durumda manifestolar başlığı daha mantıklı. Yabancı dille yazılmış olması garip gelmişti bana. ama bir nedeni vardır diye sadece yeni gerçekçiliği değiştirdim. Anladığım kadarıyla mesele tasarımı oaradan almanda. Yoksa diğerlerini de türkçeleştirip yazmak istiyorum. Gerçi bugünden sonra yarı bir vikitatil yapacam sayılır okul açılıyor ama..

bir de madem ilgileniyorsun sana şeyi sorayım: portalda nelerin yapılmasının planlanması falan var mı. yani insanların organize olduğu bir yer, ben şunu yaptım şu konuda yardım istiyorum gibi. şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. EnniS 04:22, 1 Ekim 2006 (UTC)

Bahsettiğin gibi bir sayfa henüz yok. Şimdirik yardım dileklerimizi veya fikirlerimizi viki sinema proje sayfalarına yazıyoruz. Genelde msgların tarzı ben şunu yaptım nasıl olmuş gibi. Ayrıca proje sayfasında kaliteli madde yazımını gelişimini teşvik eden yazılarda mevcut. Gelen talepler olursa GraphicDesignerin bir zamanlar önerdiği Vikipedi:VikiProje Sinema ve iletişim sayfası işlerleştirebilir. Kolay gelsin. --Tegiiinmesaj 16:12, 1 Ekim 2006 (UTC)

Kategori Adı

"Milletlerine Göre Sinemalar" yerine benim daha sık rastladığım ve Türkçe olarak kulağa da daha hoş gelen "Ulusal Sinemalar" terimini kullansak daha iyi olmaz mı? ilgililere bir öneri... --Çürük elma

Sessiz Fim Maddesi

Bu madde Vikipedi üzerinde mevcut olduğu ve arama yapınca çıktığı halde, neden sinema portalında kırmızı renkte -sanki hiç yokmuş gibi görünüyor?? Yardımcı olursanız sevinirim... --Çürük elma

Aktörler ve Aktristler

Portal sayfamızda Kategori:Aktörler ve Kategori:Aktristler şeklinde iki kategori ve bağlantıları var ama viki'de bahse konu kategoriler mevcut değil yerine Kategori:Sinema oyuncuları var. Bu kategorileri mi oluşturalım bu bağlantıları mı silelim? --~Tarkovsky~ 13:27, 24 Kasım 2006 (UTC)

Sinema yılları

Yılları sinemadaki gelişmelere göre kategorilendirebilir miyiz? Böylece bir yılı görüntülemek istediğimizde o yılda çevrilmiş filmleri bir arada kolaylıkla görüntüleyebiliriz. Bunun örneklerini ingiliz ve fransız vikipedilerden bakabilirsiniz: en:1922 in film, fr:1922 au cinéma Çok faydasını göreceğimize inanıyorum. Onay verirseniz bir ucundan başlarım, lütfen fikrinizi bana yazmak için üşenmeyin, beklemeyin. Nilolina 23:24, 10 Aralık 2006 (UTC)

Kendi hatamı düzeltiyorum - yeterince sayfa karıştırmamışım, yapım yıllarına göre filmler kategorisine ulaştım. Belki yukarıda verdiğim diğer vikipedilerdeki örnekler gibi bu kategorilerin içeriklerini geliştirebiliriz. İşbirliği yapmak isterseniz lütfen bana ulaşmaktan çekinmeyin. Nilolina 23:36, 10 Aralık 2006 (UTC)

Vikipedi sinema portalına Eklenen Maddeler listesi

Eklenme tarihi itibarıyla İstanbul'da vizyonda olan filmlerin bu listeye kalın fontla (bold) yazılmasını öneriyorum. Hangi filme gideceği konusunda kararsız kalmış ve yolu Vikipedi Sinema Portalı'na düşmüş birisinin, başlıkları okurken seçici olmasını kolaylaştırır.
--Doma 23:16, 11 Ocak 2007 (UTC)

Sonrada güncelliği yitircek olan bir işareti yazmamız gerektiğinde eski haliyle ilgilenmemizi gerektitirir karmaşa yaratır. Ama bahsettiğin durumu tarihsel periyotlarda üç büyük şehirdeki vizyondaki filmler başlığıyla kategorize edebilirsin. Örneğin Ocak şubat arası istanbuldaki filmler kolay gelsin. --Tegiiinmesaj 13:15, 28 Ocak 2007 (UTC)

Sinema portali hk.

Arkadaslar, Ben Laurence Olivier maddesini cevirirken dogal olarak filmlerle ilgili bir sure madde calismasi yaptim. Bunlar sizin isinize yarar mi, ya da nasil yarar bilemiyorum. Kullanici sayfamdan actigim maddelere bakarsaniz, gorursunuz. Bir de kategorilemeye de ister istemez katkida bulunmus oldum. Bunu sizlerle iletisim icinde nasil gelistirebilirim bana bir mesaj ativerin. Daha dogrusu, hazir elim degmisken sizin de isiniz gorulsun.

Iyi calismalar, BrechtProscenium 22:48, 25 Mart 2007 (UTC)

Bu arada ben katkilarimi ana sayfaya ekledim, burdaki detaylari "liste"lere ekleyebilirseniz sevinirim, cunku benim daha acmam gereken onlarca film maddesi var. Laurence Olivier'in seckin madde olabilmesi icin. Bu konuda bana yardim etmek isteyenlere de simdiden tesekkurler. BrechtProscenium 23:06, 25 Mart 2007 (UTC)

Arkadaslar, bu portal niye bu kadar sessiz?

Sonunda Laurence Olivier maddesindeki butun baglantilari actim. Bu arada bir suru de sinema ve televizyon maddesi taslak olarak acilmis oldu. Ilgilenenler bakabilir. Ayrica madde Seçkin madde adayidir. BrechtProscenium 22:07, 7 Nisan 2007 (UTC)

Madde İstekleri Listesi

Selam, henüz Vikipedi'de olmayan (eski) Türk yönetmenlerini ve dünyadan bazı isimleri bir liste halinde portalın madde istekleri sayfasına koydum. İlgilenenler için belki bir kolaylık sağlayabilir. Ayrıca portalın ana sayfasında sinema dergilerinin altına bildiğim sinema dergilerinin adlarını girdim, kırmızı kırmızı duruyorlar henüz.. :( Listelenmemiş olan sinema dergilerinin adlarını sayfaya ekleyebilecek ya da listeyi mavileştirebilecek arkadaşların dikkatine... Çürük elma 13:44, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Resimler

Merhabalar arkadaşlar.Öncelikle çok güzel bir portal sayfası yapmışsınız.Ancak biraz fazla uzun değil mi belki alt sayfalara bölmeyi düşünebilirsiniz.Sadece tavsiye.Asıl konuya gelince.Portal sayfasında adil kullanım resimlerini çokca kullanılmış.Adil kullanım resimleri teliflidir ve sadece maddeleri tanıtmak için kullanılabilir bunun dışında kullanılması telif ihlali yaratmakta.(bkz:VP:AKP madde 9)Gerçi bunu çok iyi bilen portal üyeleri var ancak dikkatlerden kaçmış sanıyorum.Sonuç olarak resimlerin çıkarılması gerek arkadaşlar.Saygılar, sevgiler.--Machiavelli' msj 16:52, 20 Mayıs 2007 (UTC)

turkcelestirme

Arkadaslar bir teklifim olacak, ozellikle oyuncu, yonetmen gibi sinema ile ilgili maddelerde filmler ve baglantilari ingilizce geciyor. Bunlari arastirip turkcelestirmek (turkiyeye geldikleri isimlerle) ve baglantilari ona gore duzenlemek iyi olacaktir. BEn bu arastirma icin oncelikli olarak http://www.sinematurk.com sayfasini kullaniyorum, hem arama motoru cok iyi, hem de filmleri varsa turkce yoksa ozgun isimleriyle veriyor. Ben benzer bir calismayi George Clooney maddesinde yaptim ve Akademi ödüllerini en genç ve en yaşlı kazananların listesinde de yapmaya basladim. Iyi bir portal projesi olduguna inaniyorum. BrechtProscenium 21:51, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Portalın sorunları

Merhaba. Vikipediye kaydolduğumdan bu yana en yoğun katkıda bulunduğum alan belki de sinema. Bu aralar da, İran sinemasına yoğunlaşmış durumdayım. Madde açtıkça, onları portalın sayfasına da ekliyorum. Fakat, portalın ana sayfasının pek iyi göründüğünü düşünmüyorum. Anladığım bir konu olmadığından (kodlar, tasarım falan) bir şey de yapamıyorum, bilen arkadaşların ilgilenmesi mümkün mü acaba? Portalın ana sayfasını daha estetik, göze daha güzel görünecek bir tasarımla sunsak, bence daha iyi olur. Burada estetiğin yanında, başlık ve maddelerin derli toplu görünmesine, iyi bir sınıflandırma yapılmasına da dikkat etmek gerek ki, bu konuda Portal:Edebiyat sayfası gerçekten iyi bir örnek. Bu yönde bir düzenleme ve güzelleştirme çalışmasına başlanması halinde, ben de elimden gelen katkıyı yapacağım. Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:22, 23 Ekim 2007 (UTC)

ben biraz düzenledim ama eski sayfadan aşağıdaki konular başlıklar bölümüne taşınmalı. Çok uzun oldukları için şu anda uğraşamayacağım. zaten kalanların çoğu kırmızı bağlantı ve diğerleri kategoriler altında listelenmiş. Son haberleride ekleyeyim.--Sophia 15:30, 25 Ekim 2007 (UTC)
Çok teşekkürler, elinize sağlık. Ana sayfa şu anda gerçekten çok iyi görünüyor. Peki, sinema portalı şablonu hakkında ne yapılabilir acaba? Ben maddelere eklemeyi beceremedim de. Bir de, bir yönetmen bilgi kutusu yapsak iyi olur ve ben nasıl yapıldığını bilmiyorum. --Yabancımsj 12:46, 31 Ekim 2007 (UTC)
Yönetmen bilgi kutusu yapabiliriz. Oyuncu bilgi kutusunun rengini değiştirsek yeterli olur diye düşünüyorum ancak hem oyuncu hem yönetmen olanlar için sorun çıkabilir :).   Kuara 10:56, 2 Kasım 2007 (UTC)

Ben yönetmenler için Şablon:Oyuncu2'yi kullanıyorum. Pek fark etmiyor çünkü genelde doğum tarihi ile birlikte oscar ya da diğer önemli ödüllerini yazmak için kullanıyorum. Bir tane yapabiliriz ama bilgi kutusu oyuncular için olanlardan çok farklı olmaz. Kuara oyuncu-yönetmenler hadi neyse oyuncu-şarkıcı olanlar için ne diyorsun  : ))) Bu arada haftaya çıkarmak için resim ya da madde önerileriniz varsa güzel olur. haber kısmı içinde öyle. Yabancı portal şablonun kullanımı aşağıdaki gibi. Yalnız o çok kullanılmıyor. Daha çok maddelerin tartışma sayfalarına Şablon:SinemaVikiproje ekleniyor. Yinede; --Sophia 17:19, 2 Kasım 2007 (UTC)


 
{{Portal|Sinema}} ya da 
{{Şablon:Sinema portal}} 
  • Sağolun arkadaşlar, özellikle Şablon:Oyuncu2'yi pek çok maddede kullanacağım galiba. Bu arada, sinema maddeleriyle ilgilendiğiniz için, 9 filminin kaliteli madde adaylığıyla ilgili görüşlerinizi fırsatınız olduğunda belirtebilirseniz sevinirim. Portalın ana sayfası için, yine 9'u, Hiçbiryerde'yi, Vesikalı Yarim'i, Sevmek Zamanı'nı ve biyografi olarak Ayfer Feray'ı önerebilirim. Bunlar benim açtığım maddeler olduğu için bir çırpıda sayabildim ama, rastladığımda başka maddeleri de önereceğim. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:38, 6 Kasım 2007 (UTC)
  • 9 maddesi çok güzel olmuş yabancı. seçileceğine eminim. bu arada mensur'un önerisi ile portala birde Seçilen film kısmı ekledim. --Sophia 10:46, 10 Kasım 2007 (UTC)
  • Yorumun için teşekkür ederim. 9 seçildi bile! Hatta Vikipedinin ilk kaliteli maddesi oldu. Katkıların için de ayrıca teşekkür ederim. Portal:Sinema'nın ana sayfası da çok iyi görünüyor. Aday göstermeye devam edeceğim. Beğenilirse konulabilir. (Bu arada Yaşamın Kıyısında'yı açtım ama pek geliştiremedim. Geliştirilirse, bu aralar gösterimde olduğu için ana sayfaya konulabilir.) İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:03, 12 Kasım 2007 (UTC)

İsimlendirme sorunları

merhaba. bunlarn hepsi okunur mu bilmiyorum ama ben yazayım : )) en azından bir iki tanesini düzeltebiliriz belki : ))) Altın Küre, Akademi Ödülü, Emmy, SAG ve BAFTA sayfalarındaki ödülleri ben hep En İyi Kadın Oyuncu/Erkek Oyuncu şekilinde çevirdim vikipediye. aslında bu çok sorun değil ama özellikle Altın Küre sayfası için dertliyim dostlar : ))) Altın Küre ödülleri sinema ve televizyon diye 2 kategoride dağıtılır ve en iyi aktris/aktör vs. dalında ödüller verileceği zaman TV mi sinema mı belirtilir. bunun yanında başrol kategorileri Drama ve Müzikal/Komedi olarak ayrılır ve 2 ayrı ödül verilir. buda belirtilir. daha sonra efem TV dizilerinde birde ekstradan bir kategori vardır TV filmleri ya da minidiziler diye. : ))) söylememe gerek var mı bilmiyorum bu da belirtilir. işte isimlendirme sorunları tam burada ortaya çıkmakta. Golden Globe Award for Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy isminde bir sayfayı TV dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü - Müzikal ya da Komedi olarak çevirmek zorunda kalabiliyorum öncelikli problemim bu kategorilerin hepsini mantıklı bir biçimde sunabilecek sayfa isimleri.

Daha sonra Screen Actors Guild Awards ismindeki ödülleri -ki oscar,bafta,altın küre ile birlikte önemli ödüllerden sayılır sinema camiasında - Sinema Oyuncuları Derneği Ödülleri diye çevirdim. bu bir isimlendirme yanlışı çünkü TV ve sinema tüm oyuncuları kapsamalı bu isim. daha sonra bu ödülün kısaltılmışını kullandım (SAG) ödül sayfalarında buda bir başka problem.

Emmy ödülleri ise Outstanding ile dağıtılıyor. Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actor - Drama Series isimli ödülünü ben vikipedide Drama Dizilerinde En İyi Aktör Emmy Ödülü yaptım ama bende beğenmedim. netekim bu ödül isimlerinin hepsinin gözden geçirilmesi gerekmekte. ilgilenlere teşekkür ediyorum. --Berfu 21:06, 24 Kasım 2007 (UTC)



Film Ödülleri

Televizyon ödülleri Film / mini dizi

Dizi (drama)

Dizi (komedi)


SAG için türkçe kaynaklarda Beyaz Perde Oyuncuları Birliği (motamot), Oyuncular Birliği, Amerikan Sahne Sanatçıları Sendikası vb. isimler kullanılmış. Bence orijinal haliyle bırakmamız daha iyi olur. Zaten diğer wikiler de kendi dillerine çevirme gereği duymamış (kiril alfabesi kullananları bilmiyorum) hepsinde Screen Actors Guild olarak geçiyor.
Ödüllere gelirsek tutarlı isimlendirme yaparsak pek sorun çıkmaz. Örneğin ödülün, televizyon ya da sinema ile ilgili olduğu sona parantezle ya da slash ile ayırarak yazılabilir (ne şekilde yazılırsa yazılsın bütün ödüllerde aynı formun kullanılması iyi olur)
Bu şekilde yazılabilirler. Tabi diğer önerilere de bakmam lazım.--Kuara 19:59, 25 Kasım 2007 (UTC)

peki SAG kısaltması kalsın mı ödül isimlerinde yoksa onlarıda normal yazalım mı? birde primetime yerine akşam kuşağı, daytime yerine gündüz kuşağı falan mı desek : )) --Berfu 17:41, 28 Kasım 2007 (UTC)

Kısaltma halinde kalması güzel olur. Primetime kullanımını tercih ederdim ama diğer kısım daytime Türkçede kullanılmıyor. Bu yüzden haklısın akşam kuşağı, gündüz kuşağı şeklinde kullanım daha iyi olur gibi. Zaten burada örneği de var, yani doğrulanabilir durumda.--Gökhan 18:41, 28 Kasım 2007 (UTC)
  • Bence de SAG kısaltması kalabilir. "Gündüz kuşağı" ve "Akşam kuşağı" deyip, daytime ve primetime'la da aynı başlıkları açıp yönlendirme yapabiliriz. --Yabancımsj 07:31, 29 Kasım 2007 (UTC)

SAG kısaltmasını olduğu gibi bıraktım ve Altın Küre'yi düzenledim. AFI's 100 Years... 100 Movies - en:AFI's 100 Years... 100 Movies (10th Anniversary Edition) sayfasını çevirmedim çevirmek gerekli midir? Birde Altın Palmiye - en:Palme D'or sayfasını türkçeleştirmeye çalıştım en sonunda vazgeçtim bıraktım : ))) 1950'lere kadar geldim ama yalnızca bir filmin türkçe ismini bulabildim : )) Böyle bir şey olabilir mi Haşmet (Hıncal Uluç modu) : )) o filmlerle ilgili doğru dürüst türkçe bilgi yok malesef. haliyle ingilizce değil orijinal dilinde yazalım diyeceğim ama 地獄門, Jigokumon diye bir film var : )))--Berfu 12:12, 2 Aralık 2007 (UTC)

  • AFI's 100 Years... 100 Movies çok iyi olmuş, eline sağlık. Bilemiyorum, isimler kalabilir de, Türkçe olarak burada maddesi bulunanların Türkçe isimlerini de yazabiliriz. AFI'nin diğer listelerini de çevirip sonra da oradaki kırmızıları ara ara sayfaya uğrayıp mavileştirebiliriz. Bir de Altın Palmiye için taslak da olsa madde açalım derim. (Benim aklımdaydı zaten.) Kazananları listelemek için başka formüller düşünürüz. (En kötü ihtimale hepsi önce kırmızı bağlantı olarak durur, zamanla mavileştiririz.) Tabii Altın Palmiyede ödül alanlar çoğunlukla Avrupa filmleri olduğundan, Amerikan filmleri kadar popüler olmamaları dolayısıyla Vikipedide henüz çoğunun maddeleri açılmamış. Bu maddeleri açmak için de böyle toplu listeler birer adım olabilir bence. --Yabancımsj 07:34, 3 Aralık 2007 (UTC)
Evet problem o. Amerikan sinemasındaki çoğu film için (özellikle son dönem) türkçe bişeyler bulmak mümkün. en azından türkçe gösterime giren isimleri yer alıyor çeşitli sitelerde. ama altın palmiye'deki ödül almış yapımların pek çoğu hakkında türkçe bilgiyi geçiyorum türkçe isim bile yok. sinema sitelerinde anlamadığım bir şekilde ingilizce isimleri ile yer alıyorlar. ben mesela akademi ödülleri ya da 100 Years... 100 Movies listelerinde olduğu gibi çoğu filmi ingilizce olarak bırakıyorum ve vicdan azabı da duymuyorum : ))) belki biraz : )) çünkü zaten orijinal ismi o. ama fransa'da düzenlenen bir festivaldeki farklı ülkelerin filmlerini ingilizce yazmak alakasız olur. yani bir liste yapmaya kalkışsak bile türkçe ya da özgün isim lazım. özgün ismin problemi ise ja:地獄門 - en:Gate of Hell (film) işte tam bu film : ))) Neyse çok ümitsiz değilim eski filmler olmasa bile daha yeni filmlerde böyle bir problem yok --Berfu 20:59, 3 Aralık 2007 (UTC)


Öncelikle merhaba. tabii benim gibi amerikan ve ingiliz sinemasının sadık neferleri için böyle bir şablon hazırlamak çok doğal. : ))) şablonda sadece oscar,bafta,altın küre,emmy ve sag ödülleri var. yani sadece amerika ya da ingilterede verilen ödüller. neyse efendim birkaç gündür fark ediyorum ki türkiye ya da diğer ülkelerin ödüllerini eklemeliyiz. fransanın oscarları César Award, Portal:Tiyatro'da açılma hazırlığında olduğuna göre en:Tony Awards ve Afife Tiyatro Ödülleri'ni şablona ekledim. tabii en önemli ödülümüz altın portakal ama ona gelene kadar pek çok önemli festival olduğu için ve şablonda bu tür ödüller için awards diye bir bölüm olduğu için bence gerekli değil ama bilemiyorum. en:Template:Infobox actor şablonunda da yok bu festivaller ama Vildan Atasever sayfasının en altında olduğu gibi maddelerde yer alabilir. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) [3] bu şablonda yer alabilir bence. hatta ben ekledim. --Berfu 21:25, 3 Aralık 2007 (UTC)

Çok iyi etmişsin, eline sağlık. Doğru, bu bir eksiklik. En azından dünyada önemsenen tüm ödüller bu şablonda yer almalı. Her ülkenin en önemli ödülleri konulabilir mesela. Bir düşünelim başka neler olabilir? Bu arada senin ilgin var mı tiyatroya? Açılırsa tiyatro portalına da uğrar mısın arada bir? Portalın açılırsa ayakta kalabilirliğini ölçüyorum da bu aralar. Buradaki kadar aktif olman gerekmiyor tabii, arada bir uğrayıp katkıda bulunur musun, onu merak ettim sadece. Sağol şimdiden. --Yabancımsj 07:44, 4 Aralık 2007 (UTC)