Pazarlar Meslek Yüksekokulu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Pazarlar Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Pazarlar Meslek Yüksekokulu, yetkin ara eleman ihtiyacının karşılanması ve insan gücüyle eğitim unsurları arasında bağ kurulması için Yükseköğretim Kurulu'nun kararıyla 1994-95 döneminde Meyve-Sebze İşleme ve Gıda Teknolojisi programlarıyla eğitime başlamıştır.[1]

Yaşanan akademisyen sıkıntısına ek olarak, Pazarlar çevresinde yeterli tesislerin olmayışı ve MYO'daki atölye ve teknik donanımın yetersiz olması nedeniyle 1997-1998 akademik yılından sonra MYO'ya öğrenci kaydı yapılmamıştır. Bu yılda kayıt yapılan öğrencilerle iki yıl süren eğitimin sonunda Pazarlar Meslek Yüksekokulu 2009-2010 akademik yılına kadar eğitime ara vermiştir.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında MYO bünyesinde Pazarlama, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ve Gıda Teknolojisi programları açılarak yeniden eğitime başlanmıştır.

Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu bünyesinde 5 programda iki yıllık ön lisans eğitim-öğretimi yapılmaktadır.[2]

Pazarlar MYO bünyesindeki Aşçılık, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları programlarına öğrenci alımı yapılmamaktadır.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Pazarlar Meslek Yüksekokulu, D 240 karayolunun 200. km'sindeki Pazarlar çıkışına 5 km mesafedeki bina içinde bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hakkımızda". DPÜ Pazarlar MYO. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018. 
  2. ^ "Genel Bilgiler". DPÜ Pazarlar MYO. 4 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]