Los Buscadores

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Los Buscadores
Film afişi
Yönetmen
Yapımcı
Senarist
Oyuncular
MüzikDerlis A. González
Görüntü yönetmeniRichard Careaga
Sanat yönetmeniRocio Moure
KurguAlfredo Galeano
Yapım şirketiManeglia - Schémbori Realizadores
Stüdyo
DağıtıcıFilmSharks Intl.
CinsiSinema filmi
TürüMacera
RenkRenkli
Yapım yılı2017
Çıkış tarih(ler)i7 Eylül 2017 (2017-09-07) (Paraguay)
9 Kasım 2017 (2017-11-09) (Arjantin)
Süre102 dakika
ÜlkeParaguay
Dilİspanyolca ve Guarani
Bütçe1.600.000 ABD doları
Diğer adlarıİngilizceThe Gold Seekers
TürkçeAltın Avcıları
Resmî sitesi

Los Buscadores (TürkçeAltın Avcıları, İngilizceThe Gold Seekers), 2017 çıkışlı, Paraguay adına Akademi Ödülü adayı olmuş Paraguay yapımı macera türünde sinema filmidir. Filmin yönetmenleri Juan Carlos Maneglia ve Tana Schembori senaristleri ise Juan Carlos Maneglia ve Mario González Martí'dir. Filmin başrollerini Tomás Arredondo, Mario Toñanez, Christian Ferreira, Cecilia Torres ve Sandra “Sifri” Sanabria paylaşmıştır. 7 Kasa filminin yaratıcıları olan Juan Carlos Maneglia ve Tana Schembori, bu filmin gişe ve festival başarısı üzerine bütçeyi üç katına çıkararak Los Buscadores filmini tasarladılar.[1]

25 Eylül 2017 tarihinde Paraguay adına 90. Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü aday adayı olarak seçildi.[2]

Film, 2016 yılının Mayıs ile Eylül ayları arasında Chacarita mahallesi ve Asunción merkezi arasında paylaşılan 63 günlük çekimlerle gerçekleştirildi. Ayrıca başkente 66 kilometre uzaklıkta bulunan Paraguarí kentindeki bazı bölgeler de kullanıldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

21 yaşındaki gazeteci genç Manu, hazine avcısı büyükbabasının sahip olduğu bir kitapta bir harita keşfeder. Haritanın, Arjantin, Brezilya ve Uruguay’dan oluşan koalisyon bloğu ile Paraguay arasındaki Üçlü İttifak Savaşı sırasında gömülmüş olan hazineye işaret ettiğine inanır. Haritanın gösterdiği noktanın, şu anda büyükelçilik olduğunu görür ve içeri sızmaya karar verir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pablos, Emiliano De (5 Aralık 2015). "Ventana Sur: Paraguay's Maneglia, Schembori Prep 'Seekers,' '7 Boxes' Follow-up (EXCLUSIVE)". 8 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2017. 
  2. ^ "Paraguay postula "Los Buscadores" para los Óscar". ABC.com. 26 Eylül 2017. 3 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]