Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
Eğitim dil(ler)iTürkçe
BağlılıkKütahya Dumlupınar Üniversitesi
DekanProf. Dr. Cengiz Duran (Vekil)
Dekan yardımcılarıDoç. Dr. Eray Acar
Doç. Dr. Özer Özçelik
KonumEvliya Çelebi Yerleşkesi
Web sitesiKütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin çekirdeğini oluşturan Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi, 12 Ekim 1974'te Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'ne bağlı olarak, Kütahya Yönetim Bilimleri Yüksekokulu adıyla kurulmuştur. 4 Aralık 1974'te eğitime başlayan yüksekokul, 15 Şubat 1979'da Akademi tarafından fakülteye yükseltilmiş ve Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesi adını almıştır. 20 Temmuz 1982'de 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurum, Andaolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı Kütahya İdari Bilimler Yüksekokulu olarak düzenmiştir.[1] 1987 yılında yasayla Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını almıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü binası

11 Temmuz 1992 tarihinde yasayla Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak adı ve bağlantısı değiştirilen Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, daha önce kurulmuş olan Kütahya Meslek Yüksekokulu ve yeni kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Simav Teknik Eğitim Fakültesi, Bilecik İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile birlikte bu yasayla kurulan Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlandı.[2]

1993-94 eğitim-öğretim yılında Kütahya Zafer Meydanı'nın yakınında olan ve bugün Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına bağlı olan iki katlı binada eğitime başlayan fakülte, bir yıl sonra Germiyan Yerleşkesi'ne taşındı. Daha sonra Evliya Çelebi Yerleşkesi'ne geçti.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 8 bölümde eğitim-öğretim verilmektedir.[3]

Fakülte bünyesindeki bir bölüme ise henüz öğrenci kabul edilmemektedir.

Fakültede eğitim verilen 8 bölümden Kamu Yönetimi, Maliye ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde hem örgün öğretim, hem de ikinci öğretimde eğitim verilmektedir.

(**) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki İnsan Kaynakları Yönetimi bölümüne henüz öğrenci kabul edilmemektedir.

Teknik olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sosyal olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fakülte öğrencileri Evliya Çelebi Yerleşkesi bulunan tüm olanaklardan faydalanabilmelerinin yanında, fakülte binasındaki kantin yer almaktadır.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kütahya - Tavşanlı karayolunun 10. km'sindeki Evliya Çelebi Yerleşkesi içinde bulunmaktadır. Evliya Çelebi Yerleşkesi'ne Kütahya Belediyesi'nin A-1, 7, 7-A, 7-B ve 16 numaralı otobüsleriyle ulaşılabilir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ T.C. Resmî Gazete, 20 Temmuz 1982, Sayı: 17760
  2. ^ T.C. Resmî Gazete, 11 Temmuz 1992, Sayı: 21281
  3. ^ "Hakkımızda". Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. 11 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2018. 
  4. ^ "Ulaşım". Kütahya Belediyesi. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]