Mugshot (website)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mugshot
Website türü Sosyal Ağ Hizmeti
Sahibi Red Hat

Mugshot, Red Hat tarafından oluşturulan bir sosyal ağ sitesiydi. Diğer birçok sosyal ağ sitelerinin (reklamcılıkla ilgilenen) aksine, bir masaüstü istemcisi ve web widget'ları sunuyordu.

Mugshot, arkadaşlarla gerçek dünyadaki etkileşimleri kolaylaştırmayı ve kişinin normal bilgisayar kullanımını daha sosyal hale getirmeyi amaçlıyordu. Bir sosyal ağ toplayıcısının işlevselliğini sağladı.

Lisanslama[değiştir | kaynağı değiştir]

Mugshot sitesini çalıştıran yazılım ücretsiz bir yazılımdır ve istemci kodunun çoğu GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) koşulları altında dağıtılır. Sunucu kodunun çeşitli bölümleri, tümü ücretsiz yazılım lisansları olan GPL, Açık Yazılım Lisansı(GNU) 3.0, Apache Lisansı ve MIT Lisansı kapsamında dağıtılır.[1]

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Site özellikleri, kullanıcıların web bağlantılarını paylaşmasına ve onlar hakkında sohbetlere katılmasına izin veren Web Swarm'ı, bir kullanıcının hangi şarkıları dinlediğini gösteren Music Radar'ı ve şarkı hakkında konuşmalara izin vermeyi içeriyordu.

Mugshot ayrıca Twitter, Delicious, Digg, Facebook, Flickr, last.fm ve YouTube gibi birçok başka siteye de entegre oldu. 'TV Partisi' de dahil olmak üzere birçok özellik planlandı.

Şu anki durum[değiştir | kaynağı değiştir]

4 Nisan'dan 11 Mayıs 2009'a kadar Mugshot web sitesi mugshot.org kapalıydı ve şu mesajı görüntüledi: "Mugshot şu anda çalışmıyor". Web sitesine artık erişilemiyor..

Mugshot SVN hala Red Hat tarafından işletiliyor ve barındırılıyor. Red Hat'in orijinal geliştirme ekibi tarafından kod tabanında başka güncelleme yapılmayacak.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Red Hat creates social networking site 5 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Ryan Paul, Ars Technica, (May 31, 2006).